Autor Subiect: AMD versus Intel ---- servere de web  (Citit de 10414 ori)

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
AMD versus Intel ---- servere de web
« Răspuns #15 : Iunie 26, 2006, 12:16:00 pm »
Primul crieteriu e intotdeauna stabilitatea si apoi performanta.
Pentru ca performanta nu o sa iti foloseasca la nimic cand iti crapa o componenta.

Altfel azi maine se face overclocking pe servere de productie :D

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #16 : Iunie 26, 2006, 01:04:56 pm »
Din pacate in Romania zilelor noastre nici solutiile "Business Server" nu sunt neaparat solutii mai bune. Ce faci cand nu-ti mai merge ceva si tre sa trimiti "solutia hardware profesionala" nush unde pentru reparatii si sa astepti 2 saptamani ... e o situatie destul de penibila chiar daca e rara.
La varianta "placa de baza luata din magazin" dai fuga pana la buticu' din colt ti-ai luat replacement, bagi surubelnita in carcasa in intr-o ora iti merge din nou.
Daca bugetul iti permite iti poti lua replacement la componentele mai importante si le ti in data room si ai downtime si mai mic ... insa la solutiile profesionale tre sa-ti permiti minim vreo 3000$ pentru un intreg sistem de rezerva sa sa nu mai zic ca ai sanse sa nu-l poti deschide fara sa ramai fara garantie si nici macar nu poti muta HDD-ul... tre sa refaci din backup (daca ai extern)...

Asa ca ... pana vom putea beneficia de solutii cu adevarat profesionale fiecare trebuie sa-si gaseasca varianta potrivita pentru el si pentru clientii lui insa nu trebuie automat sa declaram solutia cu hardware de firma cea mai buna solutie... sunt prea multe variabile

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #17 : Iunie 26, 2006, 01:25:51 pm »
Sunt si furnizori de echipamente hardware care rezolva problemele cu promptitudine, fara sa foloseasca servere facute pe genunchi.

Edit: eu asteptam rezultatele testelor facute cu programul de pe WHT.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #18 : Iunie 26, 2006, 01:56:23 pm »
Zi-mi o reprezentanta IBM, HP, Dell sau orice alta firma serioasa la care ceri un server si ti-l aduce in timp util (adica nu dupa doua saptamani) si care iti face replacement in 4 ore max. In Bucuresti nu in Timisoara sau in Cluj, ... in Bucuresti ...
Acum ceva timp am mai incercat si noi sa aflam detalii si n-am obtinut nimic multumitor. Stiu si siituatie in care server de firma, pentru un defect de ventilator (nu boota calumea din cauza asta) a stat 2+ saptamani la reparatii ... extrem de penibil si nu e unica situatie insa e cea mai penibila.

E posibil ca daca esti firma mare si comanzi zeci de servere poate poti negocia ceva insa pentru 2-3 bucati de 3000+ parai nu reusesti mare lucru.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #19 : Iunie 26, 2006, 02:19:08 pm »
Si in state cu support platit la Dell si garantie ca ai om on site in maxim o ora se intampla sa nu intarzie Dell cateva zile. Apoi in scumpa noastra tara...

Deci fara componente de rezerva esti ca si mort.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #20 : Iunie 26, 2006, 02:22:31 pm »
@WBF: desigur ca nu era vorba de Sempron ( wich kinda f**ing SUCKS ). Era vorba de AMD Athlon 64 3000+. Il avem de anul trecut si nu stiam daca s-ar merita mai bine un Intel. Se pare ca banuiala mea a fost confirmata ... mai bine raman cu AMD-u (pe care l-am testat si noi in diferite conditii si la load-uri maricele ... NU GAFAiE). Mersi frumos pentru parere.

Referitor la solutii business ... sincer sa fiu e foarte greu. Si mai ales sa ai totul ca la carte, datacenter, etc. E foarte greu si necesita investitii destul de mari pentru buzunarele romanilor.

Qaz

• Vizitator
« Răspuns #21 : Iunie 26, 2006, 02:59:15 pm »
Citat din: "xayk"
Zi-mi o reprezentanta IBM, HP, Dell sau orice alta firma serioasa la care ceri un server si ti-l aduce in timp util (adica nu dupa doua saptamani) si care iti face replacement in 4 ore max. In Bucuresti nu in Timisoara sau in Cluj, ... in Bucuresti ...
Acum ceva timp am mai incercat si noi sa aflam detalii si n-am obtinut nimic multumitor. Stiu si siituatie in care server de firma, pentru un defect de ventilator (nu boota calumea din cauza asta) a stat 2+ saptamani la reparatii ... extrem de penibil si nu e unica situatie insa e cea mai penibila.

E posibil ca daca esti firma mare si comanzi zeci de servere poate poti negocia ceva insa pentru 2-3 bucati de 3000+ parai nu reusesti mare lucru.

Iti recomand S.C. Pro Sys S.R.L. (www.prosys.ro). Astia vand in general servere cu diverse chestii produse de Intel in ele. Iar cand "jucaria" chiar se poate numi server (placa Intel, proc. Intel, carcasa de server etc.) se poate discuta si despre service rapid. Adica timp de interventie (de obicei vin ei la tine -> in Bucuresti) de maxim 4 ore.

Been there, done that. Adica am lucrat la ei si atunci cand suna omul ca i-a picat ceva ajungeam si cu perna in brate la el. Dar ajungeam si rezolvam.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #22 : Iunie 26, 2006, 03:06:07 pm »
@xayk eu luam de la Sistec (pana sa se vanda) si suportul a fost prompt, dar nici n-am avut probleme - doar inlocuire de hdd stricat. Acum nu ii mai recomand ca am inteles ca au ramas fara oameni.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #23 : Iunie 26, 2006, 03:30:02 pm »
Citat din: "xayk"

Bine ai venit in cosmarul meu.
Singurul bonus pe care il am este ca fiind importatorii la o aruncatura de bat de mine,componente usuale pana la limita mid range sunt pe stoc.
Da pentru niste ECC DDRAM mai tapeni am stat 5 zile