Sincer, sa o iei incetisor inapoi spre tabla, stergi tot ce ai scris si regandesti. HDD SATA e ok. Oarecum si opteronu este ok, desi il poti inlocui cu alte procesoare AMD bunicele de altfel si la un pret bun. RAM cat cuprinde in limitele bunului simt, sa zicem un 2GB sau doar 1 singur. Racire buna, lasa placa video nu te gandi la asta.
Ai putea de exemplu sa faci un sistem relativ ieftin cu o placa de baza cu socket AM2, o placa video VARZA, 2HDD uri SATA bunicele, RAM DDR2 ca din punctul meu de vedere se simte considerabil diferenta si cam atat.
Nu uita te rog ca daca faci o configuratie medie, poti face upgrade pe parcurs intr-un mod elegant. De exemplu ai un singur GB de ram, vezi ca mai trebuie, mai bagi 1GB. Vezi ca mai trebuie HDD, nici o problema maresti. Si tot asa. Zic eu ca pentru ce vrei tu sa faci, e solutia cea mai buna ca sa nu-ti pierzi banii.
Daca pica totul (afacerea sau proiectele), asta e! Ghinion! Macar ai ramas cu un sistem pe cinste pt. tine sau il vinzi cuiva si mai recuperezi din bani.
Sper ca organic sau altcineva sa aprobe sau sa conteste ce am spus. :roll: