Autor Subiect: Instalare MODificare phpBB  (Citit de 8556 ori)

design-web.ro

• Vizitator
Instalare MODificare phpBB
« : August 27, 2004, 03:44:09 pm »
Te rog Cosmin dacã ai timp .... ar fi mult mai uºor de dat rãspunsuri cu MODificarea Quick Reply...

Uite un link de la noi de la phpbb.ro: http://phpbb.ro/viewtopic.php?t=213

msmp3

• Vizitator
« Răspuns #1 : August 31, 2005, 10:42:22 pm »
Asta ar fi o imbunatatire foarte buna a forumului. Chiar ar trebui sa o folositi.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #2 : Septembrie 01, 2005, 12:05:22 am »
Orice add-on nu mai functioneaza dupa un upgrade la phpBB. Si e mai important upgrade-ul decat add-on-ul. In plus, nu e deloc greu sa apesi pe un buton ca sa dai reply.

web_dizain

• Vizitator
« Răspuns #3 : Septembrie 01, 2005, 06:25:43 pm »
Personal as prefera o cotizatie din partea partenerilor si instalarea vBulletin.

SmartHosting.Ro

• Vizitator
« Răspuns #4 : Septembrie 01, 2005, 06:52:59 pm »
Citat din: "web_dizain"
Personal as prefera o cotizatie din partea partenerilor si instalarea vBulletin.

Pot sponsoriza eu cu un vBulletin si cu un impex. Daca este adminul interesat, mail me.

emyhotzu

• Vizitator
« Răspuns #5 : Septembrie 02, 2005, 04:52:30 pm »
eu pot sponsoriza cu un ipb ;)
sau ar mai fi o idee sa asteptati sa apare phpBB 3.0
http://www.phpbbhacks.com/phpbb300/ daca va aparea in curand.. va intrece ipb sau vbuletin ;)

RoSpace

• Vizitator
« Răspuns #6 : Septembrie 02, 2005, 05:54:25 pm »
Citat din: "emyhotzu"
va intrece ipb sau vbuletin ;)

sau lasa... :D

Ranma-kun

• Vizitator
« Răspuns #7 : Septembrie 02, 2005, 07:44:05 pm »
Instalati IPB 1.3 e free si e superior phpbb-ului, cam egal la features cu vbuletin, dar theme-urile pentru el sunt mult mai frumoase, in plus e mult mai sigur fata de phpbb sau vbuletin, iar convrtirea bazei de date de la phpbb la  ipb e foarte simpla.

emyhotzu

• Vizitator
« Răspuns #8 : Septembrie 03, 2005, 03:03:19 am »
Citat din: "Ranma-kun"
Instalati IPB 1.3 e free si e superior phpbb-ului, cam egal la features cu vbuletin, dar theme-urile pentru el sunt mult mai frumoase, in plus e mult mai sigur fata de phpbb sau vbuletin, iar convrtirea bazei de date de la phpbb la  ipb e foarte simpla.

imi zici si mie cum se face convertirea ? :D
am avut un forum phpbb acu am unu ipb ;)) si nush cum se face..

emyhotzu

• Vizitator
« Răspuns #9 : Septembrie 03, 2005, 03:09:50 am »
nu mai trebuie..sa-mi zici :D am gasit scriptu ;))

dojo

• Vizitator
« Răspuns #10 : Ianuarie 06, 2006, 10:03:37 am »
Citat din: "dt"
Orice add-on nu mai functioneaza dupa un upgrade la phpBB. Si e mai important upgrade-ul decat add-on-ul. In plus, nu e deloc greu sa apesi pe un buton ca sa dai reply.

No offence. FUNCTIONEAZA ... pentru ca nu copiezi noile fisiere updatate, ci modifici NUMAI codul. In toate siturile de dezvoltatori phpBB exista la upgrades si varianta code change. Am peste 30 de hacks instalate pe forum, asa ca e normal sa fac code changes. Pentru unul care modeaza de zor, upgrade-ul este doar un "mod" nou.

Quick replyul e VITAL, chiar ar trebui instalat. Exista o varianta foarte usor de pus, care modifica numai 2 fisiere .. trebuie sa o caut si va dau link. Daca nu aveti timp, pot sa sacrific eu 2 minute ca sa pun codul :)

organic

• Vizitator
« Răspuns #11 : Ianuarie 06, 2006, 11:46:03 am »
nu mi se pare corect modul in care phpBB elibereaza update-urile de securitate.
in mod normal si logic ar trebui sa se elibereze patch-uri in forma uzuala de diff-uri care se pot aplica usor din linie de comanda si fac inlocuirile necesare automat, intr-un sistem cu are spre exemplu OpenBSD-ul si multe alte sisteme de operare unix-based.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #12 : Ianuarie 06, 2006, 12:04:35 pm »
Citat din: "organic"
nu mi se pare corect modul in care phpBB elibereaza update-urile de securitate.
in mod normal si logic ar trebui sa se elibereze patch-uri in forma uzuala de diff-uri care se pot aplica usor din linie de comanda ...

probabil ca atunci cand le scot au in minte ca peste 90% din utilizatorii de phpBB nu au acces la o linie de comanda.

organic

• Vizitator
« Răspuns #13 : Ianuarie 06, 2006, 12:17:14 pm »
bun. dar odata faptul ca restul constituie doar 10% nu ii face masa neglijabila asta odata. a doua ca ar inlesni mult munca marilor gazduitori de forumuri care fac update-uri in masa.

si in al treilea rand, un lucru pe care nu l-am inteles niciodata de ce nu fac un sistem de updatate automata. nu mi se pare ca ar fi dificil sa faci un script care ia niste patch-uri de pe un server presetat si le aplica via php exec.
solutii s-ar putea gasi, dar fie din lipsa de sustinere fie de bani fie de altceva, efortul care se depune in dezvoltarea phpbb e destul de limitat si incet.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #14 : Ianuarie 06, 2006, 12:25:34 pm »
probabil explicatia e mai simpla decit credem noi.

1. nu sunt neglijabili 10%, dar aia 10% stiu sa faca update-uri si phpBB way, adica cu code-hacking, nu cu diff-uri

2. sincer ma indoiesc ca un diff ar rezolva probelma la un forum modat la greu. Ca poate bugul e chiar in zona unde a fost modat. Si atunci il faci varza de tot.

3. probabil raspunsul la 3 e acelasi de la 2. Daca ar fi un script ne-modificabil, de care poti fi sigur mereu ca il gasesti in aceeasi stare, da, ar fi o solutie super eleganta. Dar cand exista riscul ca printr-un automatic update sa-l varzuiesti de tot, nu mai e.

Daca vrei, automatic-update pt phpBB exista pt un forum la care nu s-a umblat deloc. Atunci put si simplu rulezi php-ul ala de upgrade care e scos la fiecare versiune noua.

Eu de ex. aplic metoda urmatoare:

vad ce forumuri sunt instalate pe server, daca sunt normale (adica default skin and stuff) ii da cu upgrade din add-on-urile de cpanel. Daca nu sunt "normale" dau cu mailu in user sau reseller.

later edit:
/me in no way affiliated to phpBB :). I don;'t even like it :)