@bassule,
dezvoltatorii de la phpBB si-au facut un obicei (pana si ultima versiune este in acelasi tipar) de a lansa versiuni 'stabile' care se dovedesc apoi a fi cu probleme.
phpBB este singurul software -free- care a introdus intr-o versiune superioara un bug (de fapt o vulnerabilitate destul de severa) dintr-o versiune mai veche.
Am tot respectul pentru munca celor ce dezvolta phpBB, dar cand vad cate probleme au, imi dau seama ca nu asta e solutia pentru o comunitate mare.
Mai stau nitel, analizez informatiile, si ma mai uit si la alte comunitati 'open': fedoraforum.org, sau linuxquestions.org (ca sa nu zic wht) NU folosesc phpBB, ci o solutie comerciala.
Bun, sa revenim la septelul nostru: forumul gazduire.info este inca invadat de membri care nu au nimic cu gazduirea sau cu web-ul, ci cu sexul, drogurile sau imprumuturile ipotecare. De asemenea, dupa ce ati anuntat cu aparent succes implementarea sistemului "minim 5 post-uri pentru un link", am vazut post-uri cu link ale unor membri care erau la prima publicare. Pe langa asta, am vazut posturi spam (mortgage12 cred ca ii zice la utilizator) repetate, fara ca acest utilizator sa fie sters din lista celor inscrisi. Asadar, cu tot respectul, eu intrevad aici macar 2 probleme:
- limitarea inregistrarilor automate si a publicarii de spam (aparent OK);
- curatenia in lista membrilor inscrisi (nu e OK);
Dupa cum zicea mai de mult si WBF, phpBB nu este foarte darnic in unelte antispam, acestea necesitand o activitate suplimentara din partea voastra la filtrare; or, pana si SMF se descurca mai bine la partea asta decat phpBB.
Puteti ajunge la situatii in care munca de upgrade la o versiune superioara de phpBB sa coste mai mult (timp, downtime, verificari, etc) decat upgrade-ul facut la vBulletin.
Pe de alta parte, un forum de genul vBulletin ar permite dezvoltarea cereri.info la adevarata sa valoare de business, exact asa cum s-a dezvoltat deja forumul softpedia. Mai devreme sau mai tarziu va fi nevoie de un forum specializat in bransa gazduitorilor, si (asta e parerea mea proprie) sincer, in forma asta nu vad gazduire.info ca o potentiala afacere. Pana acum e simplu, deoarece nu aveti concurenta; ce veti face insa daca vine un naban prost, care investeste 1.000$ intr-un forum de gazduire (solutie comerciala + continut initial + marketing) si care ia toata crema muncii voastre ( noastre ? ) cu japca ?
N-am fost foarte coerent (am baut niste beri la iarmba verde) in postul asta, dar sper ca ideile sunt destul de explicite.