Autor Subiect: deny IE  (Citit de 5089 ori)

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
deny IE
« Răspuns #15 : Martie 11, 2007, 01:32:52 pm »
Citat din: "gupi"
/ sidetopic
Pe de alta parte, sunt foarte intrigat de monopolul bancilor AlphaBank si Transilvania (poate mai sunt si altele), care au aplicatii de ebanking ce ruleaza numai pe IE.

Drept urmare ... ING rulz.

Poþi sã adaugi ºi BCR aici. Explicaþia este cã aplicaþiile respective au componente "client side"  în java care nu merg decât pe IE. Deci, mai degrabã este vina platformei ºi a Mozilla decât alegerea bãncilor. De problema asta ne-am lovit ºi noi la alte aplicaþii.

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
deny IE
« Răspuns #16 : Martie 11, 2007, 01:35:26 pm »
Citat din: "1vs1"
Citat din: "xServers.ro"
eu sunt relativ multumit de IE 7, cam greu m-am obisnuit cu tab-urile

mie numi place IE 7 ca are un font naspa, cel putin  asa se vede la mine pe calculator,si decat sa schimb fonturi mai bine stau pe FF

asa arata graficu la browsere pe ziua de azi (1554vizite)

Mi se pare normal atâta vreme cât spui cã site-ul nu-þi merge decât pe IE. Pe majoritatea site-urilor mele IE se apropie de 70%.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
deny IE
« Răspuns #17 : Martie 11, 2007, 03:04:21 pm »
Citat din: "zaboss"
/ sidetopic
Pe de alta parte, sunt foarte intrigat de monopolul bancilor AlphaBank si Transilvania (poate mai sunt si altele), care au aplicatii de ebanking ce ruleaza numai pe IE.

Drept urmare ... ING rulz.

Poþi sã adaugi ºi BCR aici. Explicaþia este cã aplicaþiile respective au componente "client side"  în java care nu merg decât pe IE. Deci, mai degrabã este vina platformei ºi a Mozilla decât alegerea bãncilor. De problema asta ne-am lovit ºi noi la alte aplicaþii.

La alpha si transilvania, care folosesc de fapt acelasi soft, este o simpla interfata web. Motivul pentru care merge numai pe IE nu e softul in sine, ci faptul ca pentru a-ti genera certificatul iti baga pe gat un activex, care mere numa pe IE. Daca ar gasi o solutie sa-ti dea acel certificat sa-l bagi in firefox, interfata in sine nu va avea nici o problema.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
deny IE
« Răspuns #18 : Martie 11, 2007, 03:34:39 pm »
Citat din: "etp.ro"
La alpha si transilvania, care folosesc de fapt acelasi soft, este o simpla interfata web. Motivul pentru care merge numai pe IE nu e softul in sine, ci faptul ca pentru a-ti genera certificatul iti baga pe gat un activex, care mere numa pe IE. Daca ar gasi o solutie sa-ti dea acel certificat sa-l bagi in firefox, interfata in sine nu va avea nici o problema.

Ce m-a deranjat a fost ca la AlphaBank mi-au spus asta numai dupa ce am semnat intelegerea, nelasandu-mi loc de intors.
Ma rog, de cand am pllatit prin HomeBank si de pe palmtop, am zis ca asta e clar ce am eu nevoie.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
deny IE
« Răspuns #19 : Martie 11, 2007, 03:47:38 pm »
Citat din: "etp.ro"

Ce m-a deranjat a fost ca la AlphaBank mi-au spus asta numai dupa ce am semnat intelegerea, nelasandu-mi loc de intors.
Ma rog, de cand am pllatit prin HomeBank si de pe palmtop, am zis ca asta e clar ce am eu nevoie.

Heh, si eu pot plati de pe PDA. Ma rog, remote-desktop inainte de asta :)

ebe

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 50
    • Vezi Profilul
deny IE
« Răspuns #20 : Martie 15, 2007, 01:03:49 am »
si citibank foloseste doar IE ... In fine eu am Unicredit si merge bine pe orice browser dupa instalarea certificatului .
  DAR
 Omul a intrebat doar cum face sa limiteze vizitatorii LUI pe websitul LUI sa foloseasca IE . NU vad sa fi intrebat statistici cu utilizatori care folosesc IE in comparatie cu Firefox sau alte nebuneli offtopic...

Ca mentiune . folosesc FF de aprox 2 ani si IE doar intamplator si aleator si NU am probleme cu resursele si nici nu am avut pana acum .

micael

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
deny IE
« Răspuns #21 : Martie 15, 2007, 11:46:55 am »
FF maninca el ceva resurse dar nu chiar la modul dramatic...folosesc doar FF si sint genul care daca face o cautare pe google, ma uit rapid in lista si dau new tab la fiecare link care mi se pare ca ar raspunde intrebarii mele si abia apoi ma uit ce e acolo...uneori am cite 2-3 FF deschise, fiecare avind intre 1 si 10 taburi... nu am simtit inca asa o "incetinire" incit sa pot spune ca ma afecteaza
acum am 5 tab deschise si cpu este intre 2 si 8%

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
deny IE
« Răspuns #22 : Martie 15, 2007, 01:16:23 pm »
cred ca e vorba de ram nu de procesor. procesoru ti-l omoara un banner in flash cu 20-50fps.

cat ram iti consuma?

HostArea

• Vizitator
deny IE
« Răspuns #23 : Martie 15, 2007, 01:37:48 pm »
Da. E vorba de RAMi. FF mananca cei mai multi rami dintre toate browserele. Asta pt ca isi face chache la toate taburile deschise in ram, dupa care le descarca pe hard. Din cate stiu eu, Opera si IE fac chacheul direct pe hard.

Citat din: "ebe"
Omul a intrebat doar cum face sa limiteze vizitatorii LUI pe websitul LUI sa foloseasca IE . NU vad sa fi intrebat statistici cu utilizatori care folosesc IE in comparatie cu Firefox sau alte nebuneli offtopic...

Asa e... Ideea de raspuns era, totusi, ca mai bine sa lase acces si la IE pt ca e cel mai larg raspandit si utilizat

organic

• Vizitator
deny IE
« Răspuns #24 : Martie 15, 2007, 04:10:41 pm »
motivul pentru care FF face caching in RAM este pentru ca timpul de acces la RAM-ul e mult mai mic decat timpul de acces la swap/drive. Acelasi fenomen se face observat si pe un sistem Linux, in momentul in care e consumata toata memoria RAM si se incepe utilizarea swap-ului, load-ul creste exponenetial.

in fine, pentru performantele si functionalitatea oferita mi se pare un sacrificiu acceptabil, personal. La 1gb RAM deja nu se mai simte utilizarea de memorie.

Pana una alta in firefox nu am avut nici macar o singura data pana acum o problema de securitate. Cu IE nici nu le mai tin minte numarul.

Repet, orice designer care limiteaza functionalitate site-ului pe care il lucreaza la UN singur browser, priveaza beneficiarul site-ului de o portiune semnificativa de vizitatori, care in multe cazuri sunt si clienti, deci aduce un prejudiciu financiar direct clientului.

Orice designer care face un site personal doar functional intr-un singur browser este fie elitist, fie prost, eventual ambele, dar cel putin in cazul asta e propria lui ograda.

micael

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
deny IE
« Răspuns #25 : Martie 15, 2007, 09:31:36 pm »
eu am 2 giga de ram... nu prea ma doare capul de cit isi ia firefox:)

ebe

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 50
    • Vezi Profilul
deny IE
« Răspuns #26 : Martie 15, 2007, 09:32:55 pm »
Deci problema nu este FF si este a utilizatorulu care in anul 2007 inca nu are ram suficient de bun simt pentru computer . Eu unul sunt TAB's freak , asta dupa ce acum doi ani eram multi windows IE freak si daca pe vremea lui Win98 aveam 256 Mb  / RAM acum in AD 2k7 am evident 1 gb de bun simt pe laptop si 2 gb pe main comp si nu stiu si nici nu ma intereseaza cat ram ocupa.

Si apropo IE7 este de toata jena din prea multe puncte de vedere si NU nu sunt genul de "fan maniac" si ma orientez catre programele care raspund cerintelor mele fara resentimente.