salut
cand vorbesc de viteza vorbesc in bits iar cand vorbesc de volum (trafic, spatiu hard..) bytes. da eu ma 64Kbit deci asta /8 (8bit=1byte) am numai 8kbytes. pentru navigare web si cateva aplicatii bazate pe web (banneradserver, mailadserver, pop3 mail, ssh...) este suficient.
daca pe server am nevoie de ceva ma conectez direct de pe server la sursa respectiva descarc si instalez. cateodata ma sperii de cate mii de kbyte/s imi indica la download :-).
eu utilizez www-ul din ´98 de aceea poate am alta imagine. (am studiat in germania) ce nu am putut intelege este cum in aprilie 2002 eu plateam la aol 20€/lun (si la telecomul lor inca 10 pt. linie) si aveam DSL (asincron) cu 1,5Mbits download si 768Kbits UpLoad si la o cerere a mea facuta inspre un provider verde de aici mi sa spus 6900$ (vorbesc de taxe lunare si ei erau singurii care cel putin puteau oferii in resita si nu s-au uitata cas cand le vorbeam de DSL). in fine. eu, noi, firma la care lucrez suntem de principiul ca mai bine avem 1000 de clienti si putem oferii preturi mici decat 10 cu preturi mari. un pret mic permite si clientului durate mai lungi contractate direct, iar cash-ul circula, bancile isi pot permite tarife mai mici s.a.m.d. dupa 5 ani de germania, eu, un contract de telefonie, internet... il intelegeam ca unul standard pe 2 ani iar unul de birouri (spatiu) cel putin 3 ani. asa poti planifica diverse resurse, proiecte in functie de clientii contractati si de sumele ce urmeaza a intra si iesi. sa nu-ti spun cate tepe am luat deja din cauza principiilor mele si rau platnicilor care la un moment dat pur si simplu te blocheaza si pe tine!
scuze iar am luat-o razna.
localizarea fizica a server-ului dupa opinia mea nu mai conteaza in ziua de azi si la retelele pe care le avem si care se extind zi de zi. ceea ce mai conteaza si scriu mare IN ROMANIA, sunt preturile ridicate la legaturi mici la internet pe care le au utilizatorii casnici.
chestia cu trafic national, metropolitan sau cum ii mai spune, este binevenita pt. romania si pt a atrage tot mai multi oameni. intrarea (DA DOAMNE) Romaniei in UE nu numai ca va forta ISP-isti sa se reorienteze dar va aduce alti ISP-isti din afara care au deja infrastructura mare dincolo si nu mai este un efort pt. ei de a o extinde. (tocmai imi spune un prieten ca cei portocalii tac si trag cabluri

)