{ Oraganic } din posturi am observat ca esti un tip inteligent si informat.
Windows = fereastra (cuvant comun in lb. engleza) este marca inregistrata a Microsoft Corporation.
OK.. o sa-mi spui acum ca Marca Inregistrata (Registered) sau Marca Comerciala (Trade Mark) nu sunt tot aia cu un patent. Dar distanta de la una la alta e mica.
Mesageria (chatul) este patent AOL si se pare ca MSN si Yahoo vor cotiza pe tema asta pentru clientii lor de chat. (Daca imi aduc bine aminte si nu aberez).
Orice chestie se poate patenta. Se gaseste o forma pentru a se realiza chestia asta.
De acord cu tine. nu am zis ca nu e posibil si nu se face. daca s-a depasit pana si barierea patentarii vietii in sine, patentarea obiectelor pana in forma cea mai abstracta e doar o formalitate. ceea ce spun este ca ma astept si sper sa am dreptate sa existe o forme de rezistenta po*ulara din ce in ce mai mare la practicile de acest gen ca sa nu ne trezim intr-o zi ca orice idee pe care o avem e patentata dinainte de altcineva si ca daca vrei sa facem un scranciob copilului nostru o sa trebuiasca sa platim drepturi de copyright pentru forma in care e taiata fiecare scandura, culoarea in care-l vopsim samd. e adevarat ca fenomenul e cu atat mai pregnant in domeniul software/hardware cu cat aici se inregistreaza una din cele mai mari dezvoltari financiare la nivel global in curent si in definitiv a devenit infrastrcutura de baza a societatii umane a mileniului 3. extrage orice produs software si hardware (si ma refer aici doar din industria informationala nu la toata electronicele) si lasi omenirea intr-o stare de semi-stone-age.
trebuie luptat cu toate tendintele astea de privatizare care se extind inca mult mai departe de ochiul liber. sunt lucruri definitorii care apartin societatii umane ca intreg nu coporatiei X sau Y.
am un documentar foarte bine realizat pe care l-am urmarit de N ori legat de problema corpoatiile pe toate aspectele si laturile. si e un film revelatoriu care ar merita mult mai mult sa fie trecut ca "lectura obligatorie" in scoli si universitati decat multe din cartile care sunt. problema e informarea in prima instanta si daca o sa continuam per general sa mergem pe ideea ca ce nu stii nu-ti poate face rau, n-o sa ajungem intr-un loc prea bun.
anyway. scuze de aberat. mi se scurge gura dupa UPS-ul lui gupi si de asta.