Autor Subiect: De la ei e problema?  (Citit de 5607 ori)

Filu

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 22
  • Nimic durabil nu se poate cladi pe indiferenta !
    • Vezi Profilul
    • http://www.machetecase.ro
De la ei e problema?
« : Noiembrie 20, 2006, 09:03:26 pm »
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt convins ca sti avut asemenea probleme. Am schimbat gazduirea site-ului, am facut cererea catre rotld si au modificat ns-urile insa cu toate ca aceasta s-a intamplat acum 5 zile cand accesez site-ul tot la vechea adresa merge. la ftp tot asa. Unde ar fi problema, va rog sa ma ajutati. Va multumesc

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
De la ei e problema?
« Răspuns #1 : Noiembrie 20, 2006, 09:18:12 pm »
incearca sa accesezi situl si din alte locatii:
- vorbeste cu prieteni si cere-le sa-ti vizitese situl
- testeaza situl din scule online de ping (www.dnsstuff.com, www.allnettools.com/toolbox)
- schimba-ti serverele dns de la conexiunea de retea (un set de optiuni ar fi 193.231.233.1, 193.231.233.8  si 4.2.2.1)

Daca nici asa nu merge, zi-ne si noua numele doemniului, sa vedem ce minune s-a întâmplat!

tinuzzo

• Vizitator
De la ei e problema?
« Răspuns #2 : Noiembrie 20, 2006, 09:26:18 pm »
pai e clar ca la noua locatie nu s-au facut setarile corespunzatoare. da-mi detalii: pe PM: setarile vechi si cele noi sa ma uit putin.

Filu

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
De la ei e problema?
« Răspuns #3 : Noiembrie 21, 2006, 06:57:54 pm »
Multumesc pentru sugestii. Situatia imi este confuza pt ca prin outlook reusesc sa am acces la mail.  Insa prin ftp si la accesarea site-ului tot la vechea adresa merge. Am sters tot din temporarul de la IE. Insa tot asa merge. Am intrebat unii prieteni si au zis ca ei ajung la noua adresa insa eu de pe 2 calc de acasa si 3 de la servici tot la cea veche merg.

Cred ca la mine pb dar ??? Am incercat sa schimb dns la conexiune gupi insa nu mai merge routerul asa. Mai e ceva ce pot face?

Va multumesc pt amabilitate si sugestii.

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
De la ei e problema?
« Răspuns #4 : Noiembrie 21, 2006, 07:29:41 pm »
contul vechi e inca activ? nu a fost inchis?
am vazut ceva legat de router acolo... ai cumva trecuta undeva adresa veche a siteului in setarile routerului sau in windows in fisierul de "hosts".
daca altora le merge bine atunci e posibil sa fie de la tine problema.

Cu respect,
Stefan Iordan

Filu

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
De la ei e problema?
« Răspuns #5 : Noiembrie 21, 2006, 09:38:53 pm »
Da contul vechi e inca activ , acolo am pus un alt site si mergeau in paralel, aveam voie sa am 2 domenii pe acelasi cont de host, acum am cumparat cont la o alta firma am facut cererea la rotld si am schimbat ns-urile, apar schimbate si OK cand verific.

Nu am trecuta adresa veche in setarile de la router cat despre fisierul wind hosts nu stiu nimic (poate ma lamuresti te rog)

Multumesc

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
De la ei e problema?
« Răspuns #6 : Noiembrie 21, 2006, 11:03:02 pm »
exista un fisier : C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
deschide cu notepad si vezi daca pe ultima linie din fisier este trecut 127.0.0.1       localhost
sau scrie altceva? (sau daca in fisierul asta este trecut siteul tau cu vechiul ip)

spune-ne despre ce site este vorba ca sa vedem daca ne duce la vechiul tau provider sau la cel nou.

de asemenea poti sa verifici pe dnsstuff.com ce nameservere ai inregistrate pentru site (http://www.dnsstuff.com/tools/lookup.ch?name=domeniu.ro&type=NS) -inlocuiesti domeniu.ro cu numele domeniului tau.

Eu cred ca nu e problema de la rnc, cred ca tine de tine si de routerul tau- ce router ai?  (are server de dns cumva? poti sa cureti cacheul de DNS?)

Filu

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
De la ei e problema?
« Răspuns #7 : Noiembrie 22, 2006, 08:31:24 am »
1 La optiunea  cu fisierul hosts e oc
2 La potiunea recomandatacu dnsstuff imi da vechea gazda.
3 Am incercat si fara router si tot alelasi rezultat.
4 La optiunea "to see the DNS traversal, to make sure that all DNS servers are reporting
the same results" imi da corecta lista cu exceptia unei singure linii
"ns.austria.eu.net [192.92.138.35] ns3.alfaweb.ro. ns4.alfaweb.ro.  107ms " in rest apare ok.

Filu

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
De la ei e problema?
« Răspuns #8 : Noiembrie 22, 2006, 08:33:33 am »
PS alfaweb e vechea gazda acum am ns pe site-ul meu ca am luat cont de resller.

Multumesc mult pt rabdarea si amabilitatea voastra.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
De la ei e problema?
« Răspuns #9 : Noiembrie 22, 2006, 08:48:55 am »
Si eu am avut probleme ieri cu un domeniu .ro (cred ca e eterna problema a sincronizarii root-serverelor RNC).
Situl nu era accesibil decat pe alocuri, desi nameserverele erau OK.

Am sunat la RNC, au verificat (cica la ei era OK), si peste 20 de minute mergea totul ca uns.

PS: ieri, pe la ~15.00

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
De la ei e problema?
« Răspuns #10 : Noiembrie 22, 2006, 09:08:35 am »
Si eu am avut o problema cu 2 domenii cam in aceeasi perioada. Nu erau sincronizate root-serverele de la RNC. Pana la urma am reusit sa-i conving ca problema era de la ei si au rezolvat-o. Nu mi-au dat nici o explicatie, dar probabil ei fac o sinconizare cam pe la pranz si daca nu reuseste, efectele se vad in 2-3 ore.

Filu

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
De la ei e problema?
« Răspuns #11 : Noiembrie 22, 2006, 09:10:47 am »
Da dar ce ma fac eu cu 1 saptamana de cand am problema? Inteleg 1 ora 2 dar 1 saptamana?

organic

• Vizitator
De la ei e problema?
« Răspuns #12 : Noiembrie 22, 2006, 09:24:46 am »
ar fi foarte util sa precizezi totusi numele de domeniu, sau daca nu, trimite-l macar pe PM la unul din cei prezenti si sunt sigur ca te va ajuta cu placere.

Filu

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
De la ei e problema?
« Răspuns #13 : Noiembrie 22, 2006, 09:32:36 am »
Multumesc iata raspunsul la https://www.ename.ro/check.pl?domeniulmeu.ro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CHECK IN dns-ro.denic.de
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NO ANSWER

CHECK IN ns.austria.eu.net
SOA ns3.alfaweb.ro. webmaster.alfaweb.ro. 2006061601 10800 3600 604800 86400 from server ns3.alfaweb.ro in 139 ms.
SOA ns3.alfaweb.ro. webmaster.alfaweb.ro. 2006061601 10800 3600 604800 86400 from server ns4.alfaweb.ro in 140 ms.

CHECK IN ns.uu.net
NO ANSWER

CHECK IN ns1.univie.ac.at
NO ANSWER

CHECK IN ns-ext.vix.com
NO ANSWER

CHECK IN ns-ro.ripe.net
NO ANSWER

CHECK IN primary.rotld.ro
NO ANSWER

CHECK IN secondary.rotld.ro
NO ANSWER

CHECK IN sunic.sunet.se
NO ANSWER

Date: Wed Nov 22 09:30:50 EET 2006

alfaweb fiind vechea gazda

Mrci daniel pt sugestie

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
De la ei e problema?