Autor Subiect: Cum putem imbunatati domeniile .ro ?  (Citit de 79767 ori)

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Cum putem imbunatati domeniile .ro ?
« Răspuns #120 : Martie 24, 2006, 01:44:05 pm »
Avand in vedere ca e vorba de MCTI, nu de ministerul agriculturii,
poate au cum sa ne arate deschiderea prin organizarea unei teleconferinte.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #121 : Martie 24, 2006, 01:45:47 pm »
cred ca pt asta sunt dispusi sa vina si oameni care nu sunt din bucuresti, si care chiar ar fi necesari la astfel de intrevedere.

eu sunt din bucuresti si sunt dispus(make that willing) sa vin.

bmanolea

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 61
    • Vezi Profilul
    • http://www.legi-internet.ro
« Răspuns #122 : Martie 24, 2006, 01:48:13 pm »
@ gupi
:-)
Cred ca momentan vorbim doar de o intilnire de tatonare, care oricum este bine sa fie intr-un cadru restrins - si nu de o intilnire publica pe tema asta (desi sper ca va urma si asa ceva cit mai curind)  - astfel incit ideea cu teleconferinta mi se pare putin prea mult - dar numai la acest nivel.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #123 : Martie 24, 2006, 02:12:42 pm »
As putea sa fiu acolo anytime,dar nu stiu cat de util as putea sa fiu la o astfel de discutie

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #124 : Martie 24, 2006, 02:23:53 pm »
ETP are dreptate, pentru asa ceva merita un drum la Bucuresti, in masura in care se discuta ceva interesant. I'm in.

Ideea e sa le lasam un timp sa poata sa analizeze problemele semnalate si solutiile propuse si sa vina si ei cu solutii concrete, altfel ne intalnim doar ca sa ne cunoastem ..

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #125 : Martie 24, 2006, 04:17:14 pm »
:twisted:  :twisted:  :twisted:

de la fiecare are ceva de zis (chiar si ala care are un singur domeniu ro, discutie libera si publica) s-a trecut la nume marete cu diverse calitati peste calitati, iar apoi la cadru restrans de 2-4 oameni.

parca zicea stardust aici mai devreme ca "padurea nu este doar de brad"  :lol:

poate daca se lasa cu o fi teleconferinta asistam si la un "flood tactic" ca cine stie.. e la moda.

o dam din cola-n fanta si din fanta-n sprite.
 :twisted:  :twisted:  :twisted:

astept comentarii.. deocamdata stau in fata monitorul si ma doare burta de la atata ras cu imaginatia asta atat de bogata.

EDIT: dt si eu cred ca doar mergeti sa va cunoasteti. ei se uita la voi, voi la ei si cam atat, nu se schimba nik.

bmanolea

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 61
    • Vezi Profilul
    • http://www.legi-internet.ro
« Răspuns #126 : Martie 24, 2006, 04:44:34 pm »
Eu nu inteleg daca tu te faci ca nu pricepi sau chiar nu pricepi...
Si nu inteleg de ce mai comentezi si-ti pierzi timpul daca crezi ca nu se va intimpla nimic. Zau ...

In fine, sa explic inca o data :
a) Discutia se va purta intre cei care au semnat petitia si cei care am adresat-o pentru a vedea care este opinia lor si unde am gresit.
Pentru am trecut de perioada mineriadelor si pentru ca incercam sa facem un exercitiu democratic si sa avem un dialog, nu este eficient sa participe toti cei ce au semnat petitia. De aia am zis sa fie 2-4 reprezentanti care sa poate sa poarte o discutie omeneasca.
b) Asta nu schimba cu nici un pic propunerea de dezbatere publica explicata in mod clar in petitie si care trebuie sa aiba loc.

Oricum, fiti clar ca nu vom merge luni sau saptamana viitoare si va dura ceva pina ce - asa cum zice si DT discuta si ei intre ei si cu ICI si RNC.
Eu estimez ca intilnirea va fi efectiv organizata undeva peste 3-4 saptamani, pentru ca nu suntem singura preocupare a MCTI-ului.

Week-end placut si linistit.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #127 : Martie 24, 2006, 04:52:21 pm »
In nici un caz nu cred ca discutia se va lasa cu rezolvari punctuale insa se pot discuta anumite chestii de principiu si modalitati de a lua in calcul toate propunerile (si eventual de a se purta discutii online punctuale).

O conferinta online sau chiar o intalnire in multe persoane nu poate decat sa produca multa confuzie... fiecare vrea sa-si spuna pasul, vorbeste mai tare sa se auza si el ...
O discutie intr-un grup relativ mic obliga oarecum la un respect pentru de cel din fata ta iar daca persoanele ce participa la discutie sunt de buna credinta, pot face fata discutiei si pot aduce un beneficiu in dialog cu atat mai bine.

Gandeste-te cum ar fi sa vina 3 oameni de la MCTI si 25 de forumisti... cel putin penibil... am participat la discutii de genul asta si am vazut ce se intampla...

Oricum ar fi pana la urma, sper ca partea practica si detaliile legate de o eventuala modificare a politicii ROTLD sa fie prezentate publicului larg si sa fie luate in considerare comentariile la documentatia prezentata public.

netvista

• Webmaster
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #128 : Martie 24, 2006, 05:12:35 pm »
Stimate Domn,

Nici eu nu stiu de ce sunt dispus sa-mi pierd timpul si sa-mi irosesc energia in acest fel. Cred ca deoarece doream sa atrag atentia asupra faptului ca oricum dvs nu ne reprezentati interesele noastre ale tuturor fie ca suntem persoane fizice sau juridice, fie ca am semnat sau nu acel document al dumneavoastra.

Puteti merge cand doriti domneavoastra sau cand credeti de cuviinta eu imi sustin punctul de vedere si anume ca nu aveti nici reprezentanti alesi democratic (n-am vazut alegeri, presedinti, delegatii, etc) si imi exercit din plin dreptul de a va critica intr-un mod civilizat, in asa fel inca sa nu pot fi moderat.

Sa stiti ca de la revolutia din 89' s-a tot dialogat pana in ziua de azi si inca se dialogheaza in continuare, dar pana la dezbatere publica mai este cale lunga.

Weekend placut  si dvs !

netvista

• Webmaster
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #129 : Martie 24, 2006, 05:32:52 pm »
Citat din: "xayk"
In nici un caz nu cred ca discutia se va lasa cu rezolvari punctuale insa se pot discuta anumite chestii de principiu si modalitati de a lua in calcul toate propunerile (si eventual de a se purta discutii online punctuale).
exact ce ziceam si eu mai devreme. dialog si atat.

Gandeste-te cum ar fi sa vina 3 oameni de la MCTI si 25 de forumisti... cel putin penibil... am participat la discutii de genul asta si am vazut ce se intampla...

stim cum e. am vazut in alte locuri cum este asa ceva si cat de bine te intelegi cand e vacarm total.

Oricum ar fi pana la urma, sper ca partea practica si detaliile legate de o eventuala modificare a politicii ROTLD sa fie prezentate publicului larg si sa fie luate in considerare comentariile la documentatia prezentata public.

banuiesc ca pa pagina rnc sau ICI.

apropo.. am o intrebare: de ce nu ati prezentat aceasta idee si firmelor mari din romania care au o foarte mare greutate ca ISP, Hosting ca poate cine stie ce ajutor mai venea. Ma refer la RDS, Ines, Astral, GTS, Euroweb, ROL.ro, etc care sunt cei mai mari din Romania.

mi se pare ciudat ca sunteti doar cateva firme care aderati la aceasta idee si nu toti (nici macar din lista de sustinatori de aici) cu toate ca am gasii parteneri rnc garla daca am cauta mai amanuntit.

nici macar APTI nu a facut nik in directia asta si chiar daca nu e vremea mineriadelor tre sa reprezinti "cineva/ceva" cantitativ ca sa fii luat in seama.

din acest motiv am scris si ca nu conteaza cate domenii ai (1,2) ca oricum pentru unul sau altul esti "neica nimeni" nefiind important.

din acestea trag concluzia ca multora nu le pasa ce se intampla in ziua de azi "pentru ca omu' s-a obisnuit sa injure aceeasi portie de sarmale stricate pe care o primeste in fiecare zi" si abia asteapta sa vina ziua de maine ca sa vada din curiozitate ce o sa se mai intample.

btw xayk.. nu conteaza cate domenii am ca la cat produc imi permit sa le platesc si one-time si anual.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #130 : Martie 24, 2006, 06:42:09 pm »
Citat din: "netvista"
[

apropo.. am o intrebare: de ce nu ati prezentat aceasta idee si firmelor mari din romania care au o foarte mare greutate ca ISP, Hosting ca poate cine stie ce ajutor mai venea. Ma refer la RDS, Ines, Astral, GTS, Euroweb, ROL.ro, etc care sunt cei mai mari din Romania.

Rol.ro sunt alta marie cu alta palarie.Cam in aceeasi oala cu Xnet daca nu ma lasa memoria.
Ceilalti mentionati de tine nu dau doua cafele pe RNC & stuff.Sincer.

netvista

• Webmaster
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #131 : Martie 24, 2006, 07:27:17 pm »
chiar asa de xnet (aka Vodafone) ati uitat ? mai ales ei care sunt partener atat de important pentru RNC.

pana la urma din toti acei parteneri sunt doar cativa si aia ba is ba nu sunt.

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
« Răspuns #132 : Martie 24, 2006, 07:44:20 pm »
Ei sunt parte din "problema" nu cred ca vor sa schimbe nimic, lor le convine.

stardust

• Vizitator
« Răspuns #133 : Martie 26, 2006, 12:00:04 pm »
90% din firmele "mari" care le-ai enumerat nu se ocupa cu hosting ci sunt ISP-uri. Da xnet&rol ok, restul daca au 10 domenii gazduite nu inseamna ca sunt "mari". ISP!=Hosting

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #134 : Martie 26, 2006, 12:03:42 pm »
Citat din: "netvista"
chiar asa de xnet (aka Vodafone) ati uitat ? mai ales ei care sunt partener atat de important pentru RNC.

Ce sa-i prezentam la Xnet?
Ceea ce el foloseste deja cu succes ?