Autor Subiect: Datacenter nou.  (Citit de 8635 ori)

Virtual

• Vizitator
Datacenter nou.
« : Februarie 24, 2006, 09:47:24 pm »
Posibila deschidere datacenter in aproximativ 30-60 zile, se lucreaza deja la infrastructura spatiului, inlocuirea retelei electrice, securitate etc, banda posibil RDS momentan e singura optiune viabila prin FO.
Intrebarea este daca ar fi ceva interesati, voi accepta colocare + servere dedicate + VPS-uri, preturile vor fi mici (zic eu) conform preturilor romanesti si destul de mici conform si preturilor din afara.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Datacenter nou.
« Răspuns #1 : Februarie 24, 2006, 10:21:44 pm »
Daca n-ai banda de backup e destul de nasol ...
Si vezi sa te gandesti si la grup electrogen.

Virtual

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #2 : Februarie 24, 2006, 11:05:47 pm »
Treaba este ca nu dispun de o suma imensa de inceput dar o banda de backup nu ar fi chiar o problema doar ca nu am un provider care sa poata sa aduga banca in afara de RDS, ar fi Astral dar mai bine deloc sincer. Oricum suma pe care o cere RDS pe banda mi se pare foarte mare in comparatie cu ce este in afara dar din pacate o alternativa nu exista. Cand am primit lista de preturi astazi mi-a picat putin fata ca sa fiu sincer.

namidee

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #3 : Februarie 24, 2006, 11:27:29 pm »
virtual poti sa ne dai si noua ce preturi ai primit ca si pe mine sa intereseaza, si eu mam interesat de preturi si astept niste maile de 1 sapt si le tot astept, am sa vad cat timp ....

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Datacenter nou.
« Răspuns #4 : Februarie 25, 2006, 12:55:33 am »
Oricat de proasta ar fi banda de backup iti garantez eu ca e mai buna decat nimic.
Fara banda de backup in 6 luni iti vei pierde toti clientii... RDS-ul inti va pica suficient de des ...
Sincer, daca esti dispus sa-ti bazezi afacerea exclusiv pe banda de la RDS nu are rost sa-ti pierzi timpul si banii. De fapt nu are legatura cu RDS-ul ... pe orice provider ai tine data center-ul vei avea probleme ... ai NEAPARATA nevoie de backup la banda si backup la curent !!!

Crede-ma, daca era asa de usor sa faci un data center decent era Romania plina de ele .. si nu e!

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Datacenter nou.
« Răspuns #5 : Februarie 25, 2006, 12:58:01 am »
in ce oras e datacenter-ul ?

Virtual

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #6 : Februarie 25, 2006, 01:14:13 am »
Petrosani judetul Hunedoara.
Stiu ca nu e usor sa faci un datacenter si stiu ca ar cam fi nevoie de o linie de backup asa ca voi lua in considerare Astral ca si backup alta optiune nu vad sa am din pacate :(.

namidee

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #7 : Februarie 25, 2006, 02:44:16 am »
cam care ar fi posibilitatea sa pice si tava curenta si cea de backup in acelasi timp ??

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Datacenter nou.
« Răspuns #8 : Februarie 25, 2006, 10:13:10 am »
Citat din: "namidee"
cam care ar fi posibilitatea sa pice si tava curenta si cea de backup in acelasi timp ??

Ca sa citez din clasici : Shit Happens.

coke

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #9 : Februarie 25, 2006, 10:52:39 am »
Imi spune si mie cineva ce este banda asta de backup? Backup la ce? Va rog. Se cere de la ISP?

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Datacenter nou.
« Răspuns #10 : Februarie 25, 2006, 11:02:56 am »
Man
Banda de backup inseamna urmatorul lucru.
Daca tot vrei DC,trebuie sa ai doua conexiuni(minim) la net.
Daca vrei DC atunci o sa vrei Clasa de IP,AS deci BGP.
Dupa ce te dumiresti cu ce ti-am scris mai sus,o sa fii pe deplin luminat la prima intrebare.
Pe scurt,ai nevoie de o conexiune de backup in cazul in care cea primara cade.
Daca nu ai backup se face intuneric pe serverele tale

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
Datacenter nou.
« Răspuns #11 : Februarie 25, 2006, 01:46:49 pm »
oricum dupa parerea mea ... conexiunea de backup trebuie cu atentie aleasa pt. ca daca la capitolul "Departamentul Tehnic" .. esti tratat ca la RDS ... mai bine te lasi.  Faze de genul:

Cineva: Domne a picat juma de Bucuresti, NU MAI E NET!
 RDS - Tehnic: mmmda .... reveniti maine dupa 9 ca nu mai e nimeni la tehnic .... WTF !?

eu unu cand am auzit asaceva .... am ramas masca ... nu stiu acuma daca sunt tratati mai cu respect clientii dar stiu ca RDS isi cam bate joc de ei si totusi, la ce preturi sunt zic eu ca ar trebui sa se si vada pe ce dam banii.  :roll:

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Datacenter nou.
« Răspuns #12 : Februarie 25, 2006, 02:54:36 pm »
Citat din: "WBF"

defineste "cade" ca e de mai multe feluri (se taie cablu, se intrerupe de la furnizor, flood, ddos, etc)  :lol:

@coke: ce iti trebe tie este un sysadmin bun si nu cred ca il gasesti prin ziar. cel mai bine incerci sa-l cauti pe la unii de la voi din oras care dau net (ISP mare) si sa-l atragi sa colaboreze cu tine part-time. Daca il ai pe ala din punct de vedere technic esti oarecum aranjat pentru ca nu arunci banii pe geam dupa bazaconii sau nu cauti cai verzi pe pereti.

fara cineva care are grija de reteaua ta (cineva care se pricepe) esti victima sigura, ca de incercat incearca lumea sa faca de toate pe serverele tale. si eu vad zi de zi diverse incercari in log-uri ba din bucuresti, ba din polonia, ba din china si asa mai departe. si cineva care se pricepe are pretentii pe masura la $.

In provincie de unde sunt eu sysadminul de la fosta firma unde lucram avea salariu de 1000 $ acum 2 ani si nu era singurul care se ocupa de retea si echipamente. Departamentul retele avea 6 oameni ce ce se ocupau strict de administrarea retelei si nu pierdeau timpul cu tras de cabluri, etc.

coke

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #13 : Februarie 25, 2006, 08:10:40 pm »
Citat din: "WBF"
Man
Banda de backup inseamna urmatorul lucru.
Daca tot vrei DC,trebuie sa ai doua conexiuni(minim) la net.
Daca vrei DC atunci o sa vrei Clasa de IP,AS deci BGP.
Dupa ce te dumiresti cu ce ti-am scris mai sus,o sa fii pe deplin luminat la prima intrebare.
Daca nu ai backup se face intuneric pe serverele tale

A da. stiam si eu de schema asta dar nu eram familizarizat cu termenul de banda de backup. In mintea mea se numea linie de net redundanta si de asta eram confuz. Tin sa le multumesc celor care au creat acest forum pt ca mi-ati raspuns destul de repede la tot felul de intrebari la care raspunsul era cam vag in capul meu. Keep up the good work

Virtual

• Vizitator
Datacenter nou.
« Răspuns #14 : Februarie 25, 2006, 09:30:33 pm »
Ar fi ceva interesati sa cumpere un server?