Sondaj

Mai e utila lista de parteneri?

- da, daca este facuta diferenta partener <=> recomandat
8 (33.3%)
- ar trebui transformata in lista de recomandari
1 (4.2%)
- nu, ar trebui desfiintata
15 (62.5%)

Numărul total de membrii care au votat: 23

Votare închisă: Iunie 06, 2006, 04:42:26 pm

Autor Subiect: Reguli pentru parteneri/forum  (Citit de 16033 ori)

bassul

• Vizitator
Reguli pentru parteneri/forum
« : Iunie 06, 2006, 02:15:31 pm »
Pentru ca au aparut critici multe si idei putine, propun sa insumam aici regulile de impus userilor si partenerilor forumului si modul in care acestea vor fi implementate:
Ca prime propuneri:
dt:
Citat
Parerea mea e ca daca e doar un link e ok, dar cand faci o semnatura pe 7 randuri cu toate detaliile serviciului .. deja e exagerat. Sa limitam semnatura la 2 randuri, fara bold etc.

gupi:
Citat
- nu poti publica link-uri pana la pragul de (numar) mesaje publicate
- nu poti folosi semnatura proprie mai mare de (detalii);

ETP:
Citat
1. scoaterea de tot a website-ului din profil, la signup
2. limitarea semnaturii la X caractere.

bassul

• Vizitator
« Răspuns #1 : Iunie 06, 2006, 02:17:59 pm »
Daca sintetizam regulile de dorit, le putem pune in sticky-ul de mai sus.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #2 : Iunie 06, 2006, 02:32:02 pm »
Propunere: ce ar fi sa dispara cu totul parteneriatul (mai exact link-exchange-ul)?

Obiectivele parteneriatului in forma initiala au fost, zic eu, atinse: forumul a devenit cunoscut.

In felul acesta se evita:
(1) derutarea consumatorilor prin afisarea unor parteneri dubiosi
(2) necesitatea analizei (inevitabil subiective) cu privire la seriozitatea unui hoster si daca e ok sau nu sa devina "partener"

Cine doreste poate sa isi pastreze foarte bine pe site link-ul spre gazduire.info.

Iar tzeparii ce apar pe aici sunt pana la urma trecuti prin focul forumului.

In felul acesta este evitata cenzura si pana la urma fiecare dubios/tzepar/nelimitat e discutat si raportat pur si simplu pe forum.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #3 : Iunie 06, 2006, 04:10:20 pm »
Citat din: "elvsoft.com"
Propunere: ce ar fi sa dispara cu totul parteneriatul (mai exact link-exchange-ul)?

Eu sunt de acord. Putem sa facem un vot. Lista de sustinatori/parteneri a devenit o eticheta pt site-urile listate, ceea ce nu e cazul. Singura utilitate ai e e ca permite vizitatorilor sa caute mai usor oferte, dar si asta se poate rezolva, daca redeschidem sectiunea de oferte speciale. Tot la fel, cu reguli drastice care sa nu permita abuzul.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #4 : Iunie 06, 2006, 04:19:31 pm »
1.Desfintarea sistemului de parteneriat.
Daca ai nevoie de rank in google,invata seo
2.Redeschiderea sectiunii de oferte,cu moderare drastica.
3.Sa se mai dea si ban,nu de alta dar stim toti ca este usor de vazut daca este aceeasi persoana.
4.Sistem de advertising,cei ce tin forumul ar trebui sa mai si castige ,nu numai sa ia castane.
5.Numar minim de posturi pana sa folosesti PM si sa poti posta linkuri.
6.Ar mai fi......

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #5 : Iunie 06, 2006, 04:35:42 pm »
Redeschiderea de oferte cu conditia sa fie respectate niste reguli elementare ale ofertelor:
- sa poata posta oferte un membru ce are mai mult de X post-uri
- sa fie maxim o oferta pe luna de la un membru (sau alta perioada)
- stergerea ofertelor ce nu respecta regulile, sau mutate intr-o zona de moderare pentru a evita abuzurile

Se poate face un director web de hosting cu listare platita. Sectiunea respectiva sa se si numeasca DIRECTOR (nu parteneri/recomandari etc.).

Listarea platita, s-a mai discutat, ar elimina cativa din cei ce s-au gandit acum 5 minute sa faca hosting si au pus un site in contructie ce il gata pana dimineata dar vor parteneriat.

Si inca o chestie, daca tot sunt o gramada de threduri unde se produce galagie si nemultumiri. Eu zic ca trebuie remarcat ROHOST pentru gazduirea forumului si mai ales pentru pastrarea impartialitatii.

bassul

• Vizitator
« Răspuns #6 : Iunie 06, 2006, 04:40:35 pm »
Cred ca am reusit printr-un double post sa pun doua optiuni cu acelasi id pe voting. Voi reseta poll-ul, va rog sa votati inca odata.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #7 : Iunie 06, 2006, 04:42:34 pm »
Eu zic ca,pe langa remarcat ROHOST ar mai trebui si rasplatit .
Nu de alta dar toti facem bani din hosting,sau cel putin ne straduim.
Am auzit ca mokka ingrasa,si cred ca la ora asta RoHost e obez rau.
Un sistem de advertising platit ar reduce sansa cosmonautilor de a posta prapastii si de a promova tepe.
Ca o fi director,sistem de banner advertising ...da sa fie platit.
Si cine nu are cascaval,se rezuma la posturile de la oferte.Rare dar mokka

bassul

• Vizitator
« Răspuns #8 : Iunie 06, 2006, 04:58:36 pm »
Citat
Eu zic ca,pe langa remarcat ROHOST ar mai trebui si rasplatit .
Nu de alta dar toti facem bani din hosting,sau cel putin ne straduim.

Deocamdata nu am simtit asta ca o povara, si nu prea agream banner-ele. Probabil cand forumul va incepe sa consume resurse hard vom face si acest lucru.
Moderarea s-a facut cat de cat pe baza de voluntariat din partea mai multor sustinatori ai forumului si atata timp cat stabilim niste reguli de "taiere" sau voting se poate face si mai agresiv.

organic

• Vizitator
« Răspuns #9 : Iunie 06, 2006, 05:05:21 pm »
sunt de acord cu tot ce s-a postat, mai putin cu ce-a zis WBF ca e naspa si cere bani pe copyright si alte masline de genul asta.

advertising platit suna foarte bine. castigul poate fi reinvestit, bagat in buzunar samd, nu e problema mea ci a celui care gazduieste si intretine forumul.

la fel pentru sectiunea oferte, dar daca sunt speciale, speciale sa fie, daca sunt oferte normale, normale sa fie. ori bala ori portocala.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #10 : Iunie 06, 2006, 05:09:50 pm »
Nah ca e suparata sageata.
Calm bre,ca pana la urma eu trebuie sa te platesc pentru promovare de produs :D

Acum,revin la advertising .
Probabil ca si moderarea si intretinerea forumului ar avea de castigat.
Raman la ideea mea ca Maica Tereza a murit de mult,era albaneza si o durea la patina de hosting.
Unde se discuta de bani nu prea mai este loc de tocmeala(minus aia de la inceput)

bassul

• Vizitator
« Răspuns #11 : Iunie 06, 2006, 05:16:11 pm »
Ofertele normale/directorul de hosting:
nu este normal sa ramana accesibile prin phpromania.net ? Este destul de cuprinzator, desi este cumva php-biased. Punem si un sticky "Ofertele de gazduire" in care trimitem acolo ca sa fie clar.

Sau, daca exista deja un alt webhosting directory mai bine implementat... Sigur putem incerca o implementare custom pentru gazduire.info, dar efectiv am face o munca pe care cei de acolo au facut-o deja, destul de bine.

Cu ofertele speciale ar trebui sa redeschidem sectiunea, in paralel cu gradatii pe numar minim de posturi. Moderata, si cu reguli. Care ar fi regulile?
Am retinut:
Citat
- sa fie maxim o oferta pe luna de la un membru (sau alta perioada)
- stergerea ofertelor ce nu respecta regulile, sau mutate intr-o zona de moderare pentru a evita abuzurile

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #12 : Iunie 06, 2006, 05:19:53 pm »
Ofertele speciale ar trebui sa apara doar dupa aprobarea unuia dintre moderatori si sa aiba o structrura destul de stricta... cine sunt si ce e asa special. Problema e ca fiecare crede ca ce are ele de oferit e special ...

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #13 : Iunie 06, 2006, 05:22:16 pm »
Cu respect dar phpromania e phpromania.
Ma gandeam ca gazduire.info poate fi ceva mai bine facut si mai la obiect.
Nu vad ca cei ce cauta info despre hosting sa alerge pe phpromania.
Pe de alta parte am rugat unul din flacaii mei sa ia la purecat lista de pe phpromania.
Si nu cred ca vrei sa aflii rezultatele :(
Inteleg oarecum promovarea phpromania,dar cam atat.

bassul

• Vizitator
« Răspuns #14 : Iunie 06, 2006, 06:07:55 pm »
Citat
Pe de alta parte am rugat unul din flacaii mei sa ia la purecat lista de pe phpromania.
Si nu cred ca vrei sa aflii rezultatele Sad
Inteleg oarecum promovarea phpromania,dar cam atat.

Propunerea a venit clar cu un interes de promovare din partea lor, dar am vazut aici pe forum promovate cel putin 2 alte initiative de proiecte de directoare de hosting, care au ramas cu bazele de date cam goale din cauza lipsei de interes a gazduitorilor. Personal nu avem vreun interes in promovarea phpromania, si cred ca in momentul in care ei nu vor avea nimic de oferit putem renunta fara probleme la aceasta varianta. Dar pana atunci este normal sa ne ajutam reciproc.

Cu privire la rezultatele negative, chiar te rog, este bine sa stim cu totii rezultatele.