Autor Subiect: intrebare contorizare trafic  (Citit de 3512 ori)

pdaniel

• Vizitator
intrebare contorizare trafic
« : Octombrie 28, 2004, 09:49:25 am »
Am si eu o intrebare cam de incepator
Sa zicem ca-mi iau un CATV de la Astral sau RDS. Pe Ip-ul (modemul) dat de ei imi pun un site care sa zicem face trafic de 100 Gb pe luna. Acum intrebarea mea este daca o sa fiu contorizat. Adica Astral, RDS contorizeaza numai ce fac eu (trafic) sau si ce trafic este facut din exterior pe IP-ul meu?
Ma refer aici la traficul  metropolitan facut pe IP dar si la trafic international.
Intr-un cuvant, prin absurd, as putea oferi pe IP-ul asta hosting nelimitat ca trafic?
Asta prin absurd ca nu poti oferi hosting folosind un abonament de CATV. Da ma rog, sa fiu mai bine inteles.

Si inca ceva nu faceti misto de mine, vreau si eu un raspuns, pls.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #1 : Octombrie 28, 2004, 12:00:32 pm »
vei fi contorizat.

cei X gb/luna de la rds/astral sunt upload/download, deci nu conteaza ca downloadezi tu sau iau altii de la tine.

(si poate am gresit eu la calcule, dar cu 256kb poti face maxim 80GB trafic/luna)

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Octombrie 30, 2004, 09:20:31 pm »
Mã îndoiesc cã vei putea þine un site cu un trafic de 100 GB/lunã pe un cablu de la RDS sau Astral... Pentru 100GB/lunã ai nevoie de lãþime de bandã serioasã. Chiar dacã un 512 kb ar fi acoperitori, gândeºte-te cã acel trafic nu este constant, ci are vârfuri. 90% din trafic va fi grupat într-un interval orar de maxim 8 ore, ceea ce schimbã mult perspectiva. ªi mai sunt multe lucruri care trebuie luate în considerare. În general, gãzduitul acasã este bun pentru teste, pentru o reþea de 10-15-20 de persoane, nu pentru un site comercial.