Inteleg ce zici si stiu ca se practica, dar problema de etica se pune in momentul in care asocierea unui datacenter si unui hosting provider este clara. (adica aceeasi companie)
Din punctul de vedere al unui client servere dedicate la Cyberhost este clar concurenta neloiala ceea ce face BeOnline.
Dupa parerea mea ar fi trebuit ca hosting-ul sa fie facuta de catre o firma care sa nu fie asociata direct cu Romtelecom. Insa in cazul de fata nu se aplica.
Totusi exista chestiuni de imagine. Daca eu Romtelecom vand hosting printr-o alta firma, care sa nu aiba legaturi aparente cu mine, oare o sa mai am aceeasi priza la clienti? Probabil ca nu.
De exemplu, ThePlanet ofera hosting shared sau reseller? Poate ca da, poate ca nu, iar daca da, ascund bine acest lucru, pentru ca altfel le-ar pleca multi clienti. De ce? Pentru ca nici un gazduitor nu vrea ca providerul sau sa-i faca concurenta, chiar daca providerul are preturi mai mari.
Ca si concluzie, nu e deloc un lucru rau sa oferi solutii complete, dar nu daca prin asta faci concurenta directa clientilor tai. Cu atat mai putin cand pe fiecare dintre site-urile tale linkezi celelalte servicii, fatis.