Autor Subiect: aberati de la trilulilu  (Citit de 6201 ori)

1vs1

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« : Martie 21, 2007, 12:06:24 am »
http://trilulilu.ro/zosolino/6a42232876b344

citez, deschiderea sitului 10.000 euro,
intretinere sitului/luna 4.000 euro

stau si m-a gandesc cat de mult pot sa minta uni oameni
un simplu script ca si cel folosit de cei de la trilulilu costa sub 200$
si pe ce dau 4.000 euro pe luna ?? cel mai super-x-killer_de_banda-superman.VS.piratii server dedicat din romania nu e 1000 euro/luna.
10 angajati pentru ce? sa faca upload la videoclipuri,laser frate

voi ce ziceti?

organic

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #1 : Martie 21, 2007, 10:14:18 am »
mi se pare umflat inclusiv pretul initial.

nu ma pricep sa spun cat ar costa un script de genul youtube, dar sunt convins ca mai mult de 1000 EUR nu poate fi. daca mai punem 2-3000 euro designul, tot n-ajungi la 10000 EUR nicicum.

acum na, sunt gazduiti la Simpliq din ce vad, deci eventual lorandm ne poate lamuri mai bine, desi cred ca asta tine oarecum de confidentialitatea firma-client.

cu 4000 de euro pe luna in extern iti iei cam 100mbps. nu stiu in europa cum sunt comparativ preturile, evident ceva mai mari, deci sa zicem ca suma asta lunara e oarecum plauzibila fiind un site de online streaming, au nevoie de banda multa, daca mai pui si angajatii..

stardust

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #2 : Martie 21, 2007, 10:54:28 am »
Workstations: 2-3k$ cel putin
Servere: 2-5k$ cel putin(tinand cont ca pui scsi pentru asa ceva)
Investitia ca atare in rest maruntisuri de firma, salarii etc etc...
=> Nu mi se pare deloc umflat.

Tim

• Vizitator
Re: aberati de la trilulilu
« Răspuns #3 : Martie 23, 2007, 12:13:53 am »
Citat din: "1vs1"

voi ce ziceti?

Cind ai facut ultimu business sa vezi cit te costa ?

Eu cred ca au dat mai mult de 10k, dar poate costurile in Cluj (de unde sunt ei) sunt mai mici.. iar costurile lunare mi se par foarte ok. Daca ai niste angajati sa verifice content, sa raspunda la problemele userilor, sa mai programeze ceva pe acolo, sa mai intretina serverele, sa faca niste contabilitate, o femeie de serviciu, sa platesti o chirie, niste utilitati etc.. ajungi la suma aia foarte usor.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
aberati de la trilulilu
« Răspuns #4 : Martie 23, 2007, 12:55:18 am »
nu stiu ce sa zic de suma initiala, daca a inclus si servere si restul, nu mi se pare fabuloasa.

daca in cei 4mii pe luna intra si net si altele, iarasi nu mi se mai pare fabuloasa.

telerom

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #5 : Martie 23, 2007, 10:05:34 am »
Cine nu se pricepe, mai bine nu comenteaza.
Exista "clone" o gramada si gratis, sau sub 50$, care au integrat si ffmpeg, cu ajutorul caruia se face conversia video in .flv, sau poti sa iei scriptul asta: http://demo.flickscript.com/ - destul de profesionist, cu suport tehnic de calitate- cu vreo 150$, si sa platesti cativa centi pe conversie pe serverele lor. Deci cu flickscript poti sa gazduiesti site-ul si pe un cont, sau mai multe, de shared hosting. Deci 200$ scriptul+instalare, + 100$ trafic+conversie fisiere. Cam asta este pretul.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
aberati de la trilulilu
« Răspuns #6 : Martie 23, 2007, 10:27:04 am »
Ca sa nu se mai povesteasca prapastii.
Sa faci un script cu 100 de $ cand vrei sa ai ceva serios este aberant.
De asemenea cand faci streaming nu prea este joaca.
Si sa ai un server care papa singur singurel in blana 45-60 de megi ( multumim Antena3 pentru dublare...damnit) din nou nu este ieftin.
Rog carcotasii sa ia un server cu unmettered in port de 100 ( din ala de 150$)si sa faca streaming in blana cu 60.Cam cat va dura oare pana la suspend notice????
Nu stiu cat costa personalul ,nu e firma si treaba mea,stiu doar cat il costa banda .Si cata consuma.
In conditiile in care sustii din buzunar tot.

telerom

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #7 : Martie 23, 2007, 12:40:34 pm »
Citat din: "WBF"
Ca sa nu se mai povesteasca prapastii.
Sa faci un script cu 100 de $ cand vrei sa ai ceva serios este aberant.
De asemenea cand faci streaming nu prea este joaca.
Si sa ai un server care papa singur singurel in blana 45-60 de megi ( multumim Antena3 pentru dublare...damnit) din nou nu este ieftin.
Rog carcotasii sa ia un server cu unmettered in port de 100 ( din ala de 150$)si sa faca streaming in blana cu 60.Cam cat va dura oare pana la suspend notice????
Nu stiu cat costa personalul ,nu e firma si treaba mea,stiu doar cat il costa banda .Si cata consuma.
In conditiile in care sustii din buzunar tot.

1. Nu faci un script, ci cumperi o licenta. Tu pe win. de pe pc, nu ai dat 200md$, ci doar 100$. Iar iei in mod cert s-au inspirat din scripturile de pe piata, si probabil folosesc ffmpeg ca script de conversie. Deci 10.000 e superumflat.
2. Se face un load balancing intre diverse conturi shared pana ajungi la un trafic care sa justifice un contract cu o retea cdn, sau macar niste servere cu 100 mbps. In nici un caz nu se face streaming de pe un singur server. Nu stiu cat platesc ei pentru server, dar un server cu banda de 100 mbps, dedicata, e cam 2000$, cu banda mixta.
3. Chestia cu ofertele care curg garla e tare. Ii si vad pe cei de la Neogen oferind 100.000 Euro, pe un site cu doar 2.000 vizitatori/zi.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
aberati de la trilulilu
« Răspuns #8 : Martie 23, 2007, 12:50:25 pm »
La punctul 2 am ras maxim.
Vad ca pe aici totul se face moka,tot ce se afirma e o minciuna si toata lumea se uita si-si da cu parerea.
Nah whatever si spor la treaba ,dat cu parerea si emis maxime cu balans de pe conturi shared

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
aberati de la trilulilu
« Răspuns #9 : Martie 23, 2007, 12:51:17 pm »
sper ca nu incepeti din nou sa va certati ca si livehosting :shock:

telerom

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #10 : Martie 23, 2007, 01:02:07 pm »
Citat din: "xServers.ro"
sper ca nu incepeti din nou sa va certati ca si livehosting :shock:

Nu am de ce sa ma cert, ca nu ma intereseaza. Insa eu spun cum au facut/fac cei din afara. Iau cateva conturi de sheard hosting de la firme cat de cat bune, gazduiesc fisierele pe serverele lor si se descurca excelent. Iar apoi, CDN. Ca pentru asta au fost facute.

Cand ei vin si spun ca au refuzat un ROI se 700% intr-o luna, deja imi pun semne de intrebare asupra seriozitatii afirmatiilor lor.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
aberati de la trilulilu
« Răspuns #11 : Martie 23, 2007, 01:09:48 pm »
Tot ce pot sa spun este ca setupul prezentat de Telerom,chiar daca posibil in intentie,nu are nimic de-a face cu situatia actuala.
IMHO site-ul asta are un singur scop.
Evident,cel putin pentru mine.
Pentru care cineva scoate din buzunar cateva mii de euro/luna.
NU ma pronunt asupra unor cifre legate de startup,poti la fel de bine sa faci ceva cu 100 sau 1000 de eur.In house sau outsourced.
Nu ma pronunt cum un startup a ajuns la Moise Guran si nu prea cred ca este cineva pregatit sa sara cu triplari in emisiuni financiare.
Deci nici o urma de cearta sau discutie.
Cu rugamintea Xservers sa nu incerci medieri mediane gratuite :D

1vs1

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #12 : Aprilie 02, 2007, 04:31:07 pm »
de ce nu au vandut trilulilululilili?

vad ca baieti sau bagat pe adsense :)
reclamele din header strica tot aspectul la site.

Lorand R. Minyo

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 516
  • Le Trend Spotter
    • Vezi Profilul
    • Lorand R. Minyo
aberati de la trilulilu
« Răspuns #13 : Aprilie 05, 2007, 10:59:56 am »
E foarte usor sa vorbesti in totala necunostiinta de cauza.

Se vorbeste de scripturi de $100. Da, daca vrei ca site-ul si functionalitatea acestuia sa fie identica cu alte mii de site-uri, atunci da, poti sa folosesti asa ceva.

Dar trilulilu.ro nu foloseste un script cumparat cu $100. E facut 100% inhouse.

Balancing la conturi shared? Sa fim seriosi. Nici un server de shared nu poate face balancing la ce/cat foloseste trilu.

In al 3-lea rand: Costurile lunare. Nu uitati ca exista destul de multi programatori/designeri care lucreaza round the clock la trilu. Si daca nu se vede nici o schimbare in site-ul efectiv (front-end), nu inseamna ca nu se lucreaza si ca costurile lunare sunt aberatii.

Si in final, ofertele: Faptul ca tu vezi 2,000 de vizitatori pe zi pe trafic.ro nu inseamna ca asa si este. Si chiar daca ar fi asa, ar fi mult. Se stie foarte bine ca trafic.ro o da in bara din ce in ce mai mult cu statisticile.  Si pe langa asta, iarasi se povesteste in necunostiinta de cauza. Oferte au fost, multe si mari. Neogen a fost pomenit mai mult ca sigur pentru ca nu au semnat un NDA inainte de negocieri. Altii au semnat.

Baietii nu au vandut din motive evidente.

Sincer va rog, daca nu cunoasteti situatia, nu povestiti total pe langa. Va dauneaza imaginii ;)

telerom

• Vizitator
aberati de la trilulilu
« Răspuns #14 : Aprilie 05, 2007, 01:29:24 pm »
Citat din: "lorandm"

Dar trilulilu.ro nu foloseste un script cumparat cu $100. E facut 100% inhouse.

Balancing la conturi shared? Sa fim seriosi. Nici un server de shared nu poate face balancing la ce/cat foloseste trilu.

Baietii nu au vandut din motive evidente.

Sincer va rog, daca nu cunoasteti situatia, nu povestiti total pe langa. Va dauneaza imaginii ;)

Baiatu'
Mai uita-te o data prin fisierele alea. 100% inhouse o fi facut, dar inhous-urile cui? Ia uita-te acolo si vezi ce script (program ca sa intelegi) de conversie multimedia folosesc.
Load balancingul nu se face intre conturile de shared de pe acelasi server, ci de pe servere diferite. Chiar de la firme diferite. Daca nici atata nu ai putut intelege, e grav. 10-15 conturi duc fara probleme 10.000 vizitatori pe zi.
Iar motivele evidente pentru care nu au vandut, mie imi scapa. Poate ma luminezi si pe mine. Youtube a fost cumparat de Google printr-o inginerie financiara. Se urmareste acelasi lucru si aici, sau ce?