Autor Subiect: billing soft  (Citit de 5672 ori)

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
billing soft
« : Iulie 21, 2007, 05:30:55 pm »
Din cauza ca nu am gasit nici un soft de billing pentru hosting care sa fie ok din toate punctele de vedere.

-Multe bug-uri
-Mult prea incarcate cu multe lucruri care nu sunt folosite
-Pret mare
-Etc

Am hotarat sa incercam sa facem un astfel de soft special pentru romania.

Intrebarile mele ar fi(pentru a vedea care este cerea si daca merita investitia) :

-Ati fi interesat de un astfel de soft ca o alternativa la modernbill abws etc ?
-Ce ati dori sa fie neaparat in acest soft ( doar lucrurile intradevar necesare si utile, nu dorim sa il incarcam inutil)
-Ce procesatori ar merita inclusi ?

Ca avantaj fata de "concurenta" zic eu ca ar fi :
-Pret mai mic (ne-am gandit in jur de 10 $/luna, dar poate fi chiar mai mic daca este cerere)
-Viteza mai mare, nu va fi incarcat cu facilitati inutile
-Cod neprotejat de zend/ion, cu permisiunea de a face modificari la script.

Multumesc si astept parerile tuturor.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Răspuns: billing soft
« Răspuns #1 : Iulie 21, 2007, 06:51:15 pm »
exista cel putin un program care poate fi folosit, dar necesita multa munca de configurare: tinyerp
ai mai putea folosi si gnucash, dar si acesta necesita atentie si multa munca.

noa, spor la studiu

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #2 : Iulie 21, 2007, 06:57:36 pm »
daca nu protejezi codul este un fel de cadou din start.
Ai de facut testing pe varii platforme,ai de luat legatura cu dezvoltatorii de panouri de control ca sa faci integrarea( altfel lucrezi insecure)
Eu zic sa nu investesti timp si bani in asa ceva.
Numara clientii potentiali ( romani) si fa un calcul de rentabilitate.
Plus ca o sa intampini reticente .Nu toata lumea este dispusa sa puna fix billingul pe un soft nou,new entry

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #3 : Iulie 22, 2007, 11:38:19 pm »
Din cauza ca nu am gasit nici un soft de billing pentru hosting care sa fie ok din toate punctele de vedere.

-Multe bug-uri
-Mult prea incarcate cu multe lucruri care nu sunt folosite
-Pret mare
-Etc

Am hotarat sa incercam sa facem un astfel de soft special pentru romania.

Intrebarile mele ar fi(pentru a vedea care este cerea si daca merita investitia) :

-Ati fi interesat de un astfel de soft ca o alternativa la modernbill abws etc ?
-Ce ati dori sa fie neaparat in acest soft ( doar lucrurile intradevar necesare si utile, nu dorim sa il incarcam inutil)
-Ce procesatori ar merita inclusi ?

Ca avantaj fata de "concurenta" zic eu ca ar fi :
-Pret mai mic (ne-am gandit in jur de 10 $/luna, dar poate fi chiar mai mic daca este cerere)
-Viteza mai mare, nu va fi incarcat cu facilitati inutile
-Cod neprotejat de zend/ion, cu permisiunea de a face modificari la script.

Multumesc si astept parerile tuturor.

Eu folosesc ClientExec si WHMCS. Nici unul nu e incarcat cu chestii inutile. Defapt la clientexec chiar am sesizat niste lipsuri si mi-ar placea sa aibe anumite chestii in plus.

Pret mare... pot sa iti spun ca atat ClientExec cat si WHMCS pot fi luate pentru 10$ / luna (adica pretul tau) de la reselleri oficiali si chiar mai jos (daca te straduiesti si cauti putin).

Chiar daca ar fi 20$ imi permit sa iti spun ca daca nu ai 20$ pentru afacerea ta atunci e o problema. 20$ da un fumator pe tigari intr-o luna si ele nu fac cate stie sa faca un WHMCS. Nu e nevoie sa cumperi o solutie la inceput. Poti sa platesti o suma mica pe luna si sa beneficiezi de toate facilitatile.

Daca dai codul ne-protejat poti sa iti iei adio de la el. "Hoti" exista peste tot si daca ar fi un cod cu adevarat bun multi nu s-ar feri sa il pirateze.
Ca sa faci un program cu adevarat bun  ar trebui sa ai cel putin 3 programatori. 2 junior si unul senior. Daca ar fi sa ii platesti asta ar insemna 2x350 euro + 700 euro (salarii minime pentru un programator). Asta inseamna ca daca vinzi 140 licente la 10 euro pe luna nici nu scoti toate cheltuielile (mai ai impozite, curent, sediu, computere, licente... etc).
140 licente nu vinzi in Romania (nici nu cred ca sunt atatia hosteri in Ro si chiar daca sunt nu o sa ai cota de piata 100%) adica trebuie sa iesi pe piata din afara cu el. Acolo trebuie sa platesti promovare, sa angajezi oameni pentru suport - macar 1 si tot trebuie daca nu vrei ca programatorii tai sa raspunda la mailuri si nu sa scrie cod.

Nu spun ca e imposibil dar spun ca mie mi se pare greu de facut. Depinde de puterea financiara si de resursele umane pe care le ai sau de care poti sa faci rost. Loc pe piata exista (exemplu este chiar WHMCS care a intrat puternic pe aceasta piata).
Pana acum din ce ai scris tu nu am identificat nici un motiv pentru care as lasa WHMCS si as trece la sistemul tau.(eventual poate integrarea procesatorilor care sunt folositi in Romania mai mult).

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
« Răspuns #4 : Iulie 23, 2007, 04:05:01 pm »
Exact din aceasta cauza am pus postul, sa vad cam care ar fi cererea si parerile firmelor prezente pe forum, o sa facem calcule de rentabilitate si o sa vedem daca ne apucam sau nu.

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #5 : Iulie 23, 2007, 09:41:27 pm »
Exact din aceasta cauza am pus postul, sa vad cam care ar fi cererea si parerile firmelor prezente pe forum, o sa facem calcule de rentabilitate si o sa vedem daca ne apucam sau nu.

Tot din aceasta cauza ti-am raspuns si eu :)

bassul

• Vizitator
« Răspuns #6 : Iulie 23, 2007, 10:06:37 pm »
Citat
Mult prea incarcate cu multe lucruri care nu sunt folosite
nu duce totdeauna la viteza mica, deci nu prea e un argument. Doar usurinta de folosire poate fi afectata intr-o anumita masura.

Pentru mine, ce ar face diferenta la un soft de billing ar fi:
- Integrarea usoara cu cPanel-ul folosit sau extensibilitatea (cu orice altceva) pe baza de event-uri.
- API
- Extensibilitatea cu alte softuri de contabilitate, aici chiar sunt curios ce solutii sunt pe piata la ora actuala.
- Usurinta de folosire (cat mai putine click-uri)
- Extensibilitatea cu un sistem de notificare si/sau tichete
- Posibilitatea de definire de reduceri/promotii custom, puncte, puncte de referer
- Posibilitatea de suportare a unui numar foarte mare de pachete (categorizare, search) in cazul in care doresc sa las mai multi parametri (trafic, etc) la alegerea clientului.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #7 : Iulie 23, 2007, 10:36:44 pm »
nu duce totdeauna la viteza mica, deci nu prea e un argument. Doar usurinta de folosire poate fi afectata intr-o anumita masura.

Pentru mine, ce ar face diferenta la un soft de billing ar fi:
- Integrarea usoara cu cPanel-ul folosit sau extensibilitatea (cu orice altceva) pe baza de event-uri.
- API
- Extensibilitatea cu alte softuri de contabilitate, aici chiar sunt curios ce solutii sunt pe piata la ora actuala.
- Usurinta de folosire (cat mai putine click-uri)
- Extensibilitatea cu un sistem de notificare si/sau tichete
- Posibilitatea de definire de reduceri/promotii custom, puncte, puncte de referer
- Posibilitatea de suportare a unui numar foarte mare de pachete (categorizare, search) in cazul in care doresc sa las mai multi parametri (trafic, etc) la alegerea clientului.

Pai,le cam ai pe toate.
Cel putin in MB si/sau AWBS.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #8 : Iulie 24, 2007, 06:55:55 pm »
Da
Modernbill are particularitatea de a fi destul de anevoios la prima setare.
Dupa care bataia de cap dispare.
One click la billing nu sfatuiesc.
Uneori ai de facut diverse modificari "on the fly" chestie pe care un "one click " le ignora
Noi avem integrarea cu Kayako ca soft de support.Are si MB ceva ticketing integrat,dar preferam Kayak
Basic, clientul se autentifica o singura data,in billing
Promotiile si mokka la pachet ,reffer, vin by default.Cu punctele sunt nelamurit ( e vorba de puncte negre si rosii sau doar puncte? )
Integrarea cu panou de control ( creaza singur pachetele ,le suspenda ..etc in Cpanel si Plesk (cred ca si alte panouri)
Poti vinde si cartofi prajiti ,la cate pachete vrei ,cu ce optiuni vrei...etc

Late edit :
Cand ziceai ca te-ai uitat ultima data pe un demo?
Instaleaza versiunea trial si poti sa o pureci pana plange.....
Ai aceeasi licenta pentru V4 si V5.
Sfatuiesc V4
« Ultima Modificare: Iulie 24, 2007, 07:04:07 pm de WBF »

yeyro

• Vizitator
« Răspuns #9 : Octombrie 23, 2007, 09:48:56 pm »
SeerKan  daca mai esti interesat poate facem o colaborare, oferta valabila pt toata lumea.

am creat un mic sistem care are aproape, subliniez aproape toate facilitatile unui billing, sistem realizat initial pentru alte scopuri, ... dar a fost usor de modificat.

acum suntem in faza de testare si in curand voi pune la dispozitia tutror persoanelor de pe forum si nu numai un cont demo pentru teste.

daca vrea cineva detalii pana la aparitia "contului demo" sunt dispus sa raspund in acest topic la orice intrebare.

stardust

• Vizitator
« Răspuns #10 : Octombrie 24, 2007, 01:52:09 am »
Orice(subliniez ORICE) provider serios ori are o solutie in-house(daca este mare) or package(cu cpanelul etc). Orice pitpalac cu 10 conturi pe un shared in SUA de 20$, nu o sa iti plateasca, le tine in agenda sau pirateaza.

+ nu poti sa te incadrezi in cerinte, pentru ca fiecare are nevoie de altceva. Unii scot facturi din programe de contabilitate, altii le scriu de mana, altii nu emit deloc etc.

Daca lipseste ceva pe piata .ro este un open-source de contabilitate.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #11 : Octombrie 24, 2007, 06:36:26 am »
Daca lipseste ceva pe piata .ro este un open-source de contabilitate.
GnuCash (light)
TinyERP (heavy)

« Ultima Modificare: Octombrie 24, 2007, 06:38:08 am de Gupi »

stardust

• Vizitator
« Răspuns #12 : Octombrie 24, 2007, 12:37:26 pm »
Si stie de declaratii si toate goangele romanesti?:)

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #13 : Octombrie 24, 2007, 01:41:48 pm »
Si stie de declaratii si toate goangele romanesti?:)
le poti defini

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #14 : Octombrie 24, 2007, 01:47:47 pm »
Orice(subliniez ORICE) provider serios ori are o solutie in-house(daca este mare) or package(cu cpanelul etc).
Si eu prefer in-house, ca pot adapta programul la necesitatile mele. Totusi nu toata lumea poate sa programeze/integreze o astfel de solutie, asa ca mai bine cumpara una gata facuta. Daca e integrata cu panoul de control, si mai bine. Totul e sa fie profi.