Apropo de trainingul ala...
Eu sunt interesat dar as vrea sa tineti cursul in timisoara, si doresc ca toata documentatia sa-mi parvina pe "sticky notes", si scrise de mana (evident trimise individual prin prioripost) ... sper ca nu e o problema nu? doar eu sunt clientul ... 
.
Se rezolvã. Dar în loc de 100$, vã costã 1000$. De persoanã. Ce culoare trebuie sã aibã sticky-notes-urile?
Tânãrul evreu îl întreabã pe tatãl sãu:
- Tãticule, cum se deosebeºte un negustor bun de unul prost?
- Fiule, vino cu mine.
Merg amândoi ºi intrã în prima dugheanã.
- Aveþi, vã rog frumos, chibrituri cu gãmãlia în sus?
- Eºti nebun, nu existã aºa ceva! Toate chibriturile au gãmãlia în acelaºi loc!
Cei doi ies din dugheanã ºi intrã în cea de vizavi.
- Vã rog frumos, aveþi chibrituri cu gãmãlia în sus?
Negustorul se uitã, se gândeºte, apoi se duce în spate ºi revine cu 2 cutii. Nu mai avem decât 2. Dar, ºtiþi, sunt mai scumpe ºi nu prea se gãsesc.
Morala? Dacã nu o înþelegi, nu are rost sã þi-o explic.
Free advice:
Cu ce imagine am rãmas eu despre firma Rohost.com:
"Niºte agramaþi incapabili sã vorbeascã româneºte corect, aroganþi ºi plini de ei, nu are rost sã faci vreo afacere cu ei." Asta din doar 2-3 posturi pe un forum. Voi chiar nu realizazi cã aici este un spaþiu public ºi cã, de bine de rãu, reprezentaþi imaginea firmei. ªi de modul în care vã comportaþi voi, depinde imaginea acestei firme. Iar întotdeauna, un client mulþumit povesteºte la maxim 3 persoane, care, probabil vor uita aproape imediat despre ce e vorba, în vreme ce unul nemulþumit la alte 10 persoane. Care la rândul lor vor spune la alte zece ºi tot aºa mai departe. Nu degeabã "ce bine-mi pare cã ai luat þeapã" e un hit în România.
Revenind acum "on topic".
Când am fãcut prima oarã un cont de reseller în strãinãtate, am încercat sã plãtesc cu factura simplã printatã din panoul de control. Trei bãnci au râs de mine: BRD, Raiffeisen, BancPost. Atunci, i-am rugat pe cei la care aveam contul sã mi-o printeze pe hârtie cu antet ºi s-o semneze, dupã care sã mi-o trimitã prin poºtã. Aºa am putut plãti fãrã probleme. Nu a mers nici mãcar cu cardul fãcut pe firmã, deoarece în conformitate cu normele BNR, transferul de valutã în strãinãtate are un regim special - este cazul firmelor. Trebuie sã depui o cerere, care în trecut trebuia exclusiv bãtutã la maºinã, acum se poate ºi completatã normal, apoi sã intri la licitaþia valutarã - asta dacã nu ai cont în valuta respectivã - ºi abia apoi se efectueazã plata. Amuzant este cã firma cu care lucrãm noi - de fapt, banca lor - ar fi acceptat ºi
plata în lei. Iar comisionul lor valutar ar fi fost mai mic decât cel plãtit bãncii noastre. Am înþeles cã din 2005 va fi ºi mai relaxat ºi se vor putea face plãþi electronice în strãinãtate cu cardul firmei.
Orice firmã este obligatã sã emitã o facturã, chiar ºi în strãinãtate. Ba aº putea spunã cã acolo este mult mai greu sã facã mânãrii. Unele firme au ºtampilã (
Mike, este valabilã
oriunde în lume, cine þi-a spus þie altceva, consultã un jurist), altele, nu. Dar la ei este suficientã semnãtura în astfel de cazuri. Orice firmã, indiferent de numãrul de clienþi este obligatã sã trimitã o facturã. Unele au acest cost suplimentar inclus în preþ, altele cer o taxã suplimentarã (maxim 2$). Dar,
sunt obligate sã facã asta. Fiindcã regimurile fiscale ºi/sau bancare sunt în unele þãri mai lejere, în altele, cum este ºi în România, mai rigide. Cel puþin, în cãutarea mea, eu nu am întâlnit niciunul care sã nu doreascã sã-mi trimitã "originalul" facturii prin poºtã.