Autor Subiect: INFO SERVER HOSTIN  (Citit de 13257 ori)

epsilon

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« : Ianuarie 12, 2007, 06:51:27 pm »
Vreau sa imi iau un server, pe care sa imi pun cateva pagini sa ma stiu pe masina mea :). Acuma intrebarea este ce "server" sa iau, ma gandeam la un conroe 6600 4mb l2, 2gb ram, 2x76gb SATA cu 16mb buffer wd-uri raptor puse in raid, o sursa potenta si placa de baza ceva intel 965 ore something. Asta e varianta 1, varianta 2 e sa iau un srv sun x2100 dala cu urmatoarea configuratie:
Procesor: AMD Opteron148 2.2Ghz/1MB
Memorie: 2x 512MB ECC DDR-400
Stocare: 80GB 7200RPM SATA
Networking: 2x Gigabit Ethernet
Altele: 6x USB2.0, 1x PCI-Express x8. Treaba e ca la asta mai trebuie inca 1gb de ram luat si hardu e mai naspa, si tind sa cred ca si procesorul. Care ar face cel mai bine fata?sau ce imi recomandati

organic

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #1 : Ianuarie 12, 2007, 10:34:50 pm »
voi fie n-aveti ce face cu banii fie n-aveti idee ce faceti.

judeca mai atent exact de ce ai nevoie, si nu te arunca la configuratii fantasmagorice ca sa arunci bani aiurea. pentru "cateva pagini" nici 512RAM nu sunt justificati. pentru "cateva pagini" iti ajunge un pentium II cu 128 RAM. acum daca ai aplicatii intensive MYSQL, consideri mai mult RAM si poate un procesor usor mai bun si SCSI. daca intentionezi sa stochezi multa media, consideri un hard mai mare. RAID poti sa faci foarte bine si cu doua harduri de 20Gb, daca vrei sa fii sigur ca nu-ti pleaca informatia pe geam daca iti cade curentul or something.

ideea e ca nu pot sa-ti spun care ar face mai bine fata la "cateva pagini". la cateva pagini de HTML face fata si un 486.

fie explica mai bine, fie gandeste-te mai bine la necesitatile efective si nu arunca banii pe fereastra. daca ai prea multi, da-i unuia care n-are or something, investeste intr-o afacere, fa-ti firma de gazduire, samd.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #2 : Ianuarie 12, 2007, 10:45:52 pm »
am pus pentru cateva pagini un fedora 4 pe un p2 sau 3 cat era la 350mhz cu 256ram  :lol:

xtremeart_hosting

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #3 : Ianuarie 12, 2007, 10:53:03 pm »
:) Eu am 100 de conturi shared pe un P3 cu 733 Mhz cu 256 Ram! Este adevarat ca siteurile contin numa html si prea putin PHP, ca sa nu mai vb de vizitatori! 10 Vizitatori pe zi!

epsilon

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #4 : Ianuarie 12, 2007, 11:13:39 pm »
mersi de raspuns, m-am exprimat gresit, cateva domenii(Vreo 10-15). Afisari pe zi ceva gen 100.000 ore something, banda pe luna vreo 300-500gb sau mai mult daia m-am gandit eu la cele 2 sisteme.E vb de mysql la greu si intentionez dupa ce fac niste teste cu aparatura sa incep o micro afacere de hosting.

xServers.ro

• Webmaster
    • Vezi Profilul
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #5 : Ianuarie 12, 2007, 11:17:43 pm »
Eu unu, tot sunt de parere ca nu e inca nevoie sa te arunci la asa un server. Ia ceva mai normal ca sa nu regreti ca ai dat atat pe un server. Sincer!

epsilon

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #6 : Ianuarie 12, 2007, 11:25:37 pm »
adica la ce te gandesti?ce sistem?

organic

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #7 : Ianuarie 12, 2007, 11:34:45 pm »
pai bun, na scuza-ma, cateva pagini e total diferit de 20 de domenii care trag 500Gb lunar, ti-ai dat si tu seama.

sincer sunt de parere cu Cadavre ca ce vrei tu acolo e nitel cam overkill, cel putin primul server. daca vrei intr-adevar sa te arunci spre hosting, atunci e ok, dar sincer pentru un sistem de hosting nu m-as arunca la scsi-uri de 76Gb, decat daca chiar ai bani si nu prea te intereseaza. ideea e ca performanta adusa de viteza de transfer nu face foarte mare diferente la resursele folosite per total si la page load time, decat daca, nu stiu, intentionezi sa faci overselling si sa incarci mult mai mult pe sistem decat duce.

epsilon

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #8 : Ianuarie 12, 2007, 11:42:28 pm »
pur si simplu nu ma pricep, si HABAR nu am daca se simte diferenta dintre 9ms timp de raspuns la hdd si 4-5, si 7200 si 10000 pt hosting, daia va intreb. Nu era vb de harduri scsi de 76 ci de wd raptor(SATA ). Voi care va ocupati cu asa ceva, ce iimi recomandati?

1vs1

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #9 : Ianuarie 12, 2007, 11:46:50 pm »
Citat din: "epsilon"
pur si simplu nu ma pricep, si HABAR nu am daca se simte diferenta dintre 9ms timp de raspuns la hdd si 4-5, si 7200 si 10000 pt hosting, daia va intreb. Nu era vb de harduri scsi de 76 ci de wd raptor(SATA ). Voi care va ocupati cu asa ceva, ce iimi recomandati?

la 100 km/h te simti ca la 180km/h ? ia gandestele cum stau lucrurile.

xServers.ro

• Webmaster
    • Vezi Profilul
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #10 : Ianuarie 12, 2007, 11:55:57 pm »
Sincer, sa o iei incetisor inapoi spre tabla, stergi tot ce ai scris si regandesti.  HDD SATA e ok. Oarecum si opteronu este ok, desi il poti inlocui cu alte procesoare AMD bunicele de altfel si la un pret bun. RAM cat cuprinde in limitele bunului simt, sa zicem un 2GB sau doar 1 singur. Racire buna, lasa placa video nu te gandi la asta.

Ai putea de exemplu sa faci un sistem relativ ieftin cu o placa de baza cu socket AM2, o placa video VARZA, 2HDD uri SATA bunicele, RAM DDR2 ca din punctul meu de vedere se simte considerabil diferenta si cam atat.

Nu uita te rog ca daca faci o configuratie medie, poti face upgrade pe parcurs intr-un mod elegant. De exemplu ai un singur GB de ram, vezi ca mai trebuie, mai bagi 1GB. Vezi ca mai trebuie HDD, nici o problema maresti. Si tot asa. Zic eu ca pentru ce vrei tu sa faci, e solutia cea mai buna ca sa nu-ti pierzi banii.

Daca pica totul (afacerea sau proiectele), asta e! Ghinion! Macar ai ramas cu un sistem pe cinste pt. tine sau il vinzi cuiva si mai recuperezi din bani.

Sper ca organic sau altcineva sa aprobe sau sa conteste ce am spus.  :roll:

epsilon

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #11 : Ianuarie 13, 2007, 12:07:42 am »
nu am zis nimica de placa video. diferenta de la ddr la ddr2 se simte doar in jocuri si benchmarkuri. Acuma nici nu stiu ce sa mai zic sincer.... tot mai astept pareri si sugestii. Daca iese cum trebuie treaba o sa fie o nebunie queryuri mysql, si daia ma gandeam sa fie puternic sistemu.

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #12 : Ianuarie 13, 2007, 12:13:26 am »
Avand in vedere la ce vrea epsilon sa le foloseasca nu mi se par exagerate configuratiile propuse. MySQL-ul si sutele de mii de afisari pe zi mananca resursele fara mila.

Dintre cele 2 sisteme eu as merge pe cel cu E6600. Am unul destul de asemanator cu ce vrei tu si sunt multumit de performanta lui  :wink:

epsilon

• Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #13 : Ianuarie 13, 2007, 12:20:06 am »
asa perfect, cineva care are 6600. Ala ma bate si pe mine gandu ca are 4mb l2-ul si cred ca se cam simte in draci si putere mare de calculatie. Cunosc pe cineva cu 700gb/luna trafic si  xeone de 2.ghz si ceva normal nu dual core care avea mari probleme cu procesoru pana a pus un al 2-lea datorita numarului mare de queryuri mysql.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #14 : Ianuarie 13, 2007, 01:42:21 am »
Cat trafic fac site-urile acum? + numar de afisari si query-uri mysql? Parerea mea e ca pentru 20 de site-uri iti trebuie un cont de reseller sau un server virtual (VPS). Asta daca sunt 20 de site-uri medii.

2 procesoare poti sa pui doar daca procesorul si placa de baza suporta lucrul asta. Conroe se pare ca nu suporta. E un procesor pentru desktop portat recent pe servere.