Autor Subiect: Automated RNC - Reloaded!!!  (Citit de 11599 ori)

tinuzzo

• Vizitator
Automated RNC - Reloaded!!!
« : Ianuarie 13, 2007, 01:18:24 am »
Sal,

nu m-am abtinut sa nu vin repede sa postez aici ce bucurie mi-a facut RNC: au introdus inscrierea automata a domeniilor si inregistrarea lor in TLD .ro
Eu inscriu domeniile .ro printr-un partener RNC si nu stiu daca accesul la aceast facilitate e facut NUMAI pentru parteneri, dar e super. E ceva in sfarsit evolutiv.

Email de la RNC dupa inscriere:

Acesta este un raspuns automat pentru a confirma primirea cererii dvs. de inregsitrare domeniu .ro si prelucrarea automata cu succes.
La sfarsitul fiecarei luni, registrul ROTLD va efectua o verificare periodica a zonelor subdomeniilor.ro pentru a colecta statistici privind erorile, numarul de subdomenii .ro, alte date statistice solicitate de RIPE.
De aceea, va rugam sa permiteti transferul de zona de pe nameserverele dvs. catre masinile noastre care efectueaza verificarea zonelor subdomeniilor .ro si care se afla in clasa C de adrese Ip 192.162.16.0/24.

-------------------------------------------------
This is an automatic reply from the .RO TLD Registry to acknowledge that your message requesting a .ro domain has been received and automatically processed.
At the end of each month, a periodic zone check is performed for all the domains to collect errors, hostcount and other domain statistics. You are very kindly asked to allow zone transfer for the machines ftp.rnc.ro (192.162.16.79), server.rotld.ro (192.162.16.225) and s2.rnc.ro (192.162.16.6). These machines run software for the validation of the nameservers delegated to the .ro domains.
Also RIPE hostcount statistics depend on this data.

If you need to communicate with us regarding this request, please be sure to refer the tracking ID: " Sat-Jan-13-01-12-33-EET-2007.12357.in "
in the subject of your message.

Regards,
.RO TLD Registration Services

aici urmeaza efectiv detaliile domeniului inscris.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #1 : Ianuarie 13, 2007, 01:20:47 am »
De cand nu ai mai inregistrat tu domenii .RO ?   Ca tare mi-e ca o sa ai o surpriza  :lol:

tinuzzo

• Vizitator
« Răspuns #2 : Ianuarie 13, 2007, 01:22:58 am »
pai eu nu inregisytrez .ro aproape deloc, decat cand am ceva client din romania. eu mai mult fac hosting doar in tara, pentru .ro-uri gata inregistrate :)

xServers.ro

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Ianuarie 13, 2007, 01:28:59 am »
pai vezi ca e cam de multicel treaba aia cu "automatizarea"

cel mai bine il intrebi pe partenerul RNC ca treaba asta o trimite cred ca de cel putin 3 luni ? sper sa nu zic vre-o prostie.

tinuzzo

• Vizitator
« Răspuns #4 : Ianuarie 13, 2007, 01:38:34 am »
poate partenerul cu care lucrezi tu, al meu numai acum mi-a trimis, ultimul domeniu .ro inaintea celui de azi l-am inregistrat in 12 dec 2006, si atunci nu era treaba asta automata.

oricum e un salt urias in fata

organic

• Vizitator
« Răspuns #5 : Ianuarie 13, 2007, 08:45:49 am »
sa-mi moara ciorile de pe gard daca am priceput ce au scris acolo

FireEyes

• Vizitator
« Răspuns #6 : Ianuarie 13, 2007, 12:51:15 pm »
eu am facut o cerere acum 3 zile pentru un .ro si nu am avut parte de asa ceva. e numai pentru parteneri ?

tinuzzo

• Vizitator
« Răspuns #7 : Ianuarie 13, 2007, 12:58:38 pm »
Citat din: "FireEyes"
eu am facut o cerere acum 3 zile pentru un .ro si nu am avut parte de asa ceva. e numai pentru parteneri ?

banuiesc ca da.

tinuzzo

• Vizitator
« Răspuns #8 : Ianuarie 13, 2007, 12:59:43 pm »
Citat din: "organic"
sa-mi moara ciorile de pe gard daca am priceput ce au scris acolo

:lol: eh, RNC coded message....eu nici nu am stat sa citesc, doar ca m-am mirat ca a venit asa de repede.

Ionut

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Ianuarie 13, 2007, 04:49:59 pm »
Nimic nou, de fiecare data cand am inregistrat prin RNC am primit email-ul ala (2002...). Pe scurt iti cer sa le pui clasa lor de ip-uri in "allow-transfer" ca sa poata descarca lista de subdomenii.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #10 : Ianuarie 13, 2007, 05:00:56 pm »
Confirm, emailul ala ROTLD il trimite de cand e lumea... nu e nimic nou.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #11 : Ianuarie 13, 2007, 05:11:36 pm »
Din 2004, de cand suntem parteneri RNC, mailul ala e tot asa.

tinuzzo

• Vizitator
« Răspuns #12 : Ianuarie 13, 2007, 10:28:20 pm »
Citat din: "elvsoft.com"
Din 2004, de cand suntem parteneri RNC, mailul ala e tot asa.

NU m-am referit la emailul ala, ci la faptul ca la 3 minute dupa ce am terminat de comp-letat formularul de inregistrare la partenerul RNC pe web, domeniul era deja inregistrat si functionabil

xServers.ro

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Ianuarie 13, 2007, 11:24:08 pm »
daca a venit la 3 minute, inseamna ca a venit greu  :lol:

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #14 : Ianuarie 14, 2007, 12:56:08 am »
Esti sigur ca domeniul era functional? Ai verificat din exterior daca se vede sau cum ti-ai dat seama ca e functional?

Mailul respectiv vine dupa ce RNC primeste cererea de rezervare si blocheaza domeniu si, asa cum scrie pe el, e generat automat de robotel. Activarea se face ulterior, manual. Dupa care mai trece o lunga perioada pana domeniul e adaugat in DNS.