Autor Subiect: domenii & trademarks  (Citit de 2301 ori)

sfantul

• Vizitator
domenii & trademarks
« : Iunie 13, 2004, 03:08:36 pm »
Daca eu inregistrez la OSIM o marca (de exemplu: "BlaBla", pe clasele Instrumente Stiintifice, Telecomunicatii si IT) inainte ca cineva sa inregistreze domeniul blabla.ro, voi putea obtine acel domeniu mai tarziu prin depunerea unei solicitari la RNC (presupunand ca "BlaBla" nu este inregistrat de catre altcineva pt alte clase de produse) ?

Zorba

• Vizitator
domenii & trademarks
« Răspuns #1 : Iunie 15, 2004, 01:56:05 pm »
nu . cel putin, dupa cate stiu eu.
ce are OSIM-ul cu RRC-ul ?

daca blabla.ro e deja luat, il convingi (pe bani) pe respectivul ala sa renunte la el, si il inregistrezi tu URGENT   8)

asta e legislatia romaneasca in domeniu, la ora actuala  :(

mircea

• Vizitator
domenii & trademarks
« Răspuns #2 : Iunie 15, 2004, 07:11:27 pm »
nu au nici o legatura cele doua organe ...
daca eu aveam inregistrat www.google.ro puteau ei sa faca orice ca pana nu discuta cu posesoru nu rezolva nimic ...
E treaba cu A VREA de a ceda domeniul respectiv ...

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
domenii & trademarks
« Răspuns #3 : Iunie 16, 2004, 02:48:16 pm »
Citat din: "mircea"
nu au nici o legatura cele doua organe ...
daca eu aveam inregistrat www.google.ro puteau ei sa faca orice ca pana nu discuta cu posesoru nu rezolva nimic ...
E treaba cu A VREA de a ceda domeniul respectiv ...

Nu este chiar aºa. Existã multe persoane care, în ideea de a face un ban grãmadã au înregistrat domenii .ro cu nume de mari firme. Atunci când acele firme au venit în România au pretins domeniul ºi el le-a fost acordat, uneori imediat, alteori în urma unui proces. Deci, dacã tu ai fi înregistrat www.google.ro nu ai fi avut nici o ºansã de a-l pãstra.
A se vedea: http://server.rotld.ro/cgi-bin/suspended/403-from-www