Autor Subiect: Domeniu pierdut din cauza celor unde era hostat  (Citit de 3430 ori)

AgLiAn

• Vizitator
Domeniu pierdut din cauza celor unde era hostat
« : Aprilie 15, 2007, 11:12:55 pm »
Ok, deci cam asa sta treaba: aveam un domeniu .com , cumparat si hostat la inregistrari.ro , insa dupa lungi probleme cu serverul unde imi era hostat site-ul, si dupa lungi rugaminti de a ma muta pe un alt server, acestia mi-ai pierdut tot site-ul si toata baza de date MySQL neavand nici un back-up (nici eu, cu atat mai mult nici ei!). Evident dupa o munca de cateva luni pentru a ridica site-ul cat de cat, si dupa alte luni in care s-au adunat informatii multe si utilizatori multi, totul s-a dus pe apa sambetei, evident pierindu-mi orice chez de a continua sau de lua-o de la zero atunci.

Acum, vrand sa o iau de la zero, cu acelasi domeniu, aflu ca acesta a fost defapt cumparat de la nu stiu ce firma fantoma (iarasi greseala inregistrari.ro), iar acum acest domeniu e inca la ei (firma fantoma), cerand un supra pret pentru el, mai mult decat m-ar costa cred 10 domenii .ro

Am vre-o sansa sa recuperez acest domeniu mai ieftin, exista vre-o firma in romania care au vre-un parteneriat cu ei (FABULOUS.COM), sau care ma poate ajuta sa recuperez domeniu ceva mai ieftin decat ar cere ei acum pe el?

PS: E vorba de 3paraziti.com , in ciuda numelui sau a zonei de domeniu unde ar activa site-ul, sper sa nu fiu tratat de sus.

Am vazut o alta chestie: Expiration Date: 09-sep-2007. Avei idee, aceste domenii sunt prelungite automat de un robot, sau sunt prelungite de o persoana, existand posibilitatea ca 2-3 zile domeniu sa fie liber? Oricum, as vrea daca se poate sa-l cumpar cat de curand, nu dupa 9 septembrie  :cry:

Citat
  Domain Name: 3PARAZITI.COM
   Registrar: FABULOUS.COM PTY LTD.
   Whois Server: whois.fabulous.com
   Referral URL: http://www.fabulous.com
   Name Server: NS4.DNSAUTHORITY.COM
   Name Server: NS5.DNSAUTHORITY.COM
  Status: clientTransferProhibited
   Status: clientDeleteProhibited

Updated Date: 14-sep-2006
   Creation Date: 09-sep-2005
   Expiration Date: 09-sep-2007

MxHost

• Membru
  • Mesaje postate: 392
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
« Răspuns #1 : Aprilie 15, 2007, 11:20:39 pm »
Domeniul e reinregistrat din septembrie 2006 , abia acum ti`ai aminit de domeniu?

AgLiAn

• Vizitator
« Răspuns #2 : Aprilie 15, 2007, 11:23:57 pm »
Mda, trebuia sa fie si un raspuns din asta, altfel nu se putea, doar suntem romani.

Acum vreau sa ma apuc iarasi de site-ul care a fost pe el, sa o iau de la zero cu el. Totusi, poti fi la subiect?

Inseamna ceva acele:
Citat
Status: clientTransferProhibited
Status: clientDeleteProhibited

:?:

MxHost

• Membru
  • Mesaje postate: 392
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
« Răspuns #3 : Aprilie 15, 2007, 11:26:26 pm »
Ma intrebam daca atunci cand a expirat domeniul nu ai vrut sa il prelungesti?

De obicei firma care detine acest domeniu poate face ce vrea cu el, daca au ceut mai multi bani pe el nu il poti recupera altfel.

Nu am inteles unde a fost greseala firmei unde ai avut initial domeniul ca dupa expirare a fost luat de altcineva.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #4 : Aprilie 16, 2007, 01:18:29 am »
sa nu uitam, expirare + perioada de carantina (right?)

organic

• Vizitator
« Răspuns #5 : Aprilie 16, 2007, 12:52:03 pm »
nici eu nu prea pricep care e problema ta cu firma (inafara de problemele legate de hosting). daca tu ai renuntat la serviciile lor, dupa perioada contractata pentru inchirierea domeniului nu mai au nici o obligatie fata de tine, si nu vad de ce l-ar fi reinnoit pentru tine. cu atat mai mult daca domeniul era administrat de tine.

parerea mea este sa-ti iei adio de la el, si sa iei .net sau .org care sunt inca libere.

domeniul initial a fost luat tot prin Fabulous astia? sau prin alt registrar?

stardust

• Vizitator
« Răspuns #6 : Aprilie 16, 2007, 01:20:08 pm »
Domeniul e "pa", ia altul. A fost luat o firma specializata in specula, n-o sa il mai vezi inapoi decat peste ani de zile, asta daca ai noroc.

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
Re: Domeniu pierdut din cauza celor unde era hostat
« Răspuns #7 : Aprilie 16, 2007, 03:42:40 pm »
Citat din: "AgLiAn"
insa dupa lungi probleme cu serverul unde imi era hostat site-ul, si dupa lungi rugaminti de a ma muta pe un alt server, acestia mi-ai pierdut tot site-ul si toata baza de date MySQL neavand nici un back-up (nici eu, cu atat mai mult nici ei!).

Nu vreau sa fiu rau dar e obligatia ta sa ai backup.
Este si obligatia lor daca au promis/trecut in contract ca fac asta dar de multe ori backup-ul din partea firmei de hosting este limitat in timp si spatiu. Adica iti fac backup lunar/saptamanal/zilnic si el se rescrie dupa ce trece perioada respectiva de timp.

Mi se pare normal ca de domeniu sa te ocupi tu. Daca ai plecat de la ei trebuia sa ai grija sa iti tii domeniul si sa il transferi/reinoiesti la timp. Ar fi fost frumos (nu stiu daca si posibil... depinde ce anume folosesc) sa iti trimita un email cu cateva zile inainte ca el sa expire.

Parerea mea este ca vina iti apartine in proportie de 99.9% (cel putin din ce am citit pana acum).

AgLiAn

• Vizitator
« Răspuns #8 : Aprilie 16, 2007, 06:02:26 pm »
Ok, nu zic ca nu a fost si vina mea, insa am incercat sa mut domeniul pe alt host dupa intreaga harababura, insa domnii de la inregistrari.ro nu mi-au dat acces la domeniu, au zis ceva de genul sa le platesc pe un an in avans (HOSTING!!) pentru a ma lasa sa mut domeniul pe alt host. Deja erau cam 8 luni (cred) de cand il aveam si il plateam la ei lunar. Deci la ce sa le platesc lor hostingul de rahat (pe vremea aceea altceva nu era - nu stiu acum cum e), si nici sa ma folosesc de el.

Iar clauzele contractuale spuneau ca ei sunt cei responsabili cu backup-uri, si nu clientul. A fost ceva de genu "aaa, stiti, ne cerem scuze, dar am avut probleme cu serverele si v-am pierdut tot site-ul si baza de date, aaa fara a avea back-up. aaa poate ati facut dumnevoastra vre-un back-up la site"

Si acum regret ca nu m-am intalnit in instanta cu inregistrari.ro :evil:

Nu am idee, nu mai tin minte daca de la inceput el a fost cumparat prin Fabulous sau alt reseller.

Ok, deci am inteles, bye-bye 3paraziti.com.

Multumesc de timpul acordar acestui thread...

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #9 : Aprilie 16, 2007, 06:10:15 pm »

Ok, deci am inteles, bye-bye 3paraziti.com.

Multumesc de timpul acordar acestui thread...

4paraziti.com e liber

AgLiAn

• Vizitator
« Răspuns #10 : Aprilie 16, 2007, 06:13:31 pm »
Citat din: "gupi"
4paraziti.com e liber

:lol:  :lol: M-ai facut sa rad. Daca aduci tu inca un membru in formatia Parazitii, promit sa iau domeniul ala  :wink:

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #11 : Aprilie 16, 2007, 06:16:40 pm »
Citat din: "gupi"
4paraziti.com e liber

:lol:  :lol: M-ai facut sa rad. Daca aduci tu inca un membru in formatia Parazitii, promit sa iau domeniul ala  :wink:

pai ... ei trei si cu tine ....

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #12 : Aprilie 16, 2007, 06:19:56 pm »
Ok, nu zic ca nu a fost si vina mea, insa am incercat sa mut domeniul pe alt host dupa intreaga harababura, insa domnii de la inregistrari.ro nu mi-au dat acces la domeniu, au zis ceva de genul sa le platesc pe un an in avans (HOSTING!!) pentru a ma lasa sa mut domeniul pe alt host.

Ai primit cumva domeniul gratis din partea lor pentru un an de zile?

AgLiAn

• Vizitator
« Răspuns #13 : Aprilie 16, 2007, 06:44:27 pm »
Nu am primit nimic gratis. Am platit totul.

xServers.ro

• Webmaster
  • Mesaje postate: 966
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
« Răspuns #14 : Aprilie 16, 2007, 08:09:11 pm »
Exista o aumita clauza, care zice, la noi cel putin, ca domeniile primite gratis sau achizitionate la un pret special (sub cel din lista), nu poate fi gazduit DECAT pe serverele noastre. Cred ca mai au si altii asaceva. S-ar putea sa se fi referit sa platesti pe inca un an domeniul. Oricum, e dus acum domeniul.