Autor Subiect: .ro trecut ca inactiv ?  (Citit de 2318 ori)

BIGphAntom

• Vizitator
.ro trecut ca inactiv ?
« : Mai 31, 2004, 10:36:28 am »
sal, sunt newbie in inregistrari, vreau sa-mi iau un .ro dar momentan ma intereseaza doar numele, hostingul sa-l incep peste 1-2 luni;

q1. dupa ce il inregistrez la un affiliat, unde si cui trebuie sa specific ca e inactiv?

q2. dupa ce am .ro, am de undeva setare gratis de ex sa-l redirectez spre www.ASDF.as.ro ?

PS: am vazut ca nu este asa ceva pe aici, un subforum de NEWBIE, f bine moderat din care sa se scoate un FAQ beton pt inregistrai/maintenance domenii pt newbie !? ce ziceti ?

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
.ro trecut ca inactiv ?
« Răspuns #1 : Mai 31, 2004, 10:48:15 am »
Salut, sunt sigur ca ar fi nevoie de un FAQ pt. inregistrare domenii, FAQ scris chiar de cineva care nu are sute de domenii inregistrate si care nu trece prea usor cu vederea "micile amanunte". Daca esti dispus sa scri un astfel de FAQ ar fi super.

Dupa ce inregistrezi un domeniu nu trebuie sa anunti pe nimeni daca e activ sau nu. Daca nameserverele pe care le pui nu rezolva domeniul respectiv intr-un ip atunci nu va merge ==> v afi inactiv.

Pt. administrare DNS gratis cauta pe google free dns si o sa gasesti o gramada ... trebuie doar sa alegi. Va trebui sa setezi nameserverele domeniului tau cu valorile date de administratorul de DNS pe care il alegi  (cel mai bine chiar cand il inregistrezi).

BIGphAntom

• Vizitator
.ro trecut ca inactiv ?
« Răspuns #2 : Mai 31, 2004, 11:03:01 am »
Citat din: "xayk"
Salut, sunt sigur ca ar fi nevoie de un FAQ pt. inregistrare domenii, FAQ scris chiar de cineva care nu are sute de domenii inregistrate si care nu trece prea usor cu vederea "micile amanunte". Daca esti dispus sa scri un astfel de FAQ ar fi super.

Dupa ce inregistrezi un domeniu nu trebuie sa anunti pe nimeni daca e activ sau nu. Daca nameserverele pe care le pui nu rezolva domeniul respectiv intr-un ip atunci nu va merge ==> v afi inactiv.

Pt. administrare DNS gratis cauta pe google free dns si o sa gasesti o gramada ... trebuie doar sa alegi. Va trebui sa setezi nameserverele domeniului tau cu valorile date de administratorul de DNS pe care il alegi  (cel mai bine chiar cand il inregistrezi).

q1.reloaded pai si daca nu specific nici un DNS acolo, aia de la RNC nu o sa-mi taie domeniul pe motiv ca nu le furnizez toate datele ?

q2.reloaded intreb iar pt ca nu stiu, aia de la RNC imi dau vreun panou de configurare la domeniul meu, ca sa-mi schimb datele de contact, DNS sau se lucreaza tot numai prin mail?

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
.ro trecut ca inactiv ?
« Răspuns #3 : Mai 31, 2004, 11:37:26 am »
r1: la dns poti pune orice .. nu  conteaza atata timp cat cat nu folosesti domeniul... dar nu conteaza daca lasi si valorile default ale firmei prin care inregistrezi domeniul

r2: cererile de modificare ale dns si alte date se pot face de pe situl RNC http://www.rnc.ro/new/modificari.html
E putin cam antic formularul & stuff dar iti poti rezolva problema.

BIGphAntom

• Vizitator
.ro trecut ca inactiv ?
« Răspuns #4 : Mai 31, 2004, 11:41:49 am »
okay, am observat, o sa fac un FAQ, step by stp cand imi voi inregistra domeniul :)