Fiind acasa si pe picior de plecare in Bucuresti,date exacte o sa vedeti vineri.
Pana atunci parere personala si cam atat
Sa o luam de la low budget la zona decenta spre high end.
Intel P4 2.4 2.8 3.0 HT , P4 D920 2800 (dual core) ,dual Xeon 2.8 E
Am lasat deoparte celeron,sincer este pentru workstation la conta,cu excel si word enabled
AMD sempron 2.6 AMD Barton 2.8 AMD Athlon 64 3000+
AMD 64x2(dualcore)3800 AMD dual Opteron 246.
Cele doua high end (Xeon si Opteron) ruleaza FreeBSD (nu am date pentru Redhat style)
Ambele 2GB DDRAM ECC.(Kingston)
Cele doua medium (observatie personala aici!!!!!) respectiv P43.0 HT E64 si AMD 62x2 3800 ruleaza CentOs.
O sa elimin diferenta de ram dintre ele din simplul motiv ca AMD ,care are 4 ,din cei 4 doi puteau sa nici nu fie.
Restul sistemelor ruleaza CentOs cu 1 GB DDRAM
Echivalente personale:
Sempron 2.6 egal P4 2.4. Nici o diferenta,nici mysql ...nimic.
Barton 2.8 nu poate fi catalogat.Zace undeva in zona lui P4 3.0.
O ciudatenie care nu se mai fabrica.
AMD 64x2 e alta minune,in conditii normale cineva ar fi tentat sa compare cu un P4 3.0 HT sau un P4 D920 2800.Departe de adevar.
Sistemul da clasa de departe la oricare din cele doua.Mysql zboara.
High load e o poveste pentru el.
La ora asta are aproximativ 600 de sit-uri si il doare la patina.
Daca punem la socoteala ca , cara dupa el si un RAID5 software.....
Singurul regret este ca,chipsetul MB e NForce 4,care zice ca stie dar in realitate habar nu are de 4 GB de ram.Vede 3 si ceva,foloseste 4...o ciudatenie.
Ordinea aici ar fi in felul urmator : P4 3.0 , P4 D920 2800 si la FOARTE mare distanta de ele AMD 64x2 3800 +
Xeon versus Opteron..... batalie total pierduta de Xeon.
Ambele sunt niste procesoare deosebite,avantajul Opteron fiind mysql ( + 35-40% plus de performanta), rezistenta la high load si consumul de curent mai mic/racirea fara probleme.
Xeon se incinge sanatos si papa curent pe masura.Face fata ca un taur...dar nu exceleaza in comparatie
Ca si comapratie pentru high end ,pentru doritori un rand de teste cu rezultate la vedere in curand
O sa folosesc setul de teste existent pe WHT si modificat de ei pentru tot ce ar putea interesa un hoster.
Ar mai fi de adaugat instalarea de OS flawless pe Xeon si chinul pe Opteron(scurt dar consumator de nervi).
Pe final ar mai fi de adaugat ca am exclus sistemele cu SCSI si am vorbit doar de sistemele ce folosesc IDE/SATA.
HDD folosite sunt WD si Seagate (ncq)
O sa postez date exacte in 2 zile max.