Autor Subiect: Noi reguli pentru transferul domeniilor?  (Citit de 2437 ori)

evi|one

• Vizitator
Noi reguli pentru transferul domeniilor?
« : Noiembrie 10, 2004, 01:32:10 pm »
Tocmai am citit o stire pe Slashdot si m-a cam pus pe ganduri... Se pare ca in conformitate cu noile reguli ICANN, domeniile sunt transferate automat de la un registrar la altul in caz de cerere, mai putin in cazul in care owner-ul domeniului declara in termen de 5 zile ca nu este de acord cu transferul. Ce parere aveti?

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #1 : Noiembrie 10, 2004, 05:09:12 pm »
Cool stuff...
In felul asta nu te mai obliga vechil registrar la prelungiri prin el cu tot felul de amanari si erori de scrip si alte rahaturi. Daca eu vreau sa transfer domeniul ce treaba are providerul respectiv sa-mi accepte transferul. E domeniul meu si nu mi se pare normal sa trebuiasca sa cer viue de la cineva sa plec de la el sum nu mi se pare normal sa cer voie vechiului mecanic de masina daca vreau sa mi-o repar la altcineva ...

evi|one

• Vizitator
« Răspuns #2 : Noiembrie 10, 2004, 06:05:41 pm »
Yeap. Numa ca poti sa te trezesti subit cu domeniul la alt registrar :)
Imi vine greu sa cred ca nimeni nu va incerca sa profite de asta.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #3 : Noiembrie 10, 2004, 07:07:52 pm »
lol... nu e cazul :)
Orice cerere de transfer va trebui confirmata cu adresa din whois deci fara accesul la adresa aia nu se poate face transferul. Unu registrari pe langa confirmarea respectiva mai adaugau si alte rahaturi care duceau omul in anumite cazuri in imposibilitatea de a face transferul domeniului ...

evi|one

• Vizitator
« Răspuns #4 : Noiembrie 10, 2004, 07:11:34 pm »
Nu ai citit documentul de pe pagina ICANN :)

Nu este nevoie de confirmare. Daca nu INFIRMI in termen de 5 zile, raspunsul se considera by default YES.

PaginaWeb.Ro

• Vizitator
« Răspuns #5 : Noiembrie 10, 2004, 09:58:36 pm »
Mai bine recititi cu toti;)

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #6 : Noiembrie 11, 2004, 02:21:17 am »
Citat din: "xayk"
Unu registrari pe langa confirmarea respectiva mai adaugau si alte rahaturi care duceau omul in anumite cazuri in imposibilitatea de a face transferul domeniului ...

Exact, doar ce-am patit chesti asta .. a durat asa de mult pana cei de la RegisterFly s-au dat acceptul pentru transferul domeniului, ca pana la urma a expirat domeniul si au trimis un mail la proprietar ca mai intai sa le plateasca lor prelungirea si deabia pe urma se poate transfera :)