Autor Subiect: Server colocation  (Citit de 14758 ori)

nx

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 32
    • Vezi Profilul
Server colocation
« : Octombrie 08, 2003, 11:51:39 am »
NXDATA este prima firma romaneasca specializata exclusiv in servicii de colocare. Nu suntem revinzatori de banda ! Ne-am orientat exclusiv in furnizarea de servicii de infrastructura. In momentul de fata avem colocati (aproape) toti furnizorii importanti ( era sa zic Tier1  :D )de internet din Romania : Astral, Connex, Equant, Euroweb, KPNQwest/GTS, MediaSat, Orange, RDS, Romtelecom.  
Acest mesaj este o invitatie pentru toti furnizorii de web-hosting din Romania in a evalua posibilitatea gazduirii propriilor servere in centrul nostru de colocare. Exista avantaje multiple pentru cei care folosesc serviciile de colocare NXDATA - inclusiv posibilitate de multihoming!
As dori sa cunosc parerea Dvs. in legatura cu serviciile oferite de noi.

Ca sa va faceti o imagine mai clara, toate sistemele critice sunt cu redundanta n+1: avem doua grupuri generatoare Diesel de 100 KVA, doua UPS-uri de 60KVA, sistem de stingere cu gaz, climatizare computerizata - tot doua HVAC( Liebert), sisteme antiefractie, detectie incediu, paza, "remote hands" 24 x 7, CCTV si acces cu cartele de proximitate, etc.
Pretul pentru un rack este in jur de 700Euro pe luna si are inclus 2KW de consum energie electrica.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
info
« Răspuns #1 : Octombrie 16, 2003, 09:19:40 am »
Salut,

Personal am initiat la un moment dat un schimb de emailuri cu cineva de la nxdata in urma caruia mi s-a cerut numarul de telefon pt. a discuta detalii. Acela a fost si ultima data cand am mai discutat cu cineva de la voi (:)
Oricum.. mai bine mai tarziu decat niciodata.
Informatii mai utile decat ceea ce ne-ai dat mai sus ar fi: cat ne costa banda, raq-u respectiv ce presupune exact? Cum e cu OS-ul? Instalati voi? Ce instalati? Contra cost? :)
Sau faceti doar colocare? Aveti pe cineva la suport non stop?

Ar fi de asteptat ceva informatii mai pragmatice pa voi pe site. Adica... ce dati ... si cat costa!
Sa-si poata face omu bugetul nu sa stea 2 saptamani de vorba prin email si telefon. Luati oricare site din state care face ce faceti si voi si inspirati-va de acolo. Daca o sa-mi fie usor de aflat informatiile astea lumea o sa se intereseze. Daca nu ...

Cosmin

PaginaWeb.Ro

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #2 : Decembrie 10, 2003, 09:10:44 pm »
Eu nu inteleg chestia aia cu "In momentul de fata avem colocati (aproape) toti furnizorii importanti ( era sa zic Tier1  )de internet din Romania : Astral, Connex, Equant, Euroweb, KPNQwest/GTS, MediaSat, Orange, RDS, Romtelecom. "

Adica dvs. aveti o cladire unde ii tineti pe toti?:) Intr-adevar ar fi buna o oferta completa, doar pentru asta au facut baietii forumul. Daca nu puneti oferta cat mai completa si fara tricks, riscati sa pierdeti increderea. IMHO

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
NX
« Răspuns #3 : Decembrie 11, 2003, 10:43:26 am »
Oferta respectiva este ceva de genul:
Au o cladire in care au sarma trasa de la respectivii provideri. Ei inchiriaza spatiul fizic de colocare dar banda necesara trebuie contractata la fiecare provider asa ca dupa ce iei 10U sau cat ai nevoie incepi sa dai telefoane pe la providerii de la care au ei sarma si sa negociezi cu ei .... destul de nasol zic eu in loc sa faci o comanda pe net si sa-ti si instaleze os-ul care-l vrei, eventual sa fie facute niste rute inteligente ca sa ai net prin toti providerii in functie de fiecare client de la ce provider se conecteaza el tre sa stai vreo 2 luni pe telefoane .... bleah
Ma gandesc ca aia ar necesita o investitie mai mare decat 20k dolari ca sa amenajezi o camera si sa-i tragi niste sarme ...

locoman

• Vizitator
parerea mea
« Răspuns #4 : Mai 21, 2004, 12:29:29 pm »
nxdata.ro - nu se deschide nimic (browserele suporta si interogari fara http://www. de ceva vreme incoace) dau vina pe isp-ul meu!

www.nxdata.ro
engleza- romana

romana->under construction

engleza-> cand o sa traiesc in anglia poate citesc tot
ok

din ce am inteles eu sunteti un ofertant de spatiu securizat, climatizat ce planifica si ofera spatiu pentru centre de calcul. cu alte cuvinte eu vin imi inchiriez un colt sau un rack intreg, imi trag isp-ul meu (care-mi convine mie) si ofer mai departe servicii. sper ca am inteles bine!

locoman
----------
just loco

hugehosting.org

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #5 : Decembrie 12, 2005, 11:15:12 pm »
Pretul pentru un rack este in jur de 700Euro pe luna si are inclus 2KW de consum energie electrica.

ma sinucidetiva
de bani aia imi tin 20 de server in america

locoman

• Vizitator
colocare
« Răspuns #6 : Decembrie 12, 2005, 11:32:46 pm »
noi oferim pt mai putin. serverele trebuiesc insa trimise in düsseldorf ce implica initial niste costuri suplimentare dar poti sa le treci ca si scoase din tara, deci tva and co:  

Tower- 2 unitati 19"
24/7 Reboot Service
24/7 Support
100 GB Traffic
Fiecare 1 GB trafic suplimentar 0,50 €
lunar 35,-€

curentul este inclus

sau

43 unitati in 19“ Rack (un dulap cu totul)
24/7 intrare cu Key-Card personalizat (daca ajungi pe acolo)
Adrese IP in functie de necesitati
10 Mbit  (FLAT RATE, adica tot ce baga, fara restrictie in GB)
Fara costuri de trafic suplimentare
€ 1299,-  

mai sunt si oferte intre ele, dar am luat low-best!

curent and co cat consuma atata intra gratuit in oferta! :-) dar sincer, pe la noi sunt prea putini care isi permit colocare cu adevarat!

hugehosting.org

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #7 : Decembrie 13, 2005, 12:09:50 am »
dar pentru 2 raq`uri (ale mele) cat imi iei.... fara limita de trafic ?

hugehosting.org

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #8 : Decembrie 13, 2005, 12:11:41 am »
si nu conteaza unde i datacentru .. ca bani am io sa trmit un colt..... ca io nu muncesc in romania si imi permit ... ca vreau sa fac si ceva bani cand dorm ... shti la ce ma refer ... internetu nu doarme si lumea tot cauta

locoman

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #9 : Decembrie 13, 2005, 12:34:48 am »
de ce rackuri vb? de unitati de 19", servere sau de dulapuri cu cate 43 de unitati de inaltime? sau jumatate de dulap, respectiv 20 de unitati de inaltime.

pai pt 2 unitati de inaltime de 19" sau tower vezi primul pret.

pt ele 2 unitati sau tower cu 10Mbit Flat Rate 249,-€/luna  

acuma depinde in ce tehnologie sunt rack-urile tale. sunt de 19" sau mai mari?

daca chiar exista interes, info @ myps .ro  (fara spatii) si vb pe email. eventual yahoo mesenger. schimba id-ul prin mail.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Server colocation
« Răspuns #10 : Decembrie 13, 2005, 11:07:12 am »
Acum eu nu sunt sigur daca trebuie sa zambesc sau nu.
As avea niste intrebari pertinente,zic eu.
1.Spatiul in rack/cabinet se calculeaza in U.
Acum,un tower,dupa umila mea parere,nu are 2 U niciodata.
Pentru lamurire,am facut o poza la unul din cabinetele noastre:http://hostbase.net/pics/rack.JPG
Ultimul echipament din imagine este un tower.
Si chiar ocupa mai mult de 3 U

Ca sa fiu magar ca de obicei,oferte de colocare mai sunt in Romania,Nxdata nu ar fi prima nici ultima:
http://server-hosting.ro
http://gazduire.ro/?page=servicii/servere_colocate
https://hostbase.net/packages.php

2.Legat de oferta de colocare a celor de la NXdata:
Inca sunt nelamurit cum aveti voi colocat RDS si Astral.
Clientii ,pe langa ca trebuie sa contracteze separat cu providerul sau providerii de net,mai trebuie sa se scobeasca si dupa o clasa de IP-uri,rutare,BGP,switch/rack.......?
Pai deca este asa,sa ma iertati,da voi sunteti exchange si nu neaparat o optiune pentru colocare.
In fact,voi chiar sunteti exchange.
Ar fi mai multe dar dupa ce ma lamuresc o sa mai postez

PS&EDIT:

Citat din: "hugehosting.org"
si nu conteaza unde i datacentru .. ca bani am io sa trmit un colt..... ca io nu muncesc in romania si imi permit ... ca vreau sa fac si ceva bani cand dorm ... shti la ce ma refer ... internetu nu doarme si lumea tot cauta

Ai fost foarte tare domnule.
Si eu care credeam ca in hosting se fac bani numai si numai cand nu dormi.Hmmmm.
Oare daca merg acum sa fac nani ies ceva $?

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 522
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Server colocation
« Răspuns #11 : Decembrie 13, 2005, 11:33:30 am »
Citat
Trimis: Mie Oct 08, 2003 10:51 am    Titlul subiectului: Server colocation

Banuiesc ca intre timp s-a mai schimbat situatia - mesajul postat initial are 2 ani :)

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Server colocation
« Răspuns #12 : Decembrie 13, 2005, 11:35:31 am »
uat da fak?
Cu siguranta trebuie sa merg la nani

locoman

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #13 : Decembrie 13, 2005, 11:57:24 am »
Citat din: "WBF"
Acum eu nu sunt sigur daca trebuie sa zambesc sau nu.
As avea niste intrebari pertinente,zic eu.
1.Spatiul in rack/cabinet se calculeaza in U.
Acum,un tower,dupa umila mea parere,nu are 2 U niciodata.
Pentru lamurire,am facut o poza la unul din cabinetele noastre:http://hostbase.net/pics/rack.JPG
Ultimul echipament din imagine este un tower.
Si chiar ocupa mai mult de 3 U

ok. sa revenim la limba romana. definitia cuvantului "sau"...
in loc de aberatii, mai bine erati atent la discutie. e vorba de colocare da?
serverul poate fi in tehnologie rack sau tower.
ori una ori alta, ca sa intelegeti mai bine

nu stiu de ce, eu am pus un link inpre o poza ca sa realizeze diferenta
sper ca de data asta sa se afiseze

aici si un link inspre poze din datacenter. dar sa bagam tower in rack, hmm, chiar ca nu e o idee!

http://www.myps.ro/datacenter/webhosting/servere/dedicate/datacenter.html

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Server colocation
« Răspuns #14 : Decembrie 13, 2005, 01:42:05 pm »
@locoman.
postul meu nu te viza sub nici o forma pe tine.
Era pentru cosmonautul care vroia sa faca bani in somn.

Acu,la nivel de aberatii..ma rog...
Standard stiam ca sunt cele de 19'.
Si exista si servere care pot avea dimensiunea unui tower,si cu toate astea sa stea in rack/cabinet.
Probabil ca eu sunt un idiot obosit la ora asta,dar nu vad de ce serverul de limitari ,doar pentru ca are dimensiunea unui tower(el saracu fiind rackable) ar trebui sa-l pun in raft?
Cata vreme cabinetul respectiv e doar pentru headend,cred ca o sa persist in prostie si o sa las echipamentul ala acolo :)

EDIT:
Citat din: "locoman"

serverul poate fi in tehnologie rack sau tower.
ori una ori alta, ca sa intelegeti mai bine

mersic,acu am inteles.