daca ne-am terminat de masurat putzulicile in groapa cu nisip o sa arunc si eu o parere cat de cat obiectiva.
o sa incep prin a spune ca as prefera vBulletin. de ce? pentru ca in multe din locurile in care l-am vazut, mi-a lasat impresia unui forum mai serios si mai profesional decat mi-a lasat phpbb-ul. de asemenea din cateva exemple vazute mi se pare ca exista mai multe mod-uri de mai mare utilitate pentru vbulletin decat pentru phpBB. de vreme ce n-am folosit efectiv, nu pot sa ma pronunt asupra functionalitatii mai mari sau mai mici.
daca vorbim de spam, vbulletin e doar un alt forum si SINCER ma indoiesc ca reinventeaza roata. metodele tipice de combatere a spam-ului sunt cam cunoscute si tipizate in toate forumurile existente, fie comerciale sau OSS. De vreme ce toate BB-urile functioneaza in mare cam pe aceeasi structura si principii, sincer nu vad de unde ar aparea solutii geniale care sa elimine tot spam-ul. iarasi, in forumurile oficiale n-am vazut decat Akismet si Spambuster, din care Akismet e disponibil si pentru phpBB din cate stiu, iar celalalt nu stiu ce poate aduce in plus spectaculos. sa-mi fie iertat daca gresesc. in rest, alte hack-uri de genul moderare pana la 10 post-uri, care se poate sau este deja implementata si in phpBB si probabil intr-o gloata de alta forumuri.
ajungand la securitate, nici vbulletin nu e sfant, ca majoritatea soft-urilor care utilizeaza PHP a fost victima la sql injection. ca raspunsul la aceste probleme este mai prompt sau nu, iarasi poate raspunde cineva care foloseste in mod curent vbulletin, eu n-am de unde sti.