Autor Subiect: domenii .ro "pe viata"  (Citit de 8026 ori)

MYOTIS

• Vizitator
domenii .ro "pe viata"
« : Aprilie 15, 2007, 01:29:30 pm »
Hm, achizitionarea domeniilor ro "pe viata" seamana destul de mult cu acele sisteme de tip Caritas. E adevarat ca "falimentul" acestui sistem e undeva in viitorul destul de indepartat si nebulos dar este inevitabil dupa umila mea parere.

Daca comparatia cu Caritas-ul vi se pare neavenita sa ne gindim putin la acest sistem de plata. Cei care au "depus" bani mai la inceput, acum 4-5 ani, au inceput deja incasarile de la Caritas-ul RoTLD. Daca sistemul ar fi functionat asa cum era firesc, asta insemnind inchirierea adreselor si nu cumpararea lor, in cei 4-5 ani scursi cei care au achitat domeniile si-au cam platit serviciile oferite. De acum incolo vor beneficia, nu de mila ROTLD, ci de banii celor care continua sa cumpere aceste domenii. Nu e nevoie sa fi profet ca sa-ti dai seama ca intr-o buna zi vom naviga cumintei pe Second Hand RoTLD ... piata domeniilor la mana a doua. Si ca sistemul seamana extrem de ciudat cu o piramida. Cu virful in jos bineinteles asa cum sunt multe lucruri la noi.

Caritasul ROTLD este unul dea dreptul suprinzator. In 10 ani sunt convins ca vom asista stupefiati la o intreaga comunitate de mortaciuni proprietare de domenii, beneficind din plin in viata de apoi de avantajele Caritasului ROTLD. Nu pot sa nu ma gindesc ca toate lucrurile acestea au oarecare legatura cu al nostru Dracula...   :evil:

Asadar, daca nu vrem ca in 10-20 de ani sa transformam internetul romanesc in "The return of the living dead" ar fi bine sa se puna punct o data pentru totdeauna acestei aberatii. Lucru care sunt absolut convins ca nu se va intimpla decit in clipa in care sistemul va colapsa de la sine :shock:

La final va urez zile multe, senine si fericite si sa va fereasca Dumnezeu sa va treziti peste noapte proprietari de domenii in rai sau iad ... in functie de fiecare  :lol:

stardust

• Vizitator
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #1 : Aprilie 15, 2007, 02:01:30 pm »
Daca tu crezi ca poti sa faci asa ceva peste noapte te inseli amarnic:)

nettissimo

• Membru
  • Mesaje postate: 136
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
domenii pe temen limitat
« Răspuns #2 : Aprilie 15, 2007, 04:17:33 pm »
Am fost intotdeauna partizanul inregistrarii pe termen limitat a domeniilor .ro si sunt sigur ca se va face.
Nu se va intampla nimic din nenorocirile anuntate; exista o solutie simpla de tot: daca domeniul a fost inregistrat cu mai bine de 3 ani in urma se trimite o notificare / mai multe notificari ca peste 3 luni expira. Eventual ca sa nu existe nicio discutie (vacante, etc.) se poate stabili o perioada de 6 luni. In orice caz avertismentele la registre se trimit cu 3 luni inainte. Daca nu mai sunt valabile adresele de email, datele, etc. este treaba registrantului, conform conditiilor de inregistrare ele trebuiau mentinute exacte.
Exista deja la rnc un contract prin care se pot inregistra domenii pe termen limitat, care la vremea respectiva a fost facut anticoncurential, special ca sa isi promoveze connexul acel produs mydomain. Acum dupa toate scandalurile care au fost, el este deschis oricui.
Problema acestui contract este ca domeniul se inregistreaza cu datele firmei titulare a contractului, de parca ar fi mare lucru sa umbli un pic la liniile de programare si sa schimbi pe ici pe colo (prin partile esentiale, vorba lui conu' Iancu). De fapt cred ca tot cu produsul vodafone are legatura si pierderea clientilor lor... noi romanii...
Daca se pune serios problema se va schimba si asta.
Nimeni la ici nu ne va face cadouri, suntem firme serioase, luam initiativa ne zbatem si obtinem daca dorim cu adevarat.

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
Re: domenii pe temen limitat
« Răspuns #3 : Aprilie 15, 2007, 04:29:50 pm »
Citat din: "nettissimo"
Daca nu mai sunt valabile adresele de email, datele, etc. este treaba registrantului, conform conditiilor de inregistrare ele trebuiau mentinute exacte.

Daca ai stii ce greu e sa schimbi anumite date pentru un domeniu ...

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
administrare domenii .ro
« Răspuns #4 : Aprilie 15, 2007, 09:45:16 pm »
Citat
Daca ai stii ce greu e sa schimbi anumite date pentru un domeniu ...

Procedura poate fi intr-adevar simplificata, dar nu este deosebit de greoaie, se face totul online. Nu vad ce este asa de greu sa completezi o cerere online si sa o validezi. Este de pilda procedura de inscriere pe acest forum, nu?
Acuma daca respectivul nu mai are adresa de email valida, asta e. In principiu  cand faci inregistrarea unui domeniu trebuie sa te si ocupi de el.
De pilda la domeniile .com se trimit peruiodic avertismente prin care esti anuntat ca ICANN solicita date adevarate si exacte si ti se solicita sa le modifici daca e cazul. Poate asta ar trebui sa facem noi cei care ne ocupam de inregistrari, desi e mai degraba treaba rnc-ului, atata timp cat nu ne delega decat responsabilitatea inregistrarii. Peste tot in lumea asta faxul este ceea ce se cere in acest caz.
Eu zic asa:
1) urgent de tot: o delegare de responsabilitatea asupra administrarii datelor domeniilor .ro. Cat mai rapid trebuie facut un api pentru parteneri. Dar chiar si in aceste conditii daca adresele de email sau alte date de contact nu mai sunt valabile eu tot fax voi cere si cred ca si dvs. ati proceda la fel.
2) dupa aceea se poate initia fara probleme procedura de limitare a perioadei de inregistrare si migrarea progresiva incepand cu cele mai vechi catre noua interfata si prelungirea sau renuntarea la numele respective. Nu e nimic complicat si se va face, trebuie sa se faca.

MYOTIS

• Vizitator
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #5 : Aprilie 15, 2007, 10:01:11 pm »
Am constatat cu suprindere ca raspunsul meu ghidus a fost tranformat in topic de catre administratori. Am sa ma ingrijesc asadar de acest topic, de data asta pe un ton mai serios  :oops:

eDomenii.ro
oaspete

Noi am fost saptamina trecuta la RNC pt anumite discutii ( poate de acolo ni se trag unele.. )

Printre multele probleme aduse in discutie prezint urmatoarele :

1.Intrebare:
De ce nu introduceti taxa anuala ?
Raspuns:
De ce sa incasam 10 - 15 $ pe an cind putem incasa 60 $.

Pentru ca :

Acest mod de gindire semana extrem de mult cu metoda "tunurilor". Dai un tun mare si pleci...

Pentru ca banii e bine sa circule nu sa stea.

Pentru ca o taxa anuala ar genera... anual profit. Ar implica tranzactii, adaos comercial, taxe etc. ... oameni care vor castiga anual o paine din treaba asta.

Pentru ca domnul chestionat se pare ca nu a aflat cum au rezolvat vesticii Marea Criza economica din 1929-1933. Au creat nebunia asta de societate de consum care ne place sau nu dar functioneaza. Si functioneaza pentru ca nu sta pe loc, pentru ca se produce mult si se vinde des.

Pentru ca... dar restul argumentelor poate le aduceti dumneavoastra.

Si da, sunt perfect de acord cu nettissimo. Se poate face in varianta descrisa de dumnealui sau in alta. Se poate face destul de usor.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #6 : Aprilie 15, 2007, 10:37:49 pm »
alte scenarii neplacute pentru domeniile .ro

- domeniu inregistrat pe persoana fizica, adresa de email nu mai exista, persoana decedata; domeniul ramane blocat;
- domeniu inregistrat pe persoana juridica, firma nu mai exista, domeniul ramane al ... celor ce au adresa de email valida;

si exemplele ilare pot continua.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #7 : Aprilie 16, 2007, 01:04:12 am »
Ni s-a intamplat inainte de paste, sa vina un client care vroia sa se mute la noi de la firma X, pe un pachet de reseller, dar surpriza. Domeniul era cumparat de o firma care a dat faliment iar la mailul pentru confirmare modifcare DNS-uri era it@firma_inxistenta.ro. Aici intervine cazul lui gupi. Nu sunt foarte sigur, dar mi se pare ca a reusit sa il mute pe firma lui fara sa mai dea cei 61$ pentru schimbarea de titular. Ar fi macar asta o solutie, sa fac dovada ca domeniul este www.firmamea.ro iar societatea se numeste SC Firma Mea SRL si sa imi dea acces la el, sau sa-l mute pe numele meu/firmei fara acea taxa. Desi asa ar profita din nou si speculantii, care nu au prins www.firmamea.ro.

Sper ca nu am luat-o pe camp.  :)

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
scenarii
« Răspuns #8 : Aprilie 16, 2007, 02:41:48 am »
Citat
domeniu inregistrat pe persoana fizica, adresa de email nu mai exista, persoana decedata; domeniul ramane blocat;
 domeniu inregistrat pe persoana juridica, firma nu mai exista, domeniul ramane al ... celor ce au adresa de email valida;

scenariile prezentate sunt cazuri limitã ºi se pot întâmpla pentru orice tld, nu numai pentru .ro. Introducerea înregistrãrii pe termen limitat rezolvã.
În privinþa disputelor asupra înregistrãrii unor nume de domenii de cãtre cine nu trebuie...
Eu vã pot prezenta cazul Auchan, cãci am fost contactat pentru transfer cam cu un an înainte de deschiderea hypermarché-ului. Il doreau tare mult, dar fusese deja înregistrat de nu ºtiu cine altcineva. Au fãcut dosar solid, au angajat pe cine trebuia ºi acum au domeniul respectiv. Cam aºa fac toþi în toatã lumea, nu e numai cazul României.
Acum ca sã rãspund lui Myotis: ICI e instituþie de stat, nu prea are cum sã funcþioneze dupã principii de piaþã, deºi susþin sus ºi tare cã da. Lucreazã numai strânºi cu uºa, ca orice instituþie de stat (cam peste tot în lume). De pildã la americani dacã vrei o slujbã cãldicicã ºi fãrã prea mult efort ghici unde te angajezi (dacã poþi): lucrezi pentru guvern (zic ei). Problema e cum îi scuturi tu cetãþean sau firmã sã ºi facã ceva, dar asta e altã discuþie, deja am deviat.

Garfield

• Vizitator
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #9 : Aprilie 16, 2007, 06:47:47 am »
Citat din: "MYOTIS"

De ce nu introduceti taxa anuala ?
Raspuns:
De ce sa incasam 10 - 15 $ pe an cind putem incasa 60 $. [/code]

Nu cred ca e nevoie neaparat de taxa anuala ca la .com

$30 + TVA pt 4 ani si $50 + TVA pt 8 ani, in opinia mea, a fi ok.
(deocamdata parca este $50 + TVA pt o durata nelimitata)

Pt stabilirea datei de expirare a domeniilor deja inregistrate se pot adauga 8 ani datei de inregistrare (insa sa nu ramana mai putin de un an pt reinnoire).
De ex: un domeniu inregistrat in martie 1995, va expira in martie 2008; iar un domeniu inregistrat in martie 2005 va expira in martie 2013.

Simplu... cred.

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
nu prea
« Răspuns #10 : Aprilie 20, 2007, 05:34:36 am »
Nu cred ca preturile ºi propunerile dvs., deºi evident în avantajul nostru al tuturor, vor fi acceptate. Actualmente se percep intre 8 ºi 10 usd (parcã) pentru 1 an domeniu .ro, deci nu cred cã va scãdea mai mult preþul. ªi aºa pãrerea mea personalã este cã sunt prea ieftine, un .com este 6,25 usd / an dar vorbim de milioane de domenii ºi de o concurenþã fantasticã.
Pãrerea mea este cã vor fi cam cum au fost domeniile .eu la început, în jur de 10 euro / an (preþ la partener).
1 an pentru reinnoire mi se pare cam multiºor, iar adãugarea de înca 8 ani datei actuale este chiar nerealistã. Dacã domeniile vor costa în jur de 10 euro atunci s-ar putea adãuga maximum 3 ani. Este evident o pãrere personalã.

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #11 : Aprilie 20, 2007, 02:23:50 pm »
Ar fi ok si 10 $, dar sa puna sistemul la punct cel putin cum e la .eu atunci... nu sa stai 2 zile sa schimbi un name server sau mai mult sa schimbi datele de la contact... sa nu stai 1-2 zile sa inregistrezi domeniul etc etc

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
pretul
« Răspuns #12 : Aprilie 20, 2007, 02:38:33 pm »
Citat din: "SrKHost.Com"
Ar fi ok si 10 $, dar sa puna sistemul la punct cel putin cum e la .eu atunci... nu sa stai 2 zile sa schimbi un name server sau mai mult sa schimbi datele de la contact... sa nu stai 1-2 zile sa inregistrezi domeniul etc etc

Domeniile .ro se inregistreaza automat (cel putin la mine, nu stiu de restul) nu trebuie sa asteptati 2 zile ci 15 min (dupa intrarea banilor in cont).
Poate intr-adevar trebuie sa se faca ceva cu schimbarea datelor. In orice caz pentru pentru dns-uri puteti avea un cont de managed dns si atunci le schimbati imediat, online. Eu raman la parerea mea: nu cred ca vor scadea sub 10 euro / an (pret partener)

organic

• Vizitator
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #13 : Aprilie 20, 2007, 02:58:29 pm »
pana la urma exista procesare automata pentru domeniile .ro sau? si daca exista de ce se implementeaza preferential si nu general?

eu am stat si 2 zile pentru un domeniu .ro, pentru ca dovada de plata era chipurile ilizibila si aparent dureaza 2-3 zile sa verific daca au intrat niste bani intr-un cont.

MYOTIS

• Vizitator
domenii .ro "pe viata"
« Răspuns #14 : Aprilie 22, 2007, 02:56:45 am »
Citat
pana la urma exista procesare automata pentru domeniile .ro sau?

:lol: nu stiu daca exista procesare automata dar in mod sigur exista niste automatisme...

Eu la problemele mai complicate am gasit solutia sa functioneze "robotii" de la ICI. Incep prin a trimite citeva email-uri, apoi cateva faxuri. Am grija sa fie cel putin 4-5 faxuri. Pe mai multe pagini daca se poate. Apoi la final le dau lovitura de gratie sunand pe telefon. Confruntati cu o asemenea avalansa de cereri operatia dureaza de obicei cel mult citeva ore :wink:

Cu Garfield (plata pe 4 sau 8 ani) nu sunt de acord. Asta ar insemna sa se schimbe un sistem cu altul la fel de alambicat si complicat. Daca proprietarul vrea sa achite domeniul pe 4 sau 8 ani asta ar trebui sa ramana decizia cumparatorului. Sa nu uitam ca la final nu cumparam un produs palpabil, cumparam mai degraba niste servicii. Este aberant ca cineva sa te oblige sa cumperi orice fel de serviciu pe perioade de timp atit de mari...

Cu riscul de a deveni obositor, accentuez inca o data ...
Pentru ce ar trebui sa platim noi ?
Nu ar trebui sa platim un nume. Ar trebui sa platim servicii. Ar trebui sa platim pentru ca sistemul sa functioneze iar administrarea sa fie o experienta comoda nu o sursa de stres, asteptari inutile si dureri de cap.

Cat despre pret, pentru calitatea serviciilor oferite acum de ICI, 10$ pe an este o suma indecenta. Probabil ca multi dintre dumneavoastra, cei prezenti pe acest forum ofera mult mai mult in pachetele lor cele mai ieftine de hosting decat ofera ICI. Pentru suma aceasta de bani multi clienti au parte de CPANEL, tichete de suport si alte servicii incomparabil mai complicate...