Autor Subiect: de ce e nevoie ca sa vinzi hosting  (Citit de 11775 ori)

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
de ce e nevoie ca sa vinzi hosting
« Răspuns #30 : Octombrie 12, 2006, 10:13:12 am »
Citat din: "whiteT"

dar ti-am zis, nue problema pt ca tunci cand iti faci firma iti vei pune aproape toate codurile caen , mai putin cele de  care sigur nu ai cum sa te apuci gen, medicina, armata.. etc.
 :idea:

esti tu sigur sigur sigur ca asa e?
mi-a soptit mie cineva (care vrea sa isi faca  firma acum) ca nu mai poti sa pui decat CATEVA (2-3? nu stia numarul exact) de foarte putin timp...
stiu ca e o persoana informata si de obicei cauta informatiile la zi...
deci treaba ar fi cam asa: pui 2-3 coduri cand iti faci firma...si dupa daca vrei mai multe le platesti.

edit:/ asta e doar informativ...insa daca e adevarat e cam grav :(
acum 2 ani cand am facut eu firma era asa cum spuneti voi ... puteai sa pui (aproape)  orice acolo

h8me

• Vizitator
...
« Răspuns #31 : Octombrie 12, 2006, 06:53:46 pm »
Multumesc pentru raspunsuri! Da, ar fi grav asa...si ma rog, cat o sa fie domne un CAEN?Chiar sunt curios cum ne mai uimesc astia...Ca pentru firma parca vor sa le-o dai si pe mama'ta ca sa fii ok...

CGC

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 74
    • Vezi Profilul
CAEN
« Răspuns #32 : Octombrie 12, 2006, 11:57:43 pm »
Nu costa nimic in plus si nu-ti pui doar 2-3, pui cate vrei. Cel putin asa era acum o luna cand am infiintat eu o firma. Ca sa eviti contactele dese cu birocratia ti-as recomanda sa pui din start toate obiectele de activitate care te intereseaza. Mie mi s-a spus ca as putea fi taxat suplimentar daca ar avea  contractul de societate prea multe pagini :D
Daca vrei sa faci hosting banuiesc ca n-o sa-ti pui vanzari la taraba sau cresterea viermilor de matase, ci activitati oarecum legate de domeniul asta. Asa ca n-o sa umpli 7 pagini de coduri CAEN.

h8me

• Vizitator
...
« Răspuns #33 : Octombrie 13, 2006, 01:34:49 am »
Da, in fine pana nu ma duc acolo sa vad exact ce si cum degeaba ne agitam.Am vrut sa imi fac o idee sa nu ma prezint asa "orfan" acolo.Acum sunt in dubii...pentru webhosting si webdesign....firma sau PFA  :?: Avand in vedere ca folosesc reseller din afara si softuri opensource...

Garfield

• Vizitator
« Răspuns #34 : Octombrie 13, 2006, 10:16:02 am »
poate gasesti ceva util pe aici:
http://www.onrc.ro/romana/index.php

toto

• Vizitator
« Răspuns #35 : Octombrie 13, 2006, 10:48:16 pm »
La infiintarea unui SRL, in conformitate cu regulile / legile din acest moment, beneficiezi de 5 CAEN-uri "gratuit", incluse in taxa ce se plateste catre Registrul Comertului. Aceasta taxa este de 2 mil lei vechi.

Un singur CAEN este activitatea principala a firmei insa iti poti adauga si alte CAEN-uri (cate vrei), contra-cost... Nu mai stiu exact cat este pretul/caen insa e de ordinul sutelor de mii... nu e foarte mult...

Te mai costa 2 mil (minim) capitalul social... acesti bani se depun in banca cu care optezi sa lucrezi ca viitoare persoana juridica...

Mai ai costuri de aproximativ 2-3 mil catre un notariat ce iti va elibera 2 adeverinte...

Mai ai costul certificatului fiscal (parca 250 mii) ... acesta se elibereaza de catre Administratia Financiara si atesta ca nu ai datorii catre stat ... sau ca ai :)

Concluzie pe propria piele: un srl costa aproximativ 10 milioane  - costuri totale de infiintare... Ca pe urma mai cheltuiesti niste bani pe facturi, stampila, licente software (acestea se pot evita prin open-source) etc...

Dupa infiintare, cel mai bine e sa iti angajezi un contabil... cu norma redusa, salariu minim, care sa te descurce in tot hatisul de legi (care se modifica lunar) hartii, declaratii depuse lunar, etc ...

Sfatul meu este insa sa apelezi la un avocat pentru infiintarea firmei... Este mult mai usor pentru tine si nici nu costa mult (3 mil).. merita!

Daca esti interesat de aceasta varianta te pot pune in legatura cu o avocata care sa se ocupe de firma ta, si te pot pune in legatura si cu un contabil bun ...

Oricum ar fi, iti urez succes si... nervi de otel!

h8me

• Vizitator
thx
« Răspuns #36 : Octombrie 14, 2006, 09:11:57 am »
Multumesc mult pentru raspunsuri!Merci tuturor pentru sfaturi si ocazie!O sa revin cu noi intrebari stresante cand o sa am nevoie de extra info :)