Autor Subiect: echipamente SOHO  (Citit de 13862 ori)

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
echipamente SOHO
« Răspuns #45 : Noiembrie 28, 2006, 01:20:54 am »
nu stiu ce sa zic ... nu confirm nu neg ... daca nu vrea sa faca publice pozele ... macar sa scoata naibii linkurile alea bulite.

in rest ... inca mai astept. sper doar sa nu se voaleze (daca am scris corect ca abia mai vad tastatura de somn) filmul. :roll:

Jay`Z

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
    • http://localhost.tld
echipamente SOHO
« Răspuns #46 : Noiembrie 28, 2006, 03:17:08 am »
Citat din: "livehosting"
Am comandat si echipamente cisco ca m-ati facut curios.

Hehe, nu vreau sa par rautacios da cred ca la faza asta ti-ai cam dat cu firma in cap.
Si avand in vedere ca echipamentele cisco sunt printre cele mai scumpe, cred ca dispui de resurse considerabile daca iti permiti sa le echizitionezi doar pentru a-ti satisface curiozitatea :)
De obicei cand cumperi un cisco stii exact care e situatia si la ce iti trebuie.  :)

Anyway referitor la notatiile routerelor, am reusit in graba sa stau de vorba cu un admin de la rds si mi-a zis ca:

bb => backbone router
dr => direct router
qr => QoS router
(de rs am uitat sa mentionez)

oricum era si el destul de in ceatza, a zis ca de la Bucuresti le controleaza :D

si am observat ca mai sunt niste routere cu regim special sa zic asa, de genul xr01.numeorasIX.rdsnet.ro care sunt folosite pentru a face conexiunea in diferite internet exchange point-uri (AMS-IX, DE-CIX, etc) care cel mai probabil vine de la "external router" sau exchange,
precum si de cand cu faibar linku' am observat niste servere de genul "radius-fttb.oras.rdsnet.ro", dar care cred ca e destul de explicit ce fac.

LiveHosting

• Webmaster
  • Mesaje postate: 538
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
echipamente SOHO
« Răspuns #47 : Noiembrie 28, 2006, 03:31:16 am »
Le-am cumparat pentru a pune la dispozitie tot ce este mai bun pe piata clientilor nostri pentru ca pana la urma urmei asta ne dorim si asta am facut in materie de gazduire mai ales pt reselleri care au fost si sunt pe primul plan la noi. Nu poti sa investesti 1 milion$ care se pot face rost pana la urma in ceva pentru care nu exista cerere foarte mare si clienti foarte multi rau platnici. S-a investit deja o suma destul de mare si nu folosim nici 10% din resursele existente. Nu cred ca va incalzi pe nimeni ce marca sunt routerele sau switchurile pt ca pana la urma ce ii intereseaza pe clienti este banda,serverele si preturile. Nu dorim sa jecmanim pe nimeni nici sa incasam bani pe nemerit. Pozele si prezentarea video vor fi disponibile cand voi decide eu ca sunt gata si sunt ok.

LiveHosting

• Webmaster
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
echipamente SOHO
« Răspuns #48 : Noiembrie 28, 2006, 03:52:04 am »
Nu te supara pe mine Artmedia dar nu stiu ce tot comentezi tu atat aiurea de poze si filme cand tu nu esti in stare sa iti faci pagina sa afiseze si altceva in afara de under construction. Nu te lua de altii cand tu esti cum esti. Firmele serioase au intotdeauna de suferit dupa urma haitelor de comentatori care nu stiu ce vorbesc. Ai cumparat ceva de la noi si nu ai fost satisfacut? Poate doar atunci ai avea dreptul la comentarii. Avem un sediu format din 8 camere mari, sala de conferinte, 2 nivele, sala de asteptare, sala de service, pe artera principala. Daca tu ai nevoie de servere scumpe fii sigur ca ti le oferim chiar daca acestea valoreaza cateva sute de mii de euro. Daca exista cerere normal ca oferim dar nu imi cere acum sa investesc 1 milion de $ cand nu am cerere asa de mare. Pentru cererea curenta se poate CALITATE si cu 30.000-50.000 de euro. Vreti sa facem cum au facut altii investitie super mare si servicii care lasa de dorit si tot felul de costuri ascunse? Nu este genul nostru.

Puteam sa va las sa vorbiti pana va durea gura si sa nu va bag in seama dar deschideti putin ochii si urechile si cititi ce scrieti. De unde pana unde luati voi la misto firme care se cladesc cu greu si multa munca?

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 522
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
echipamente SOHO
« Răspuns #49 : Noiembrie 28, 2006, 09:53:58 am »
Atata timp cat cei care comenteaza nu sunt clienti ai livehosting, nu au folosit serviciile lor, e irelevant daca au servicii de calitate sau nu.

Pana cand pozele sunt publice, cei interesati in achizitionarea de servere pot face o vizita pana la timisoara si dupa folosirea serviciilor asteptam apoi un review.

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
echipamente SOHO
« Răspuns #50 : Noiembrie 28, 2006, 11:33:18 am »
Sa sti ca iti dau perfecta dreptate livehosting si crede-ma ca eram putin cam grabit cind am facut afirmatia de sus cu investitia intr-un Data Center care in Romania nu se merita si nici nu stiu sigur daca exista un adevarat Data Center cum este afara.

Vreau sa te laud daca chiar ai facut investitia in echipamente CISCO pentru a oferi clientilor ce este mai bun si cred ca daca o ti tot asa o sa fie bine.( asta este parerea mea )
Si vreau sa iti mai zic un lucru daca chiar vrei sa sti de ce te-am certat eu (daca asa o vezi tu) cu echipamentele SOHO deoarece un echipament SOHO poate ceda oricind si la orice ora, tinand cont ca majoritatea serverele din Data Center sunt cu 1 port de retea ce o sa ii zici clientului sau tie? Ca ti so ars portul de la switch ? Sau cind sunt pierderi  de pachete de date pe switch-uri gen PLANET si nu o sa iti dai seama ce se intimpla nu crezi ca mai degraba se merita un switch sau cum ar fi normal mai multe cu care sti ca nu ai treaba.

Sa sti ca eu nu comentez nimic de poze decit ca imi pare rau ca am facut o gluma proasta referitor la poze dar dupa mine sincer ar merita sa scoti din pagina ta unde trebuiau sa se vada poze ca de asta poate te cearta unii ca nu le arati poze.
Sincer mie ca imi arati sau nu, nu ma intereseaza asa ca nu iti fa probleme din cauza mea la poze.

Si inca o treaba pe care era so uit. Referitor la (Firmele serioase au intotdeauna de suferit dupa urma haitelor de comentatori care nu stiu ce vorbesc. )
Frate daca gindesti asa nu e bine deloc sa sti. Iti ia mai mult timp comentariul unui om despre serviciile sau produsele tale dar poate sa te ajute enorm treaba asta asa ca nu face (cind era sa imi schimb si eu parerea mult in bine despre tine) afirmatii atit de proaste. Daca chiar crezi ca afirmatiile mele sunt chiar atit de proaste de ce le mai bagi in seama ?

Eu am facut cearta cu echipamente din cauza ca stiu ce inseamna un echipament nasol si sincer poate in viitor o sa ajungi la vorba mea despre echipamente si o sa vezi ce inseamna un comentariu cind esti la inceput de drum.

Numai bine si fara suparare.

Si sa sti ca nu cred ca intereseaza pe nimeni cit de frumoasa este sau cum este facuta pagina mea. Conteaza serviciile pe care le oferi unui client. Si nu cred ca clientul ala s-ar plinge ca pagina ta este UNDER CONSTRUCTION daca tu ii oferi servicii ca lumea.

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
echipamente SOHO
« Răspuns #51 : Noiembrie 28, 2006, 05:17:12 pm »
Cã tot se discutã aici de echipamente, are cineva vreo experienþã - pozitivã sau negativã - cu cei de la Norma? Am nevoie urgentã de un rack ºi nimeni nu putea sã-mi aducã mai devreme de 2 luni, iar ei sunt producãtori. Mã rog, e un pic cam tardivã întrebarea, fiindcã l-am comandat, dar sunt curios dacã mai foloseºte cineva rackuri de la ei.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
echipamente SOHO
« Răspuns #52 : Noiembrie 28, 2006, 05:27:40 pm »
Singura experienta a fost scurta.
Am vazut produsele acu vreun an si m-am lasat pagubas.
Cam din ciocan.

bogdancr

• Vizitator
echipamente SOHO
« Răspuns #53 : Ianuarie 07, 2007, 05:53:38 am »
livehosting daca  nu te superi ne poti spune si noua la cat se ridica investitia ta ?

Si o intrebare si mai grea ....sper sa nu te superi foarte tare pe mine ....dupa cele cateva luni care au trecut de cand ai inceput activitatea se merita ?

Sincer la ce preturi mici practicati voi acum la inceput este o enigma pentru mine cum reusiti macar sa va acoperiti parte din cheltuieli ....presupun ca nici vorba de amortizare....

LiveHosting

• Webmaster
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
echipamente SOHO
« Răspuns #54 : Ianuarie 07, 2007, 07:18:01 am »
Investitia s-a intins destul de mult. Au fost 30.000 initial dupa care am mai adus 15.000 si inca 10.000 pentru o masina. Pe langa acestea au mai fost cheltuieli marunte dar destul de multe.
Noi oficial am deschis pe 11 noiembrie. Abia au trecut 2 luni de activitate. Inca nu sunt multumit de ce avem. Mai lipsesc cateva chestii ce le doream de la inceput. Ma mai roade un generator destul de scump si ceva mai multi oameni la web development pentru cateva proiecte (liveweb.ro, livetv.ro, liveads si livepedia.ro). Mai trebuie ceva $ bagati in reclama pentru ca reclama ce o avem acum pot sa spun ca =0. Deci trebuie sa ma mai caut prin buzunare de 10-20 de mii.
De cand m-am apucat am stiut ca voi merge cel putin 6 luni pe minus dar stiu sigur ca se va merita in timp. Asta si cautam.  Cheltuielile le acoper din alte venituri.
Preturile pe care le practiam sunt super ok pentru noi. Probabil in viitor vor fi marite putin cate putin la abonamentele noi si marit spatiul pe disc pentru ca nu vreau sa inghesui mai mult de 150 de clienti/server.  
Avem noroc destul de mare cu DotNetPanel pentru ca am tras destul de mult cu el si castigam bine la el. Planul facut de mine a fost destul de bine pus la punct si pus pe hartie cam cu 12 luni inainte. Am stiut in fiecare zi ce am de facut. Pentru noi Colocarea si licentele de DotNetPanel se merita cel mai mult dintre serviciile noastre.
Clientii multumiti si nerabdatori sa se schimbe de la 30 de zile trial la normal ma tin cu moralul sus sa continui ce am inceput ca banii deocamdata nu. Sunt 5000€/luna cheltuieli linistit si noi am facut in primele 2 luni de activitate in jur de 1000-1500 fara licentele de dotnetpanel. Nu investitia doare ci cheltuielile dor. Am mai luat si o tzeapa de 3000 USD ca se mai intampla. Sunt unic asociat deocamdata iar pentru ceea ce mai vreau sa fac vor trebui fonduri externe suplimentare.
Anul acesta vor trebui facute mai multe investitii pe partea de linux care o urasc cu tot sufletul, servicii de management, functionalitati noi in dotnetpanel pana ajunge peste plesk. Avem ca target principal reselleri si speram sa ii atragem cu cateva servicii ce raman secrete pana la lansare. (Evil)
Nu vom conduce lumea dar probabil nici nu vom fi o firma oarecare. Totul va fi ok si voi ajunge unde mi-am propus.
Mai sunt multe de spus dar ma opresc aici.

PS
Imi vor ramane intiparite in minte vorbele lui WBF care imi zicea la telefon si eu nu vroiam sa ascult ca timp de 6 luni de zile va fi belea de greu (nu mai stiu exact cuvintele).

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
echipamente SOHO
« Răspuns #55 : Ianuarie 07, 2007, 11:22:51 am »
Cuvintele alea erau:
"Te pregatesti de sase luni criogenice , pe care mai bine le dormeai decat sa le traiesti :P.".

PS:
Nu inteleg de ce urasti  *nixul?
Comercial este cea mai paguboasa atitudine.
Multa bafta in continuare.