Autor Subiect: de ce e nevoie ca sa vinzi hosting  (Citit de 11775 ori)

h8me

• Vizitator
de ce e nevoie ca sa vinzi hosting
« : August 02, 2006, 03:09:07 pm »
Salut.Probabil s-a mai scris aici dar postez de pe telefon si mi-e mai greu sa caut.As vrea sa stiu ce iti trebuie pentru firma ca sa poti sa oferi cuiva hosting de la un reseller platit de tine.Adica sa dai facturi si toate cele.Ce cod CAEN ,ce autorizatii(daca e cazul).Va multumesc!

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #1 : August 03, 2006, 12:39:12 am »
Cred ca cel mai bine se incadreaza la:
7260 Alte activitati legate de informatica
dar poate sa fie si ceva din 642 Telecomunicatii.

h8me

• Vizitator
3
« Răspuns #2 : August 03, 2006, 02:45:49 am »
Am inteles.Si trebuie sa platesc pentru orice cod adaugat, nu ? ( poate imi poti spune si un pret ). Merci!

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #3 : August 03, 2006, 03:53:04 am »
Din cate stiu eu nu mai e valabila chestia aia cu platitul fiecarui CAEN insa pentru anumite CAEN-uri ai nevoie de aprobari in plus ...

Ca pret informativ, un SRL ar trebui sa te coste in jur de 1000 lei (incluzand si capitalul social pe care il poti recupera insa trebuie sa-i ai la inceput). Daca esti student cred ca poti beneficia de ceva reduceri dar nu stiu mai multe detalii.

whiteT

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 31
    • Vezi Profilul
    • http://negru.headidea.ro
« Răspuns #4 : August 03, 2006, 11:45:24 am »
atunci cand iti faci SRL nu o sa ai doar un cod CAEN, ci mai multe, de fapt cam toate pt care nu ai nevoie de autorizatii. nu se platesc.
ca si student ai niste reduceri,dar destul de mici si in anumite conditii legate de situatia scolara

la camerele de comert  gasesti consultata adecvata in tot ceea ce ai nevoie (si e gratis pt studenti -de fapt se include in una dion taxele care oricum treb sa le platesti lor)

h8me

• Vizitator
3
« Răspuns #5 : August 03, 2006, 04:31:39 pm »
N -am inteles niciodata chestia cu aprobarile.De exemplu eu vreau sa fac pe langa hosting si webdesign.Am gasit cod CAEN ce se refera exact la "webdesign".Dar am discutat cu un prieten si m-a informat ca imi trebuie nu stiu ce licente pentru a face webdesign ca firma...Chiar imi trebuie asa ceva sau vreo aprobare pentru webdesign ? ( scuze ca nu e incadrat subiectul acesta unde trebuie )

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
Re: 3
« Răspuns #6 : August 03, 2006, 07:39:26 pm »
Citat din: "h8me"
Dar am discutat cu un prieten si m-a informat ca imi trebuie nu stiu ce licente pentru a face webdesign

Probabil se referea la licenta de Photoshop, Dreamweaver, etc :)

whiteT

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : August 03, 2006, 07:58:52 pm »
Chiar imi trebuie asa ceva sau vreo aprobare pentru webdesign ?

nu stiu exact, dar eu nu cred ca trebuie.
la aprobari ma refeream atunci cand vrei sa faci ceva legat de alimentatie publica etc... sau servicii din domeniul nuclear :twisted:
domenii in care ai nevoie de autorizatii de la pompieri si/sau politie si/sau mediu ...etc

gigi

• Vizitator
« Răspuns #8 : August 03, 2006, 08:02:57 pm »
Citat din: "dt"
Dar am discutat cu un prieten si m-a informat ca imi trebuie nu stiu ce licente pentru a face webdesign

Probabil se referea la licenta de Photoshop, Dreamweaver, etc :)

eu cred ca se refera la a fi "licentiat" in domeniu...diplome, acte, etc
school stuff  :wink:

Later Edit: poti folosi Linux si programe Open Source care servesc la webdesign (editoare HTML sau grafica)...deci nu cred ca trebuie neaparat sa folosesti Dreamweaver sau Photoshop... :lol:

stefan.leonte

• Vizitator
« Răspuns #9 : August 03, 2006, 10:26:11 pm »
Am gasit cod CAEN ce se refera exact la "webdesign".Dar am discutat cu un prieten si m-a informat ca imi trebuie nu stiu ce licente pentru a face webdesign ca firma...Chiar imi trebuie asa ceva sau vreo aprobare pentru webdesign ? ( scuze ca nu e incadrat subiectul acesta unde trebuie )

Nu-þi trebuie nici un fel de licenþã datã de nimeni (soft, diplome sau altele) pentru a-þi face firmã de webdesign.

h8me

• Vizitator
3
« Răspuns #10 : August 03, 2006, 10:33:56 pm »
Da, asa ma gandeam si eu...Ca doar la softurile pe care le folosesti ai nevoie de licenta caci in rest....e arta...arta e inca free ( si sper sa ramana asa ).Dar oricum, folosesc de mult opensource-urile si m-am obisnuit cu ele, deci pot sa fiu linistit in privinta asta...mai greu e cu Flashul...sa vedem cum o scot  :roll: In fine, va multumesc pentru interes si daca are cineva vreun pont legat de firme de genul acesta and stuff I'm glad to listen.PACE !

BlueBird

• Vizitator
« Răspuns #11 : August 03, 2006, 10:54:41 pm »
la sursa cod nu poti scapa cu notepad?  :lol: intreb doar  :lol:

whiteT

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : August 03, 2006, 11:07:27 pm »
pt notepad nu e nevoie de licenta windows?
si uite asa s-a deviat de la subiect

h8me

• Vizitator
3
« Răspuns #13 : August 03, 2006, 11:20:14 pm »
Citat din: "BlueBird"
la sursa cod nu poti scapa cu notepad?  :lol: intreb doar  :lol:

Sunt deja PREA multe programe opensource pe care le poti folosii...No need for windows

BlueBird

• Vizitator
« Răspuns #14 : August 03, 2006, 11:21:09 pm »
macar scapi de licentele macromedia  :lol: ...

:roll: cel mai bine, pe LINUX... nu?  :wink: