Autor Subiect: Fiberlink - noua era sau overselling gras  (Citit de 2653 ori)

organic

• Vizitator
Fiberlink - noua era sau overselling gras
« : Octombrie 16, 2006, 09:22:52 pm »
Sunt curios legat de niste pareri pertinente si prin experienta preferabil legate de Fiberlink. La prima vedere oferta urla a overselling, fara limita de trafic, fara banda minima garantata. Acum pareri am vazut impartite, dar ma intereseaza niste pareri directe a celor care au acest serviciu, legat de 3 aspecte majore:

- banda reala (daca e time-scheduled, viteze maxime, samd)
- stabilitate (cat de des exista defectiuni, daca sunt mai mult hardware sau mai mult "software")
- suport tehnic (timp de raspuns, disponibilitate, etc)

Apreciez orice pareri.

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 522
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
« Răspuns #1 : Octombrie 17, 2006, 11:35:02 am »
Folosesc in 2 locatii - home, deci doar seara si in weekend, abonamente de 9 $.

Transfer internet in medie 100kb/s
Transfer local RDS Oradea - RDS Oradea 250kb/s

La o locatie e foarte stabil, 0 downtime, la cealalta nu... la locatia cu probleme am avut in ultimele 6 luni cateva saptamani cu internet functional 2 zile din 7. In acea locatie folosec alternativ si vodafone ca si solutie de rezerva.

Exista doua situatii pentru locatia cu probleme:
1. cade internetul si telefonia - la suport tehnic se noteaza problema, si in cateva ore (2-3) o echipa vine si reseteaza echipamentele fizic.
2. cade doar intenernetul, telefonia functioneaza - la suport tehnic se noteaza problema, in a 3-a zi sunt sunat pentru diverse intrebari (sistem de operare, daca am incercat sa pun direct in priza lor, daca nu e de la firewall), si o echipa se deplaseaza si reseteaza echipamentele.

La primele 2-3 interventii in vara, echipa care venea a 3-a zi, intrau si in apartament sa verifice cablu cu tester-ul (cablu utp) in ultima vreme ma suna doar sa-mi spuna ca acum functioneaza si s-a rezolvat.

In momentul de fata internetul nu e functional, problema semnalata duminica in jurul orei 12, astazi e marti poate suna pentru a programa o vizita.

Sunt sigur ca aceste simptome nu sunt generale, deoarece la celalalta locatie functioneaza corect, deci sunt doar ceva probleme cu echipamentele din scara ...

organic

• Vizitator
« Răspuns #2 : Octombrie 17, 2006, 12:09:50 pm »
E bine macar daca reusesc sa mentina banda cat de cat decenta. Sunt curios inca daca o sa reuseasca sa sustina "best-effort-ul" cand o sa sara numarul utilizatorilor, respectiv daca nu sunt promisiuni facute in gol.

Cu suportul tehnic am mai auzit ca sunt probleme pe la RDS, eu personal ma ocup asa oarecum de conexiunea unei retele de cartier care a plecat de la un netcafe, pe RDS si dam vreo 350$ pe 1mbps garantat, culmea tot prin FTTP, si trebuie sa recunosc ca e stabil, foarte rar sunt probleme si pe perioade scurte de ordinul 1-2 ore maxim. Diferenta de pret e enorma totusi de la una la alta.

gigi

• Vizitator
« Răspuns #3 : Octombrie 17, 2006, 06:12:54 pm »
RDS Timisoara - Fiberlink 9 $

Internet: 100 - 200 kbps (dupa ora 22 creste)
(Recordul meu personal a fost intr`o dimineata cand am download`at de pe un server niste fisiere mai mari cu 2,5 mbps...server din Buc parca, viteza foarte mare peste limita admisa de abonament de max 1 mbps => defectiune tehnica...ma rog)

Local - Retea/DC: pana la 3 mBps

intreruperi de lunga durata destul de rare (1-3 ore de 2-5 ori pe luna)

personal foarte multumit de RDS Fiberlink  :)

beberonUS

• Vizitator
« Răspuns #4 : Octombrie 17, 2006, 07:18:58 pm »
eu am la RDS Brasov...15$...
la inceput a mers putin mai prost ....dar acum merge bine...in jurul a 100 KB extern....
cel putin o data la luna se gasesc sa aibe ceva lucrari si sa intrerupa pe 1 ora...sau uneori mai mult