Autor Subiect: How to... find the best reseller options  (Citit de 6708 ori)

micael

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
How to... find the best reseller options
« Răspuns #15 : Februarie 25, 2007, 01:12:33 am »
Jay...si uite ca am ajuns la un punct in care intr-adevar imaginatia nu ma ajuta...
va rog dati-mi un exemplu de abonament de internet care ar "suporta"un asemenea biznis.. (cind spun "acasa" e vba de sediul unei firme oarcare, spre deosebire de un datacenter)
deci...ce conexiune (minimum) ar putea fi suficienta? cit ar putea  costa... 500...1000$?
ca sa am o imagine mai clara as prefera cifre..adica daca stiti la vreun ISP o conexiune care sa tine un server de 15 siteuri (sa zicem) da-ti-l ca exemplu (firma X, abomanemutl Y in val de Z $) :D

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
« Răspuns #16 : Februarie 25, 2007, 10:10:08 am »
Citat din: "micael"
Jay...si uite ca am ajuns la un punct in care intr-adevar imaginatia nu ma ajuta...
va rog dati-mi un exemplu de abonament de internet care ar "suporta"un asemenea biznis.. (cind spun "acasa" e vba de sediul unei firme oarcare, spre deosebire de un datacenter)
deci...ce conexiune (minimum) ar putea fi suficienta? cit ar putea  costa... 500...1000$?
ca sa am o imagine mai clara as prefera cifre..adica daca stiti la vreun ISP o conexiune care sa tine un server de 15 siteuri (sa zicem) da-ti-l ca exemplu (firma X, abomanemutl Y in val de Z $) :D

Pentru 15 site-uri "average" (cã un site poate sã însemne ºi www.yahoo.com ºi www.siteulfirmeimele.ro) te poþi descurca cu o legãturã pe FO de 2/10 mbps, iar ca backup poþi folosi un ADSL de la Romtelecom sau de la alþii, ceea ce te-ar duce pentru început în jur de 500-550 de euro. Pe mãsurã ce creºti upgradezi.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #17 : Februarie 25, 2007, 10:19:04 am »
.... adica mai rentabil e sa iei un server dedicat intr-in datacenter

micael

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
« Răspuns #18 : Februarie 25, 2007, 11:26:07 am »
Citat din: "gupi"
.... adica mai rentabil e sa iei un server dedicat intr-in datacenter

da, intelesesem asta.... am insistat putin ca sa se faca mai multa lumina in mintea mea relativ la acest subiect :D

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #19 : Februarie 25, 2007, 12:03:17 pm »
cel mai bine mergi pe un pachet de reseller bine proportionat, sau asa cum se zicea si mai sus, de banii pe conexiuni, iti iei un server intr-un datacenter (chiar mai multe servere la 500euro).

twix

• Vizitator
« Răspuns #20 : Februarie 25, 2007, 12:07:55 pm »
Pentru o astfel de optiune de reseller sau server dedicat luat de la un datacenter, se mai pune si problema facturarii... Multe dintre companii accepta plata prin card sau prin paypal.
Acum ca sa fie ok cu finantele de la noi, ar trebui sa imi fac un card pe persoana juridica?

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #21 : Februarie 25, 2007, 12:27:58 pm »
DA.
Se poate face o chestie si pe persoana fizica dar e FOARTE complicat si nu se compara cu un card.
La PJ iti da cardul in 2 saptamani maxim(unele banci mai repede).

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #22 : Februarie 25, 2007, 12:28:48 pm »
Exista firme din România care îţi pot oferi conturi de reseller sau servere deidcate (cu şi/sau fără management), aşa că nu trebuie să-ţi faci griji prea mari.
Dacă totuşi vrei să iei un cont de reseller (sau un server) din afară, poţi folosi serviciile bancare oferite de Raiffeissen, HVB, Transilvania, Alpha Bank şi în curând ING. (alte bănci pot oferi de asemenea servicii, nu ştiu toate ofertele)

StefanIordan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #23 : Februarie 25, 2007, 12:33:40 pm »
@gupi. Cand spui serviciile bancare te referi la carduri sau la altceva?

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #24 : Februarie 25, 2007, 12:37:53 pm »
ma refer la servicii bancare ce sa includă si card cu posibilitatea de plata pe internet.
Alpha Bank aveau până nu demult un prag foarte costisitor de vreo 2000 EUR depozit (chiar daca era vorba doar de un card de debit), dar au renunţat; Transilvania au Visa Business (lucrez de 6 luni fara probleme), HVB si Raiffeisen au in oferta. La ING cica trebuie sa ma duc luni pentru detaliile serviciilor bancarr pentru IMM

StefanIordan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #25 : Februarie 25, 2007, 12:48:22 pm »
Eu am card la RZB (Visa Business) si nu mi-au cerut nimic sa il faca.
Nu l-am facut neaparat pentru plati pe net dar a fost foarte folositor si la asa ceva.

PS: vezi ca poti sa il faci (la RZB cel putin) in LEI, USD si EUR.

cum zicea si gupi... exista destui care sunt buni si in Romania si au avantaje destul de mari (suport in limba romana de exemplu) asa ca nu e nevoie sa iti faci probleme.

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
« Răspuns #26 : Februarie 27, 2007, 08:52:59 pm »
Citat din: "gupi"
ma refer la servicii bancare ce sa includã si card cu posibilitatea de plata pe internet.
Alpha Bank aveau pânã nu demult un prag foarte costisitor de vreo 2000 EUR depozit (chiar daca era vorba doar de un card de debit), dar au renunþat; Transilvania au Visa Business (lucrez de 6 luni fara probleme), HVB si Raiffeisen au in oferta. La ING cica trebuie sa ma duc luni pentru detaliile serviciilor bancarr pentru IMM

Eu am card la ING de peste 1 an si nu am probleme cu el pe net, sau tu te referi la carduri pentru persoane juridice ?