Autor Subiect: am ip local, banda cat pentru un site si vreau sa adaug .com  (Citit de 2194 ori)

vladimir

• Vizitator
am ip local, banda cat pentru un site si vreau sa adaug .com
« : Noiembrie 28, 2006, 04:02:39 pm »
Salut,

Am un abonament la romtelecom/clicknet si am instalat local php, mysql, apache, mercury mail server si un ftp server de la filezilla.

Totul merge struna si deja pot sa concurez cu serverul pe care tin alte site-uri.

Am facut o cerere de ip public & static de la RTLC si acum planuiesc sa-mi leg un domeniu direct la computerul de-acasa.

Dupa cateva teste pe ip direct, am reusit sa-mi afisez directorul public, dar acum vreau sa-mi leg propriul domeniu la acest ip.

Am inteles ca urmatorul pas ar fi folosirea DNS-ului, dar habar n-am cu ce se mananca,  si in plus, nici nu stiu daca ma pot folosi de serverele pe care le am pentru a realiza legaturile intre ip-ul meu si domeniul inregistrat la godaddy.

Ce imi mai trebuie ca atunci cand tastezi www.domeniul_meu.com sa faca legatura catre computerul meu care are iesire pe ip public si unic?

Multumesc pentru sfaturi

Vladimir

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
« Răspuns #1 : Noiembrie 28, 2006, 04:15:25 pm »
Upload-ul la conexiunea ADSL este foarte mic, nu o sa fie suficient pentru un server web. La abonamentul cel mai scump este de doar 512kbps.

Daca totusi vrei sa incerci, ai putea sa faci si faca sa rulezi un server DNS daca zici ca nu te pricepi. Exista servicii DNS free si inca multe. Incearca sa cauti pe google "free DNS hosting".

Jay`Z

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
    • http://localhost.tld
« Răspuns #2 : Noiembrie 28, 2006, 04:17:37 pm »
Heh, imi place entuziasmul tau, dar din pacate singurul mod in care tu poti concura cu "celalalt server" e in cazul in care si ala e pe vreun cablelink/fiberlink sau ceva de genul. Dar asta e treaba ta.
Referitor la ce te intereseaza, ca sa poti hosta domeniul local, iti trebuie, desigur in primul rand respectivul domeniu (cu access pentru a putea modifica lista de servere dns) si unul sau mai multe servere de dns (recomandat 2 sau mai multe).
Probabil cand ai cumparat domeniul, firma de hosting ti-a pus la dispozitie serverele lor de dns, in caz ca nu, poti fie apela la un serviciu dns pe bani sau free ..cum ar fi freedns.afraid.org , zoneedit.com etc.
Odata ce respectivele servere dns au fost corect configurate sa preia cereri pentru domeniul tau, urmeaza sa le configurezi sa rezolve domeniul (si eventualele subdomenii ca www) in ip-ul tau.

Cam asta e ideea in general, ai la dispozitie google.com pentru mai multe detalii  :wink:

organic

• Vizitator
« Răspuns #3 : Noiembrie 28, 2006, 04:24:47 pm »
nici cablelink/fiberlink nu tin. conexiunile home au de obicei download mare, dar upload mic, se subintelege de ce.

vladimir

• Vizitator
« Răspuns #4 : Noiembrie 29, 2006, 01:46:37 am »
Multumesc pentru ajutor. Am sa va trimit un link cand e gata :)

[later edit] keep an eye on feedsor.com [/later edit] :D