Din cauza ca nu am gasit nici un soft de billing pentru hosting care sa fie ok din toate punctele de vedere.
-Multe bug-uri
-Mult prea incarcate cu multe lucruri care nu sunt folosite
-Pret mare
-Etc
Am hotarat sa incercam sa facem un astfel de soft special pentru romania.
Intrebarile mele ar fi(pentru a vedea care este cerea si daca merita investitia) :
-Ati fi interesat de un astfel de soft ca o alternativa la modernbill abws etc ?
-Ce ati dori sa fie neaparat in acest soft ( doar lucrurile intradevar necesare si utile, nu dorim sa il incarcam inutil)
-Ce procesatori ar merita inclusi ?
Ca avantaj fata de "concurenta" zic eu ca ar fi :
-Pret mai mic (ne-am gandit in jur de 10 $/luna, dar poate fi chiar mai mic daca este cerere)
-Viteza mai mare, nu va fi incarcat cu facilitati inutile
-Cod neprotejat de zend/ion, cu permisiunea de a face modificari la script.
Multumesc si astept parerile tuturor.
Eu folosesc ClientExec si WHMCS. Nici unul nu e incarcat cu chestii inutile. Defapt la clientexec chiar am sesizat niste lipsuri si mi-ar placea sa aibe anumite chestii in plus.
Pret mare... pot sa iti spun ca atat ClientExec cat si WHMCS pot fi luate pentru 10$ / luna (adica pretul tau) de la reselleri oficiali si chiar mai jos (daca te straduiesti si cauti putin).
Chiar daca ar fi 20$ imi permit sa iti spun ca daca nu ai 20$ pentru afacerea ta atunci e o problema. 20$ da un fumator pe tigari intr-o luna si ele nu fac cate stie sa faca un WHMCS. Nu e nevoie sa cumperi o solutie la inceput. Poti sa platesti o suma mica pe luna si sa beneficiezi de toate facilitatile.
Daca dai codul ne-protejat poti sa iti iei adio de la el. "Hoti" exista peste tot si daca ar fi un cod cu adevarat bun multi nu s-ar feri sa il pirateze.
Ca sa faci un program cu adevarat bun ar trebui sa ai cel putin 3 programatori. 2 junior si unul senior. Daca ar fi sa ii platesti asta ar insemna 2x350 euro + 700 euro (salarii minime pentru un programator). Asta inseamna ca daca vinzi 140 licente la 10 euro pe luna nici nu scoti toate cheltuielile (mai ai impozite, curent, sediu, computere, licente... etc).
140 licente nu vinzi in Romania (nici nu cred ca sunt atatia hosteri in Ro si chiar daca sunt nu o sa ai cota de piata 100%) adica trebuie sa iesi pe piata din afara cu el. Acolo trebuie sa platesti promovare, sa angajezi oameni pentru suport - macar 1 si tot trebuie daca nu vrei ca programatorii tai sa raspunda la mailuri si nu sa scrie cod.
Nu spun ca e imposibil dar spun ca mie mi se pare greu de facut. Depinde de puterea financiara si de resursele umane pe care le ai sau de care poti sa faci rost. Loc pe piata exista (exemplu este chiar WHMCS care a intrat puternic pe aceasta piata).
Pana acum din ce ai scris tu nu am identificat nici un motiv pentru care as lasa WHMCS si as trece la sistemul tau.(eventual poate integrarea procesatorilor care sunt folositi in Romania mai mult).