Autor Subiect: conditii pt deschidere firma  (Citit de 17064 ori)

Goga Aurelian Liviu

• Vizitator
conditii pt deschidere firma
« Răspuns #15 : Mai 17, 2007, 03:24:17 pm »
Imi pare rau pentru complexitatea postului, dar ca raspunsul sa fie complet trebuiau mentionate toate datele.

Goga Aurelian Liviu - http://www.goga.ro

chircuandreea

• Vizitator
Răspuns: conditii pt deschidere firma
« Răspuns #16 : Iulie 24, 2007, 04:24:03 pm »
pai si cam ce ar trebui...pt a deschide o firma online

------------
[moderat - gupi]
avand in vedere ca nu e prima abatere, propun blocarea utilizatorului
« Ultima Modificare: Iulie 24, 2007, 04:28:30 pm de Gupi »

dojo

• Vizitator
« Răspuns #17 : Iulie 30, 2007, 12:25:22 pm »
Excelent raspunsul d-lui Goga :)

Pe mine m-a costat initial 11 milioane .. dar contabila ce imi facea actele de infiintare s-a lovit de o problema cu spatiul locativ (ce este si spatiul oficial al firmei) si s-a impotmolit. Am plecat apoi la o d-na jurist care mi-a refacut actul de consituire (erau in el niste balarii cat casa) si s-a ocupat de finalizare. Am mai dat 5 milioane pe treaba asta ... Asa ca in total .. cam 16 milioane distractia.

Am vrut initial sa fiu PFA, dar mi se cereau acte de studii (ale mele: Pedagogic si Litere nu prea puscau cu web design-ul) si degeaba explicam eu ca am invatat de una singura in ultimii 5 ani, ca nu ii intereseaza. Asa ca, decat sa pierd timp cu tot felul de cursulete scumpe si inutile (Infotim-ul de la noi are un site de maxim angajament pentru anii 60, ma intreb ce invatam eu la web design) am hotarat sa ma fac Micro intreprindere. E destul de oK. Cheltui cam 3 milioane pe luna pe contabila (2 milioane) si aprox 1 mil. pentru platile la stat (impozite etc. pentru tata'miu angajat cu 2 ore, ca eu sa pot fi asociatul unic) si 1 milion 2 conturi de resell de pe care mai dau clientului un hosting ceva, cand ii fac si situl. Lucrez acasa, pe comp-ul avut deja ... nu este atat de scump venture-ul .. asa ca recomand cu caldura trecerea in 'legalitate' a tuturor celor pasionati de domeniul asta. :)

1vs1

• Vizitator
« Răspuns #18 : Iulie 30, 2007, 03:40:09 pm »
dojo nu stiu cum ai ajuns tu la 16 milioane ca eu nu am ajuns.
pentru infintarea SRL`ului meu m-am dus direct la avocat.
am dat 300 lei la avocat pentru harti si plimbaturi, 200 lei pentru capital social, 312 pentru actu constitutional (nu stiu exact daca asa se cheama) + 8 lei pe cazier fiscal
300+200+312+8= 820 lei

dojo nu dai cam mult 3 milioane la contabil? face cumva si cartofi prajiti?

Alex Vicol

• Membru
  • Mesaje postate: 144
    • Vezi Profilul
    • Spatiul Ro
« Răspuns #19 : Iulie 30, 2007, 03:58:36 pm »
dojo nu stiu cum ai ajuns tu la 16 milioane ca eu nu am ajuns.
pentru infintarea SRL`ului meu m-am dus direct la avocat.
am dat 300 lei la avocat pentru harti si plimbaturi, 200 lei pentru capital social, 312 pentru actu constitutional (nu stiu exact daca asa se cheama) + 8 lei pe cazier fiscal
300+200+312+8= 820 lei

dojo nu dai cam mult 3 milioane la contabil? face cumva si cartofi prajiti?

same here , tot pe la acceasi suma am ajuns poate putin mai mica  ::)

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
« Răspuns #20 : Iulie 30, 2007, 07:32:29 pm »
Conteaza si orasul in care esti. De ex in Tm am facut recent o firma si ma costat undeva pe la 15 mil toata distractia... Acelasi lucru in arad nu costa mai mult de 8-10 mil...

1vs1

• Vizitator
« Răspuns #21 : Iulie 30, 2007, 08:04:05 pm »
Conteaza si orasul in care esti. De ex in Tm am facut recent o firma si ma costat undeva pe la 15 mil toata distractia... Acelasi lucru in arad nu costa mai mult de 8-10 mil...

nu coteaza orasu, deoarece depozitu in banca e tot 2 milioane in toata tara, actu constitutional cu cat e mai scurt cu atata e mai ieftin, al meu a fost de 5 pagini si am platit  312 roni si aicea sar mai adauga bani la avocat, incerci sa gasesti unu ieftin si ai rezolvat problema. cu 10 milioane te descurci in toata tara (parerea mea).

dojo

• Vizitator
« Răspuns #22 : August 01, 2007, 05:45:38 pm »
Contabila costa 2 milioane. Un milion aprope este plata la stat cu toate minunile pentru "angajatul" meu. Am inteles ca is contabili mult mai scumpi in TM. Se pare ca traim pe picior mare  :o

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
« Răspuns #23 : August 01, 2007, 06:42:01 pm »
Da, in TM contabil fara 3 mil nici o sansa(unu slab)... nici macar stundentii care in mare sunt habarnisti nu prea fac fara 2 mil...

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #24 : August 01, 2007, 06:42:48 pm »
Sau gasesti firma de contabilitate, la care nu mai dai la stat, si negociezi ca le platesti in functie de cat au de lucru (aka dupa numarul de facturi or smth). Si asa nu depinzi de o persoana care poate isi face treaba bine, poate nu, ci de o firma specializata pe asta :D

Florin

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #25 : August 01, 2007, 07:44:42 pm »
Un prieten si-a facut firma in Martie si a fost la registrul comertului. A gasit acolo juristi,  persoane gata sa ii faca firma... tot ce trebuie. Costa cel mai putin (ma rog... poti sa iti faci singur si atunci e mai ieftin dar e cam complicat pentru noi care nu facem zilnic firme) . Mi se pare ca a dat 8-9 milioane ROL (desi s-ar putea sa ma insel). Avocatul ii ceruse 12 (pentru ca il cunostea).

Cat despre contabili... de la 50 RON la 500 RON le-am avut pe toate. Important , cred eu, este sa ai un contabil care iti face tot ce iti trebuie. De exemplu eu nu ma duc niciodata la ITM, nu imi depun bilantul... nu fac nimic decat citesc acte si semnez. In rest se ocupa el de toate.

Lorand R. Minyo

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 516
  • Le Trend Spotter
    • Vezi Profilul
    • Lorand R. Minyo
« Răspuns #26 : August 02, 2007, 02:12:32 pm »
In general un contabil decent are in jur de 10 firme de care se ocupa. Preturile prin tara variaza undeva intre 200 si 500 lei. Pentru o microintreprindere in general se plateste pana in 300 lei pe luna. Nu cred ca e cazul sa discutam despre un contabil angajat al firmei. Un contabil inhouse NU este necesar daca nu derulezi activitati multiple si nu ai multi angajati.

Cat despre angajarea unui expert contabil (varianta de mai sus se refera strict la un contabil simplu), nu cred ca este cazul. Acestia de obicei lucreaza si la Finante si costa in jur de 1200 lei pe luna, in acesti bani iti intra exact ce iti face si un contabil simplu, cu precizarea ca expertii au un anume "talent" de a te scapa de problemele de la Finante in cazul unui control, se asigura ca orice bilant/balanta va fi acceptata fara probleme si sunt cu precadere foarte folositori daca ceri o returnare de TVA de exemplu :)

my 2 eurocents

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #27 : August 02, 2007, 02:24:51 pm »
... si daca mai afli si o solutie de barter (retea, firewall, acces internet, mail, hosting) cu firma de contabilitate, serviciile pot costa less to nothing

(my other 2c)