Autor Subiect: ruby on rails  (Citit de 5288 ori)

HostArea

• Vizitator
ruby on rails
« : Ianuarie 26, 2007, 11:10:11 am »
Ce parere aveti de Ruby on Rails ? Foloseste cineva?

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
ruby on rails
« Răspuns #1 : Ianuarie 26, 2007, 11:20:08 am »
In afara de Ruby Tuesday a lu' Rolling Stones eu nu recunosc nimic!

Serios vorbind, caut testeri.
Daca aflu si iese testarea, dau un semn.

HostArea

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #2 : Ianuarie 26, 2007, 11:33:07 am »
gupi, nu am "comprende"  :lol:
testeri pt ce?

organic

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #3 : Ianuarie 26, 2007, 11:35:16 am »
pentru wuby, presupun.
as avea eu pe cineva interesat.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
ruby on rails
« Răspuns #4 : Ianuarie 26, 2007, 11:48:06 am »
Noi am pus de cateva luni ruby.
Cererea este destul de scazuta,ca sa nu spun aproape inexistenta.
Daca nu am fi in sitiatia ca suportul de ruby on rails sa nu ceara de mancare,probabil am dezactiva si l-am scoate din oferta

HostArea

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #5 : Ianuarie 26, 2007, 12:23:30 pm »
@gupi: Pentru testat aplicatii finale scose cu Ruby, pot sa te ajut si eu. Pentru siteuri in Ruby, stiu pe cineva care doar asta face. E din Timisoara. Cred ca ar fi interesat daca e ceva concret

@WBF: Cred ca cererea e scazuta deoarece cei care nu sunt in domeniu nu stiu ce poate Ruby

bassul

• Vizitator

HostArea

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #7 : Ianuarie 28, 2007, 09:51:28 am »
Normal ca, momentan, PHP este superior lui Ruby, ca limbaj de programare, deoarece este cunoscut publicului larg mult mai tarziu decat php. Ruby e, insa, superior dintr-un alt punct de vedere: beneficiaza de un framework extraordinar. Pacat ca nu e prea folosit... :)

Oricum ar sta lucrurile in prezent, cred ca in viitor (mai mult sau mai putin indepartat), ruby va deveni un limaj mai folosit, deoarece este foarte productiv.

Ruby is the next thing

organic

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #8 : Ianuarie 28, 2007, 12:05:16 pm »
prietenul care vrea sa invete ruby mi-a aratat si asta:

http://haml.hamptoncatlin.com/

pare interesant sincer, nu stiu cat succes au tentativele de genul asta de a re-inventa roata, dar pare interesant nonetheless

evi|one

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #9 : Martie 10, 2007, 09:44:17 pm »
Citat din: "HostArea"
Normal ca, momentan, PHP este superior lui Ruby, ca limbaj de programare

Ruby este net superior PHP ca limbaj. Po*ularitatea nu este un criteriu în cazul ãsta. ªi Visual Basic e po*ular.

Cãt despre tentativa de a reinventa roata… HAML ãla (pe care acum îl vãd pentru prima oarã) pare pare ceva mai prietenos decât erb. Deci chiar nu vãd problema.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
ruby on rails
« Răspuns #10 : Martie 11, 2007, 01:00:58 am »
Ruby vs PHP vs Zope vs etc, e discutabil.
Avem suport pentru Ruby on Rails, dar cerere foarte mica (probabil putini cunosc si sunt si interesati).
Personal cred ca Ruby on Rails e OK si merita incercat !

HostArea

• Vizitator
ruby on rails
« Răspuns #11 : Martie 11, 2007, 09:43:04 am »
Citat din: "Tomoiaga"
Avem suport pentru Ruby on Rails, dar cerere foarte mica (probabil putini cunosc si sunt si interesati).

Normal ca 99% din clienti nu o sa iti ceara ceva de genul "vreau site in Ruby". Dar daca il faci in Ruby faci ceva de web 2.0. Mai frumos ca interfata, mai uzabil etc. Plus de asta, Ruby e "the next thing", si tu esti mai profi.
Ar mai fii inca un argument pro. Daca faci un site in Ruby, iti asiguri o piata, pt ca, la eventuale modificari, clientul va venit tot la tine, deoarece nu sunt prea multi care fac Ruby. Eu am un prieten in Timisoara care face 90% doar Ruby, si are clineti de nu mai face fata, asa ca ma apuc si eu de Ruby  :lol:

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
ruby on rails
« Răspuns #12 : Martie 11, 2007, 09:50:00 am »
Citat din: "HostArea"
Citat din: "Tomoiaga"

Normal ca 99% din clienti nu o sa iti ceara ceva de genul "vreau site in Ruby". Dar daca il faci in Ruby faci ceva de web 2.0. Mai frumos ca interfata, mai uzabil etc. Plus de asta, Ruby e "the next thing", si tu esti mai profi.
Ar mai fii inca un argument pro. Daca faci un site in Ruby, iti asiguri o piata, pt ca, la eventuale modificari, clientul va venit tot la tine, deoarece nu sunt prea multi care fac Ruby. Eu am un prieten in Timisoara care face 90% doar Ruby, si are clineti de nu mai face fata, asa ca ma apuc si eu de Ruby  :lol:

Cam asa erau discutiile PHP vs Perl acum vreo 5-6 ani.
Stiu vreo cateva aplicatii Perl care nu prea pot fi batute inca.