Autor Subiect: -subiect moderat-  (Citit de 7838 ori)

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
-subiect moderat-
« : Aprilie 10, 2007, 07:19:14 pm »
"Domnul" Horia Vasiliu, foarte generos sa dea o mana de "ajutor" s-a oferit sa ma "ajute" cu un server dedicat pentru scriptul de contorizare (gen trafic) facut de mine si inca o persoana pentru ca nu aveam resurse sa imi cumpar unul pe acea vreme ( acum ~ 1 an). Doar ca acel dedicat de fapt nu prea era doar dedicat si cand scriptul a facut load de 1 % tipa de se cutremura pamantul ( scriptul era in curs de dezvoltarte si mai erau probleme ). Bineinteles pana la urma mi-a taiat "dedicatul", ok.... ( Ca sa va aduceti aminte, http://www.gazduire.info/forum/viewtopic.php?t=1207&postdays=0&postorder=asc&start=20 ... era vorba de web-trafic.net )

Astazi navingand din site in site am ajuns la unul din siturile "domului" Vasiliu (WBF) cu uimire constat ca este scriptul dezvoltat de NOI, fara sa ne ceara aprobare sau sa ne plateasca ceva !

http://trafic.egomedia.ro

domain-name: egomedia.ro
description: Horia George Vasiliu
description: Bizusa 10.ap 31
description: Cluj
description: Cluj-Napoca
description: RO
description: Postal Code: 400429
description: Phone: +40740648070
description: Fax: +40264543364
description: Email: admin@vsm.ro

Dupa cum vedeti i-a fost lene pana sa si schimbe titlul sitului in care inca apare web-trafic.net si jos apare inca numele coderului care a facut scriptul @luka ! ( PS: Domnule WBF, nu incerca sa modifici sau sa le stergi acum pentru am screenshoturi cu tot !)

In concluzie: "Domnul" Horia Vasiliu este un MARE HOT si cer moderatorilor sa puna acest topic la BLACKLIST ! Pentru ca nu stiu cine ar vrea sa isi tina scripturile pe serverul unui HOT! ( O zic tare si raspicat pentru ca asta e ! )

O zi buna in continuare !

organic

• Vizitator
-subiect moderat-
« Răspuns #1 : Aprilie 10, 2007, 07:29:19 pm »
oh boy here we go again.

ma abtin momentan de la comentarii. nu mi se pare o chestie inexplicabila, dar chiar si daca a preluat doar codul, fara intentii comerciale, tot e un gest urat.

este licentiat soft-ul? licenta comerciala, publica? a fost publicat codul, e privat?

ma rog, mi se pare inutil de speculat, WBF are dreptul la replica.

SeerKan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • BL0G
-subiect moderat-
« Răspuns #2 : Aprilie 10, 2007, 07:53:40 pm »
Este un cod creeat de mine si inca un prieten, a fost gazduit timp de 2-3 saptamani la el si acum si la insusit! Nu conteaza cu ce intentii, de si mi se par destul de clare ( vezi header de la site)! El in momentul in care mia dat un sut in cur si mi-a zis sa plec era obligat sa stearga toate informatiile mele, sa nici nu mai vorbim despre faptul ca le foloseste pe un domeniu plublic !

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
-subiect moderat-
« Răspuns #3 : Aprilie 10, 2007, 08:06:56 pm »
da' vorba lui organic: sub ce forma v-ati gandit sa licentiati script-ul ?

SeerKan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • BL0G
-subiect moderat-
« Răspuns #4 : Aprilie 10, 2007, 08:27:11 pm »
Acum deja sunteti nesimtiti... adica voi asa ganditi ? Eu imi fac un script, il gazduiesc la voi si voua daca va place acel script il puteti folosi ? Atunci sincer eu nu m-as gandii sa tin vreun site la voi...
Cel putin 95% din scripturi nu sunt licentiate... nici macar nu era 100 complet, era in varianta de teste si cel mai grav, un hoster NU ARE VOIE SA COPIEZE si/sau sa foloseasca NICI O INFORMATIE DE PE CONTURI CE NU II APARTIN, mi se pare cel putin de bun simt, sa nu mai vorbim despre legalitate.
Inteleg ca va este prieten... dar toate trebuie sa aibe o limita, chiar nu cred ca acesta e un subiec in care ar trebui sa il aparati !

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
-subiect moderat-
« Răspuns #5 : Aprilie 10, 2007, 08:31:59 pm »
Citat din: "SrKHost.Com"
Acum deja sunteti nesimtiti... adica voi asa ganditi ? Eu imi fac un script, il gazduiesc la voi si voua daca va place acel script il puteti folosi ? Atunci sincer eu nu m-as gandii sa tin vreun site la voi...
Cel putin 95% din scripturi nu sunt licentiate... nici macar nu era 100 complet, era in varianta de teste si cel mai grav, un hoster NU ARE VOIE SA COPIEZE si/sau sa foloseasca NICI O INFORMATIE DE PE CONTURI CE NU II APARTIN, mi se pare cel putin de bun simt, sa nu mai vorbim despre legalitate.
Inteleg ca va este prieten... dar toate trebuie sa aibe o limita, chiar nu cred ca acesta e un subiec in care ar trebui sa il aparati !

Tinere, masoara-ti cuvintele si rezuma-te la ograda (si problema) ta.
Nu ti-ai gazduit niciun script la noi si intrebarea care ti-am pus-o nu are niciun substrat sau insinuare.

LiveHosting

• Webmaster
  • Mesaje postate: 538
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
-subiect moderat-
« Răspuns #6 : Aprilie 10, 2007, 09:10:05 pm »
Te-a mintit mai intai ca te sponsorizeaza cu un dedicat si defapt ti-a dat cont shared? Super tare WBF.

El nu au dedicate nici pt el dar mai sa te sponsorizeze. Nu te puteai gandi putin inainte? Treburile astea cu furturi de scripturi la care altii muncesc saptamani intregi sunt chiar josnice si nu am cuvinte. Nu se face asa ceva. Nu m-ar surprinde nici sa citeasca toate mailurile clientilor daca mai are asa ceva.

Pe mine personal nu ma mai surprinde nimic din partea WBF. Am vazut ca e un mare mincinos si am demonstrat cu argumente de o gramada de ori. Clientii si prietenii comuni m-au informat de o gramada de ori iar multi dintre partenerii gazduire.info stiu asta dar nu prea ii intereseaza. Cand mai vad posturile pe care le face "Cum sa iti alegi un hosting" si alte minuni dinastea imi vine sa vars.

ebe

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 50
    • Vezi Profilul
-subiect moderat-
« Răspuns #7 : Aprilie 10, 2007, 09:58:37 pm »
Eu zic sa te abtii inainte sa te grabesti sa arunci cu o piatra .
 Momentan este discutia lui SrKHost.Com si a lui WBF . Nici mie nu mi-a placut " ceva " la atitudinea lui WBF din ce am citit scris de el, dar nu are rost sa arunc paie pe foc intr-o problema despre care nu stiu decat ceea ce a spus SrK .
 Sunt chiar curios sa aflu ce are de spus WBF , in oricare dintre cazuri, o practica de genul asta este impotriva oricarui pricipiu de administrare . Chiar am remarcat in ultimii doi ani cat de putini hosteri ofera contracte pentru serviciile acordate, dar asta este din nou alta discutie ...

SeerKan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • BL0G
-subiect moderat-
« Răspuns #8 : Aprilie 10, 2007, 10:13:47 pm »
Citat din: "gupi"
Citat din: "SrKHost.Com"

Tinere, masoara-ti cuvintele si rezuma-te la ograda (si problema) ta.
Nu ti-ai gazduit niciun script la noi si intrebarea care ti-am pus-o nu are niciun substrat sau insinuare.

Era strict ca si exemplu, am zis clar, DACA voi (in acest caz tu) ganditi ca un script trebuie sa fie licentiat ca hosterul sa nu il poata folosi fara aprobarea ta, atunci nu as tine un site la voi( la tine in acest caz). Daca citeai atent ce am scris intelegeai ce am vrut sa zic( daca nu m-am exprimat eu 100% imi cer scuze, dar citeste de 2 ori inainte sa dai reply).
NU am absolut nimica cu tine, nu am folosit servicile tale si nu stiu cam nimica despre tine, tot ce am zis era legat de postul tau de mai sus, nu legat de servicile tale.
EDIT: Cat despre WBF, deabia astept sa vad reply-ul tau legat de aceasta problema.

LiveHosting

• Webmaster
  • Mesaje postate: 538
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
-subiect moderat-
« Răspuns #9 : Aprilie 10, 2007, 10:20:30 pm »
Am demonstrat personal cu argumente clare ca WBF practica minciuna la scara larga. Prieteni comuni mi-au spus cateva vorbe iesite pe gura lui ce m-au dat pe spate si nu mi-a venit sa cred ce prosti ii considera pe unii ca sa ajunga sa il creada. Inca se gasesc pe internet tot felul de porcarii din partea lui.

Iti zic sigur ca WBF va veni iara cu o alta minciuna cum ca nu ar fi adevarat si se va intinde postul pe 7 pagini cu minciuni peste minciuni din partea lui si il va face in fel si chip pe srkhost.  

Ce vreti sa mai zica WBF acum? Ce replica mai poate da? O alta minciuna continuand sa ne considere pe toti dobitoci? El daca tot minte si noi tot ii dam dreptul la replica o sa ne tot minta mult si bine pt ca ne considera dobitoci. Imi pare rau dar eu nu mai am chef sa ii aud replicile pline de minciuni. Omul asta cand se prezenta zicea ca vrea sa impuna niste standarde in hostingul romanesc pe care le-a invatat in "New York". Pai daca vrea sa impuna astfel de standarde nu o poate face decat in curtea lui.

Eu sunt satul sa vad ca Romanii nu au inceredere in providerii romani tocmai din cauza celor gen xtremart si wbf. Eu stiu ceva mai multe despre porcariile lui dar nu am timp sa fac pe detectivul numai eu.

Cand il mai aud ca se considera concurenta noastra, etp, ines, gts samd si cum isi da cu parerea despre unul si altul cand el este in faliment imi vine iara rau.

SeerKan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • BL0G
-subiect moderat-
« Răspuns #10 : Aprilie 10, 2007, 10:24:06 pm »
O mica rectificare: Este vorba de domeniu web-trafic.net, in primul post am pus din gresela .org. Daca poate un moderator sa modifice as fi recunoscator.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
-subiect moderat-
« Răspuns #11 : Aprilie 10, 2007, 10:28:33 pm »
@SrKHost, ideile de mai jos imi vin in minte numai pe baza a ce ai declarat pana acum; nu cunosc detaliile intelegerii tale cu WBF, asa ca nu sunt in masura sa judec, dar:

1) la inceperea codării unui program, indiferent de complexitatea sa şi de utilitatea care îi va fi dată, e bine (ca să nu zic că e musai) ca dezvoltatorul să se gândească la o modalitate de licenţiere, fie open, fie proprietară; în fond, este vorba de proprietate intelectuală şi aceasta trebuie recunoscută şi protejată.
2) în momentul în care accepţi să colaborezi cu altcineva, e bine (ca să nu zic că e musai) să-ţi protejezi proprietatea intelectuală printr-un contract, înţelegere, non-disclosure agreement, ce-o fi.
3) dacă eşti suficient de credul să nu faci toate astea, asigură-te că acuzaţiile tale au un temei, altfel rişti ca ele să se întoarcă împotriva ta:
- a ascuns WBF adevăratul programator al script-ului şi/sau a declarat cumva că el este autorul acestui script ?

Aşadar, acuzaţia de furt este (imho) destul de subţire.
Dacă nu mă crezi, du-te seara în Ferentari, dă cheile maşinii primului jmeker pe care-l vezi, roagă-l să ţi-o parcheze şi să-i aducă cheile peste 2 ore.

just my 2cents

later edit, ca sa fiu mai explicit:
pozele de pe situl srkhost.com sunt preluate in baza unei licente open, ai platit pentru ele sau le-ai facut tu ?

organic

• Vizitator
-subiect moderat-
« Răspuns #12 : Aprilie 10, 2007, 11:02:10 pm »
SrKHost.Com: Momentan nu a negat nici unul din noi ca ce a facut WBF, daca intr-adevar a facut lucrul asta, fiindca momentan am auzit doar o parte si nu mi se pare corect sa tragem concluzii inca, a fost corect sau frumos.

Insa, ceea ce iti spune gupi este ca, in lipsa unei licente si/sau macar a unui contract de sponsorizare/gazduire, tu nu ai nici un picior legal pe care sa stai. E adevarat ca in cazul lucrarilor electronice, dreptul de autor, cel putin conform legislatiei americane, este implicit, dar asta e un fundament foarte indoielnic.

Sincer acum, fara sa fac aprecieri foarte subiective, cu toate partile negative pe care le gasesc la WBF, nu mi se pare chiar in stillul lui sa faca asa ceva, si mai ales asa de evident. Dar sigur, posibil sa ma insel. Astept in continuare sa vad ce are si el de zis.

SeerKan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • BL0G
-subiect moderat-
« Răspuns #13 : Aprilie 10, 2007, 11:03:13 pm »
Citat din: "gupi"
@SrKHost, ideile de mai jos imi vin in minte numai pe baza a ce ai declarat pana acum; nu cunosc detaliile intelegerii tale cu WBF, asa ca nu sunt in masura sa judec, dar:

1) la inceperea codãrii unui program, indiferent de complexitatea sa ºi de utilitatea care îi va fi datã, e bine (ca sã nu zic cã e musai) ca dezvoltatorul sã se gândeascã la o modalitate de licenþiere, fie open, fie proprietarã; în fond, este vorba de proprietate intelectualã ºi aceasta trebuie recunoscutã ºi protejatã.
2) în momentul în care accepþi sã colaborezi cu altcineva, e bine (ca sã nu zic cã e musai) sã-þi protejezi proprietatea intelectualã printr-un contract, înþelegere, non-disclosure agreement, ce-o fi.
3) dacã eºti suficient de credul sã nu faci toate astea, asigurã-te cã acuzaþiile tale au un temei, altfel riºti ca ele sã se întoarcã împotriva ta:
- a ascuns WBF adevãratul programator al script-ului ºi/sau a declarat cumva cã el este autorul acestui script ?

Aºadar, acuzaþia de furt este (imho) destul de subþire.
Dacã nu mã crezi, du-te seara în Ferentari, dã cheile maºinii primului jmeker pe care-l vezi, roagã-l sã þi-o parcheze ºi sã-i aducã cheile peste 2 ore.

just my 2cents

later edit, ca sa fiu mai explicit:
pozele de pe situl srkhost.com sunt preluate in baza unei licente open, ai platit pentru ele sau le-ai facut tu ?

1. Corect, dar la acea vreme eram incepartor, chiar nu stiam de asa ceva, asta nu scuza ce a facut.
2.Tu ai un astfel de contract cu toti clienti/partenerii tai ? Bravo daca da, si don nou, eram nou si nu ma pricepeam la asa ceva, plus dupa ce am vorbit cu el parea un om civilizat si nu mi-a trecut nici prin gand ca va face asa ceva.
3.Nu conteaza ce a facut, nu l-am facut niciunde public scriptul ca sa il poata folosi oricine cu conditia sa scrie ca e facut de mine, acel script a fost STRICT pe serverul lui in contul deschis PENTRU MINE, nu are nici un drept sa copieze/foloseasca scripturile dintr-un cont ce nu ii apartine, chiar daca acel cont este pe serverul lui !
Ca sa dau un mic exemplu, daca tu intri pe serverul unde ai clientii, gasesti un script care iti place( facut de proprietarul contului), acel script nu este licentiat, tu il iei de pe contul lui, iti faci un site( esti politicos si scrii ca e facut de acea persona scriptul) crezi ca acea persoana va fi de acord cu acest lucru ( mai ales ca nu ai cerut nici macar o aprobare sa faci acest lucru).

Inteleg ca este prietenul tau, dar ca un mic sfat, nu te baga, nu e lupta ta, nu are sens sa fie asociat numele tau cu ce face acest om.(IMHO)

Care imagini mai exact ? Toate sau aproape toate pozele luate de pe net sunt modificate, banuiesc ca zici ce acele "servere" de langa pachete...

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
-subiect moderat-
« Răspuns #14 : Aprilie 10, 2007, 11:11:43 pm »
@SrKHost: noaptea e un sfetnic bun, o sa vezi maine ca ceea ce am incercat sa-ti spun (dar organic a zis-o mai bine) nu sunt treburi partinitoare, ci simple realităţi.