Autor Subiect: Server colocation  (Citit de 14758 ori)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Server colocation
« Răspuns #15 : Decembrie 13, 2005, 02:06:27 pm »
Citat din: "hugehosting.org"
si nu conteaza unde i datacentru .. ca bani am io sa trmit un colt..... ca io nu muncesc in romania si imi permit ... ca vreau sa fac si ceva bani cand dorm ... shti la ce ma refer ... internetu nu doarme si lumea tot cauta

Acuma ca ai rezolvat cu facutu' banilor in somn sa ne anunti cand gasesti afacerea care iti face bani si cand esti treaz. :)

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Server colocation
« Răspuns #16 : Decembrie 13, 2005, 02:19:44 pm »
@locoman again

Apropos de aberatii:
Citat din: "locoman"

pai pt 2 unitati de inaltime de 19" ............

Raspunsul meu ar fi urmatorul:

Asta e latimea standard a unui cabinet/rack

Iar astia sunt cei 19'

Acu,la inaltimea de 19' ,trebuie sa fie doua unitati babane de tot..cam cat doua tower unul peste altul.

PS:scuze pentru calitatea pozelor.
M-am gandit ca un pictorial te ajuta mai usor sa intelegi cam cum sta treaba cu aia 19'.
Acum ,aberatii e un termen vag si depinde de interpretare.
De atent am fost atent cat am putut de mult la discutia intre tine si cosmonautul ala de face bani in somn.Dar recunosc ca la un moment dat a inceput sa ma depaseasca.Era prea tehnica si prea elevata.

locoman

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #17 : Decembrie 13, 2005, 03:56:15 pm »
Citat din: "WBF"

mersic,acu am inteles.

scuze daca am lasat loc de interpretari. serviciul de colocatie, este oferit in 2 variante
- varianta cu server de 19" unde clientul are spatiu de 2U
- varianta tower, la care vb de dimensiunile unui calculator normal, tower, si nu de "bombe" gen serverele de retea de firma.

- curentul este inclus in pret.
- legaturile la net la fel. spun legaturile pt. ca sunt 2 pt. a asigura redundanta necesara.

locoman

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #18 : Decembrie 13, 2005, 04:00:16 pm »
hai sa o mai clarificam odata.

- 1 dulap la noi are 43 de unitati de inaltime pt servere de 19" tehnologie  rack

varianta standard de colocare in tehnologie rack ofera clientului spatiu pt. 2Unitati.

alles klar?

inca odata imaginea ca sa intaleaga toata lumea. spatiul marcat cu rosu din acel dulap reprezinta spatiul alocat si nu pe vertiala cum vrea colega sa inteleaga!

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Server colocation
« Răspuns #19 : Decembrie 13, 2005, 04:06:59 pm »
mai frate,e deosebit de clar.
clar a fost de la inceput pentru mine.
Standardul pentru echipamente rack e 19' ,unitatea de masura a inaltimii e 1U si tot ce poate sa difere la un rack/cabinet/open rack e adancimea.

Pozele pe care le-ai vazut sunt de la noi din DC si le-am postat ca sa lamurim cei 19" cu ruleta in mana si in fata unui cabinet(sau dulap daca doresti).
Si ca sa inchei cu clarificarea,chiar daca sunt obosit,inaltimea de 19" specificata de tine este o aberatie super-cosmica.
Cu aia aveam eu nelamuriri.
In rest numai de bine si mult spor in toate.

locoman

• Vizitator
Server colocation
« Răspuns #20 : Decembrie 13, 2005, 04:20:13 pm »
ok

deci am clarfificat totul.

modul meu de exprimare lasa de dorit. scuze inca odata.

acum banuiesc insa ca e clar pt. toata lumea!
doar nu o sa se certe acum aici 2 concurenti asa in public. doar suntem toti parteneri in promovarea acestui forum   :roll:  

:wink:

ps: poate ar trebui ca in reclama aia la bere cu Florin Piersic. sa zicem si noi server de 2 degete. asa, stiti voi cum!  :lol:

nx

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 32
    • Vezi Profilul
Server colocation
« Răspuns #21 : Februarie 10, 2006, 09:21:37 pm »
Citat din: "PaginaWeb.Ro"
Eu nu inteleg chestia aia cu "In momentul de fata avem colocati (aproape) toti furnizorii importanti ( era sa zic Tier1  )de internet din Romania : Astral, Connex, Equant, Euroweb, KPNQwest/GTS, MediaSat, Orange, RDS, Romtelecom. "

Adica dvs. aveti o cladire unde ii tineti pe toti?:) Intr-adevar ar fi buna o oferta completa, doar pentru asta au facut baietii forumul. Daca nu puneti oferta cat mai completa si fara tricks, riscati sa pierdeti increderea. IMHO

Pentru a clarifica. Cu scuze pentru întârziere, cred ca ar trebui sa aduc unele clarificãri:
Am amenajat un Centru de Colocare, nu neapãrat un DataCenter. ISP-istii care sunt colocati la noi pot sa ofere servicii de hosting, webhosting, servere dedicate si alte asemenea. Iniþial, am vrut sa lansam si astfel de tipuri de servicii insa am preferat zona de clienþi telecom.

Intre timp am crescut in dimensiune, in acest moment avem toti principalii   actori de pe piata de telecom prezenti la NXDATA. Deci nu e vorba de credibilitate, dar din pacate nu ne adresam direct pietii de "retail".
Avem clienti de hosting, insa din categoria celor cu minim un rack de echipamente...sigur ca putem sa oferim si 1U insa nu cred ca putem si nici nu este scopul nostru sa concuram cu ISP pentru care spatiul nu conteaza si care se concetreaza pe vanzare de banda.

Noi ne-am pozitionat ca si  "carrier neutral data center" si prin urmare nu intentionam sa concuram cu clientii nostrii, mari ISP si operatori de piata locala. Sunt sigur insa ca preturile serviciilor internet din NXDATA sunt foarte bune(intre cele de piata locala), mai ales datorita multitudinii de furnizori de servicii prezenti la NXDATA. Intre timp lista de mai sus a devenit foarte lunga si libertatea de a-ti alege ISP-ul, ca sa nu mai vorbim de furnizorul de bucla locala sau de transport internaþional, etc. este unul din principalele caracteristici ale DC-ului nostru. Îmi vine in minte sloganul unui neutral colo din US: <<Provider of choice!>>

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
Server colocation
« Răspuns #22 : Februarie 10, 2006, 09:40:53 pm »
Multumim pentru clarificari (desi au trecut vreo 3 ani de la post-ul initial .. si pajinaueb s-a retras in munti .. in Alpi, bineinteles :P )

Eu totusi nu inteleg ce servicii oferi ISP-urilor. Colocare pentru ce anume? (pt ca toate ISP-urile au, mai mult sau mai putin, un dataroom pt colocare). Nu vad unde e concurenta si pana la urma de ce sa nu concurati .. In general, concurenta duce la progres (servicii mai bune, preturi mai mici).

"carrier neutral data center" suna foarte bine. Succes in continuare.

nx

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
Re: NX
« Răspuns #23 : Februarie 10, 2006, 10:33:20 pm »
Citat din: "xayk"
Oferta respectiva este ceva de genul:
Au o cladire in care au sarma trasa de la respectivii provideri. Ei inchiriaza spatiul fizic de colocare dar banda necesara trebuie contractata la fiecare provider asa ca dupa ce iei 10U sau cat ai nevoie incepi sa dai telefoane pe la providerii de la care au ei sarma si sa negociezi cu ei .... destul de nasol zic eu in loc sa faci o comanda pe net si sa-ti si instaleze os-ul care-l vrei, eventual sa fie facute niste rute inteligente ca sa ai net prin toti providerii in functie de fiecare client de la ce provider se conecteaza el tre sa stai vreo 2 luni pe telefoane .... bleah
Ma gandesc ca aia ar necesita o investitie mai mare decat 20k dolari ca sa amenajezi o camera si sa-i tragi niste sarme ...

Cu aceleaºi scuze pentru întârzierea cu care aduc aceste clarificãri (vezi post-ul de mai sus) mi-as permite sa vin cu niºte observaþii.
Centrul Neutru de Colocare NXDATA nu oferã in acest moment servicii de hosting, web-hosting sau servere dedicate.  Post-ul iniþial a fost fãcut intr-un moment de evaluare a acestei potenþiale direcþii de dezvoltare. Cu toate acestea oferim servicii de colocare si pentru clienþi care doresc sa instaleze echipamente de 1U sau 2U (ex.  servere).

Suprafaþa totala utila (ocupare 90%) a sãlilor de colocare NXDATA este de 100mp, in acest moment fiind in construcþie incã o sala de 100mp.

In ceea ce priveºte interconexiunile externe instalate in NXDATA, pentru exemplificare, am ataºat o fotografie cu tunelul de cabluri pentru intrarea subterana din direcþia Sud.

nx

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
Server colocation
« Răspuns #24 : Februarie 10, 2006, 11:12:29 pm »
Citat din: "dt"
...
Eu totusi nu inteleg ce servicii oferi ISP-urilor. Colocare pentru ce anume? (pt ca toate ISP-urile au, mai mult sau mai putin, un dataroom pt colocare). Nu vad unde e concurenta si pana la urma de ce sa nu concurati .. In general, concurenta duce la progres (servicii mai bune, preturi mai mici).

"carrier neutral data center" suna foarte bine. Succes in continuare.

Multumesc pentru urare! :)
In ceea ce priveste intrebarea dvs., serviciile de colocare oferite de  NXDATA cãtre ISP si in general cãtre operatori de telecomunicaþii sunt atractive din motive legate de posibilitãþile de interconectare intre clienþii NXDATA precum si datorita condiþiilor tehnice oferite de DC-ul nostru. Unii ISP, in special noii intraþi pe piaþa, si mai ales când este vorba de mari operatori din afara României, prefera sa facã out-source pe partea de DC, din motive evidente de economie a costurilor. Un datacenter care sa asigure pana la 2x25Amp/rack si 800-900W capacitate de rãcire pe mp nu este foarte ieftin de amenajat. In ceea ce priveºte gradul de conectivitate, abundenta capacitaþilor de tranzit internaþional, posibilitatea de interconectare la cel mai mic preþ cu operatorii de telefonie mobila, prezenta unui nod optic STM16 al Romtelecom precum si altor operatori regionali fac din NXDATA unul dintre cele mai bune locaþii pentru stabilirea unor relaþii de  peering IP sau interconectare la nivel SS7 pentru operatorii de voce.

In ceea ce priveºte chestiunea concurentei, pentru a mã face înþeles, as face o analogie cu super-magazine de tip „Unirea” sau cu Mall-urile asimilându-le cu centrele neutre de colocare. Scopul unui asemenea stabiliment este sa ofere condiþii cat mai bune (sisteme de aer condiþionat, iluminat, facilitaþi de parcare) chiriaºilor sãi ( magazinele de lux, cinematografe, restaurante etc.) nu sa îi concureze dezvoltându-si propriul supermarket sau cinema chiar lângã ele :) Logica este accesaºi, exista McDonalds-uri in clãdiri de sine stãtãtoare si McDonalds-uri in Mall-uri, e doar o chestiune de vad. Cu alte cuvinte aici, la NXDATA, e vadul mai mare, cel puþin pe partea de „wholesale”, cam asta ar fi explicaþia…

nx

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
Server colocation
« Răspuns #25 : Februarie 10, 2006, 11:23:12 pm »
Citat din: "hugehosting.org"
Pretul pentru un rack este in jur de 700Euro pe luna si are inclus 2KW de consum energie electrica.
...
de bani aia imi tin 20 de server in america

Intre timp am redus consumul inclus, de la 2000Watt la 1000Watt pe rack si nu mai  suntem interesaþi in oferirea de servicii de hosting ( adicã nu oferim un "bundle" de rack-space si banda internet). Sunt insa alte avantaje, care nu se adreseazã pieþei de retail. Totuºi, daca sunteþi interesat de o oferta speciala, va stãm oricând al dispoziþie.

Jay`Z

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
    • http://localhost.tld
Server colocation
« Răspuns #26 : Februarie 11, 2006, 12:10:03 am »
aha, deci nxdata e mai mult un fel de Internet eXchange Point? :D