Autor Subiect: vanzare / cumparare domenii .ro  (Citit de 4256 ori)

Zorba

• Vizitator
vanzare / cumparare domenii .ro
« : Aprilie 28, 2004, 05:34:33 pm »
Salut!

O sa pun degetul direct pe rana:  

A cumparat/vandut cineva de pe aici vreun domeniu  .ro pana acum?
Daca da, cum se procedeaza - m-ar interesa cu precadere detaliile comerciale si juridice  :lol:

Afara e nebunie...
Am incercat sa fac o afacere, insa nu am platit la timp, si domeniul  .com ochit de mine este al unei firme de asigurari din Elvetia acum...solvabili baietzii, n-ar fi zis nu la vreo 1000 USD 8)

Asta e !

Multumesc anticipat  :wink:

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #1 : Aprilie 28, 2004, 07:42:35 pm »
Odata cumparat domeniul de la RNC e importriva regulilor impuse de ei sa-l revinzi. 100% s-au 'vandut' domenii dar nu cred ca o sa se grabeasca cineva sa dea detalii. Oricum, odata ce ai un domeniu .ro nu poti sa-l transferi altcuiva decat daca renunti la el si persoana respectiva in reinregisteraza la RNC

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #2 : Aprilie 28, 2004, 07:56:54 pm »
Cand ai rezervat domeniu, ti-ai dat acceptul in legatura cu cateva reguli .. printre care si cea referitoare la imposibilitatea de vanzare. Singura varianta e sa eliberezi domeniul (asa cum zicea xayk) si cine doreste il poate cumpara.

impex.ro

• Vizitator
« Răspuns #3 : Aprilie 28, 2004, 08:20:46 pm »
si despre asta poate fi informat RNC ca va fi tranferat (renuntat) si noul proprietar este ... acesta va plati din nou taxa.
O gramada de domenii XNet - altii au fost asa facute.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Aprilie 29, 2004, 01:24:12 am »
Cu xnetul e alta poveste, trebuie sa le cumperi de la ei daca vrei .. altfel teoretic nu le pun pe liber. Practic, daca renunti la un abonament de $3 dupa 3 luni pun si ei domeniul pe liber.

Zorba

• Vizitator
« Răspuns #5 : Aprilie 29, 2004, 01:46:20 am »
Da, parca asa e, imi amintesc ... :(

Inseamna ca turma asta de domenii (vezi ferma de servere) e in mare parte a nimanui...eu am deja vreo patru, le-am luat ca sunau bine.  

Gasisem o data un site romanesc interesant, dedicat aspectelor juridice ale internetului, autor un jurist. L-am pierdut , pacat, aborda si problema asta, avea inclusiv lista procesele aflate acum pe rol, cu detalii...  

Mi se pare stupida motivatia rnc -ului : " a fost adus la cunostinta rnc ca acest domeniu a fost inregistrat in vederea revanzarii " - si ce daca?

In plus, cine " a adus la cunostinta " ?

Vorba cuiva, tzara frumoasa, pacat ca-i locuita... 8)

dt

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Aprilie 29, 2004, 02:50:53 am »
Citat din: "Zorba"
Gasisem o data un site romanesc interesant, dedicat aspectelor juridice ale internetului, autor un jurist. L-am pierdut , pacat, aborda si problema asta, avea inclusiv lista procesele aflate acum pe rol, cu detalii...

http://www.legi-internet.ro/legi_rom.htm ?

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #7 : Aprilie 29, 2004, 04:06:33 pm »
Daca nu stiai pana acuma, exista persoane in RNC care isi aduc singure la cunostinta anumite aspecte :) Daca nu-i place ceva la moaca ta iti da tzeapa imediat... nu esti primul si nici ultimul. Noroc ca forumul asta e pe .info ca am fi luat-o in freza imediat.

Zorba

• Vizitator
« Răspuns #8 : Aprilie 29, 2004, 04:17:14 pm »
site - asta e, merci  :D

azi s-a mai intamplat ceva...o sa dau detalii altadata, nu e necesar* ...insa s-a ridicat problema responsabilitatii pentru continutul unor idei postate pe un forum.
 Cine "raspunde" (ce stupid suna), firma propietara a site-ului, sau bizonul propietar al nick-ului ?

* totusi : o institutie centrala a atentionat o firma,in termeni decenti,  despre atitudinea foarte critica a unor persoane de pe forum la adresa ei  (institutiei), :lol:

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #9 : Aprilie 29, 2004, 04:27:48 pm »
Nu raspunde nimeni, e parerea cuiva si are dreptul sa si-o exprime.
Ce sa zic... hai sa cenzuram tot ce nu convine cuiva. Sa-si mai puna poftele in cui. Exista precedente de-a lungul istoriei si daca n-au ce face mai pot creea unu.

Pt. exemplificare pot viziona filmul "People vs. Larry Flint" http://www.imdb.com/title/tt0117318/

Sunt si altele.... ce draq de atitudine e asta... nu-mi convine ceva .. hai sa cenzurez. Astfel de atitudini sunt proaste si sunt luate de oameni PROSTI.
Daca nu le convine treaba lor.. au posibilitatea sa se schimbe dar sa nu-si inchipuie ca pot schimba o intreaga lume in asa fel incat sa se potriveasca cu porpria PROSTIE.

E normal ca atunci cand nu ai argumente logice sa recurgi la alte chestii: bataia, cenzura, amenintarile ... in loc sa vi cu argumente logice sau sa renunti la propria prostie.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #10 : Aprilie 29, 2004, 04:28:50 pm »
eventual spune-ne si noua ceva detalii (cine pe cine si de ce)