Sondaj

Sunteti de acord cu "Principiul publicitatii Firmelor de Hosting" expus in articol ?

Da
4 (44.4%)
Nu
5 (55.6%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Votare închisă: Aprilie 08, 2007, 06:41:50 pm

Autor Subiect: Propunere: Principiul publicitatii Firmelor de Hosting.  (Citit de 4491 ori)

MYOTIS

• Vizitator
Propunere: Principiul publicitatii Firmelor de Hosting.
« : Aprilie 08, 2007, 06:41:50 pm »
Am sa incep acest articol prin a puncta citeva aspecte ale legislatiei Romanesti :

"Principiul publicitãþii Registrului Comerþului

Registrul Comerþului este public. Acesta este principiul care stã la baza constituirii sale ca instituþie. Aceastã caracteristicã este prevãzutã în art. 4, alin. 1 al Legii nr. 26/1990 privind registrul comerþului.

Publicitatea se materializeazã prin faptul cã Oficiile Registrului Comerþului sunt obligate sã elibereze oricãrei persoane interesate copii dupã actele depuse de cãtre orice societate comercialã înregistratã.

Articolul 4:

(2) Oficiul registrului comer-þului este obligat sã elibereze, pe cheltuiala persoanei care a fãcut cererea, copii certificate de pe înregistrãrile efectuate în registru ºi de pe actele prezentate, precum ºi informaþii despre datele înregistrate în registrul comerþului ºi certificate constatatoare cã un anumit act sau fapt este ori nu este înregistrat.

(3) Actele prevãzute la alin. (2) pot fi cerute ºi eliberate ºi prin corespondenþã.

(4) La cerere, documente-le prevãzute la alin. (1) se elibereazã în formã electronicã, cu transmitere on-line, având încorporatã, ataºatã sau logic asociatã semnãtura electronicã extinsã."

Prin urmare, oricine doreºte sã afle date despre o societate comercialã (inclusiv copii dupã actele constitutive, acte de cesiune, fuziune etc.) se poate adresa cu o cerere pentru eliberare de acte. Termenul de eliberare este de 2 pânã la 5 zile lucrãtoare, iar taxa perceputã este de 30 RON (sau 45 RON în regim de urgenþã).

Ce legatura are acest fapt cu firmele de hosting romanesc?
Are, dupa cum voi explica in continuare. Orice cumparator de hosting isi pune problema statutului financiar firmei de la care cumpara serviciile. O firma serioasa nu vrea sa cumpere hosting sau sa gazduiasca siteuri la o firma care este succeptibila ca peste citeva luni sa inchida usile din cauza falimentului, care are mult prea putini angajati pentru a oferii suport tehnic si mult prea putine resurse financiare pentru a prezenta o garantie pe termen lung.

Asta este cauza pentru care eu personal am apelat la principiul publicitatii expus mai sus in cazul citorva firme de hosting :) Vin asadar cu o propunere care va scuti cumparatorii de drumuri inutile la ghisee si de cheltuieli la fel de inutile.

Propun ca toti hosteri care se declara onorabili sa publice citeva informatii despre statutul financiar al firmei, informatii care de altfel sunt publice, e adevarat contra sumei de 30 RON.
Ar fi un act de bun simnt daca toti hosterii care ne incinta pe siteurile dumnealor cu oferte minunate si datacenter-uri de vis sa publice macar urmatoarele informatii:
- cifra de afaceri
- profit
- capitalul firmei
- nr angajati legal cu carte de munca

Va multumesc si sper ca poate cineva va lua in considerare aceasta initiativa care sunt convins ca ar aduce mai multa incredere in piata Romaneasca de hosting. Din punctul meu de vedere, consumator de hosting, nu as sovai nici o clipa sa aleg oferta unei firme de hosting care ar afisa o asemenea transparenta...

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #1 : Aprilie 08, 2007, 06:49:45 pm »
Suna OK ideea, dar am o mica obiectie: numarul angajatilor legali nu este un factor foarte important, deoarece multe firme de hosting prefera sa foloseasca alte firme pentru suport tehnic (outsourcing), sau chiar managementul level3 oferit de datacenter.

Florin

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #2 : Aprilie 08, 2007, 06:53:23 pm »
si daca eu folosesc servere full management si lucrez la firma in colaborare cu pfa (si deci am 1-2 angajati doar) inseamna ca sunt o firma mai slaba decat cei cu 10-15?

Florin Veres

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Aprilie 08, 2007, 06:58:22 pm »
Nu, exact aia ziceam si eu :)

Florin

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #4 : Aprilie 08, 2007, 07:02:06 pm »
pai am postat in acelasi timp... scuze ca nu am vazut ce ai scris...

ps: Hristos a inviat! Paste fericit.

Florin Veres

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Aprilie 08, 2007, 07:02:49 pm »
hehe...se mai intampla

PS: Paste fericit si tie

Tim

• Vizitator
« Răspuns #6 : Aprilie 08, 2007, 07:18:43 pm »
www.mfinante.ro -> Persoane Juridice -> Cautare dupa CUI / Nume etc.. aveti acolo sumarul bilantului depus de firma, numarul de angajati, capitaluri, profit, etc.

Acum sunt doar datele din 2005, dar pe la sf. lunii mai 2007 o sa apara si 2006 dupa ce sunt centralizate.

MYOTIS

• Vizitator
« Răspuns #7 : Aprilie 08, 2007, 07:21:41 pm »
Argumentele expuse de dumneavoastra mi se par intemeiate.
Sa stergem asadar numarul angajatilor de pe lista. Raman ceilalti trei indicativi care cred sunt o masura obiectiva a oricarei firme de hosting sau nu...

Nu vad de ce cinevca nu ar fi de acord cu publicarea acestor informatii ... daca intradevar este o firma serioasa.

MYOTIS

• Vizitator
« Răspuns #8 : Aprilie 08, 2007, 07:23:21 pm »
Multumesc Tim ...  nu stiam :)
Navigatul pe site-urile institutiilor statului de obicei imi da dureri de cap  :(

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #9 : Aprilie 08, 2007, 08:01:39 pm »
Sincer sa fiu mi se pare suficient ce scrie pe mfinante, plus ca nu ar fi foarte relevante aceste date pe care tu ni le ceri.  Intr-adevar asa cum ar zice WBF, un capital social ridicat si alti facturi ar prezenta o bonitate in fata clientului, dar avem cazul cel mai clar, ETP si Webfactor: 2 firme extrem de serioase cu cifre de afaceri grozave, dar cu capitale sociale extrem de opuse. Nu cred ca poate zice cineva ca o firma e serioasa sau nu in functie de capitalul social. Treaba cu angajatii e din nou egala cu zero, si tot asa. Nu cred ca are vreo relevanta. Nici cifra de afaceri NU mi se pare un lucru relevant, deoarece o firma mica poate bine mersi sa faca o treba buna ca una mare. Aici ma refer la faptul ca e o scara redusa, numar mult mai mic de clienti, calitate excelenta pentru acel numar de clienti.

Numai bine!

MYOTIS

• Vizitator
« Răspuns #10 : Aprilie 08, 2007, 10:16:32 pm »
Cand am postat articolul habar nu aveam de serviciul oferit de mfinante.ro
Au facut o treaba "excelenta" pe acel site sa ascunda parca aceasta optiune de search. La o citire neatenta mergi mai departe cautind disperat o casuta vizibila de asearch...

Spre rusinea mea, recunosc, pina acum obtineam aceste informatii ori de la registrul comertului ori de pe site-uri platite gen listafirme...  :oops:

Multumesc inca o data Tim. Postul meu nu a fost in zadar. In seara asta am sa ma delectez gratis pe mfinante.ro cu situatiile financiare ale partenerilor de afaceri :)

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
« Răspuns #11 : Aprilie 08, 2007, 10:51:50 pm »
Ar fi de mentionat ca informatiile de pe site nu sunt la fel de complete ca cele contra cost de la ei si ca nu sunt nici 100% corecte (uneori informatiile sunt destul de neactualizate)

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #12 : Aprilie 08, 2007, 10:59:19 pm »
Spor la lecturare, dar eu totusi imi mentin parerea ca nu sunt foarte relevante acele date. Te ajuta doar sa iti faci o scurta idee, dar in rest, "ce-i in mana nu-i minciuna".

Numai bine!

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #13 : Aprilie 09, 2007, 12:01:01 am »
Iubesc la nebunie pe cei care cer  inainte de a cauta .
Lenea la romani face ravagii.
Cat despre cereri de genul acesta...hmmm
Dar,avand in vedere ca nu sunt furnizor,elucubratiile in zi de paste ma lasa rece.
Si fiind zi de paste si noapte de upgrade,o sa ma abtin de la comentarii pe marginea unei afirmatii malitioase.
Cat despre delectarea cu datele financiare ale partenerilor......nu stiu cat poate delecta asa ceva .

Si ca final elegant.
MYOTIS
Cand te apuci de afaceri prima data te uiti cu cine .
Daca tu ,in loc sa te uiti linistit pe mfinante sau in extremis sa dai 30 de RON pentru linistea ta vii pe un forum cu cereri de bilant publicat... ....cred ca mai trebuie apa pe Somes pana inveti sa faci afaceri.Multa apa.
Ar fi si culmea sa venim asap cu bilantul in varf de bat pentru ca tu nu ai rabdarea si dibacia sa te interesezi despre un viitor partener de afaceri.
Geez,muieti sunt posmagii?

Citat din: "MYOTIS"

Propun ca toti hosteri care se declara onorabili sa publice citeva informatii despre statutul financiar al firmei, informatii care de altfel sunt publice, e adevarat contra sumei de 30 RON.
Ar fi un act de bun simnt daca toti hosterii care ne incinta pe siteurile dumnealor cu oferte minunate si datacenter-uri de vis sa publice macar urmatoarele informatii:
- cifra de afaceri
- profit
- capitalul firmei
- nr angajati legal cu carte de munca

Prin prezenta declar ca nu sunt onorabil de loc,cel putin in ochii unor zgarciti inimaginabili,pentru care, sa dea 30 RON ( echivalent 10 EUR sau 1 bax bere sau 1/2 bax bere restul chipsuri) reprezinta un efort demn de Greuceanu si frate cu Sisif 4 serviciul mutarea bolovanilor

Cu multa multa stima

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 522
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
« Răspuns #14 : Aprilie 09, 2007, 10:02:14 am »
Nici cifra de afaceri nu ajuta cu nimic atata timp cat firma aia face si altceva pe langa hosting. Degeaba e cifra de afaceri mare din vanzare en-gros de castraveti.