Autor Subiect: Xnet si RNC intr-un cuvant MyX - probleme  (Citit de 2257 ori)

gazduireweb

• Vizitator
Xnet si RNC intr-un cuvant MyX - probleme
« : Mai 10, 2004, 11:54:53 am »
Saptamana trecuta unul dintre clientii mei a dorit sa ii achizitionez un domeniu prin myx. ( avusese domeniul insa a expirat si deci a fost sters si de la rnc si de la myx , domeniul fiind disponibil ).

Zis si facut am razuit cartela care mi-a dat-o , am introdus codul , mi-a aparut confirmarea ca in 6 - 24 de ore domeniul va fi vizibil pe Internet si totul va functiona ok.

Acum au inceput sa apara problemele , dupa 24 de ore domeniul era inca disponibil , si desigur nu era deloc "vizibil" asa cum spun cei de la Myx.

Am sunat la *222 ca in alta parte nu stiam unde, sa raportez problema, m-au redirectionat catre un alt departament etc, in sfarsit dau de cineva caruia ii explic problema si imi spune ca este posbil sa fie o intarziere, sa nu imi fac griji deoarece in maxim 1-2 ore domeniul va fi inregistrat si totul va fi ok ( curios au oare si un dns accelerator pt propagari DNS ? ).

Desigur dupa inca 24 de ore domeniul tot nu functiona si era INCA disponibil la www.rnc.ro . Sun din nou la *222 m redirectioneaza vorbesc cu cineva care imi spune ca va vorbi la Rnc si ma suna inapoi de indata. Dupa 15 min ma suna de la connex acelasi domn si imi spune ca nu se poate pt. ca la Rnc nu mai era nimeni si problema trebuia lasata pe luni.

M-am dat batut, gandindu-ma ce haos domneste la Rnc. E furt e fapt, eu am platit iar servicii ioc, banii fiindu-mi luati de pe acea cartela valorica.

Domeniul a fost inregistrat dupa vreo 4 zile pana la urma , insa nu am primit nici un fel de scuze cu privire la situatia pe care au creat-o si nici 40 de centi in plus pentru cele 4 zile in care nu am beneficiat de nici un serviciu.

In final tot eu am cazut in ochii clientului meu care mi-a spus ca dureaza prea mult , etc.  I-am explicat ca nu este vina mea insa nu se pricepe la termeni tehnici si nici detalii despre Rnc nu stie.

Bravo Rnc ! "Va felicit" pentru promptitudine si experienta de care dati dovata ( ditamai registrul de domenii nu are personal care sa lucreze non stop sau un sistem automatizat care sa faca asta - de fapt doar daca te uiti un pic pe site-ul rnc dupa design te gandesti ca apartine vreunei persoane fizice care nu si-a actualizat pagina de prin '98 ).

PS. De ce nu am avut niciodata probleme cand am inregistrat .com -uri sau orice alte domenii din afara ? si au functionat in 12-16h fara probleme.

O zi buna si un sfat evitati RNC-ul !

bassul

• Vizitator
Re: Xnet si RNC intr-un cuvant MyX - probleme
« Răspuns #1 : Mai 11, 2004, 12:28:01 am »
Citat din: "gazduireweb"
PS. De ce nu am avut niciodata probleme cand am inregistrat .com -uri sau orice alte domenii din afara ? si au functionat in 12-16h fara probleme.
O zi buna si un sfat evitati RNC-ul !

Cam greu, din cate stiu ICANN-ul lasa la latitudinea fiecarei tari administrarea domeniilor respective, in cazul nostru .ro. Cum RNC-ul e singura autoritate autorizata public care se ocupa de asta, tot ce putem face deocamdata ca sa imbunatatim situatia e sa comunicam problemele oamenilor de acolo si sa speram ca-si vor face treaba.

Daca cineva stie despre niste legi sau vreun statut care afecteaza activitatea RNC, ar fi frumos sa aflam toti. Tot ce stiu e ca un proiect/ramura al ICI care e o institutie de stat, dar poate sunt alte informatii prezente online de care nu am dat. Nu prea cred ca activitatea RNC nu este regulata de nimic, ar fi chiar nasol ( monopol + libertate frate ).