Iata o scurta lista cu librariile folosite de PHP care cauzeaza aceasta problema. Daca puteti face sa ruleze PHP fara el ... PHP e thread safe

:
GDfolositi cel putin versiunea GD-2.0.35RC2 (publicata in 2007-04-10) altfel o sa aveti in mod sigur probleme bine documentate cu GIF-urile si FreeType. In rest ... nu exista nici o garantie oficiala ca e thread safe.
gdbmErorile sunt returnate intr-o variabila statica (gdbm_error). Nu este safe.
ASpell/PSpellDin documentatia oficiala: "There are several areas of Aspell that that are potently thread unsafe (such as accessing a global pool) and several classes which have the potential of being used by more than one thread (such as the personal dictionary)."
Berkeley DBPosibile probleme cu conexiunile sharuite intre thread-uri.
cdbExista o nota in documentatia API care indica ca "some "Managers" are not Thread Safe." Am cautat ... nimeni nu ne spune exact care.
C-Clientfunctiile strtok() si gethostbyname() nu sunt thread safe in cele mai multe implementari unix.
cpdflibhabar nu am, anyway am gasit warning-uri all over the net related to cpdflib dar nimic oficial
libcryptE thread safe doar daca se foloseste o instanta separata a parser-ului/thread.
FreeTDSDin documentatia oficiala "Threads may not share a DBPROCESS or CS_CONNECTION without controlling access via a mutex.". PHP in mod sigur nu face treaba asta.
FreeTypeMai studiez problema ... in documentatia oficiala se sustine ca este thread safe si ca nu foloseste variabile statice. Potentiale probleme ar putea aparea insa din cauza diverselor functii C folosite care nu sunt thread safe pe toate platformele.
Imlib2Warninguri in documentatia libpng privind optimizarea MMX din Imlib2. N-am avut timp sa ma holbez in codul sursa.
libjpegProbleme probleme probleme. Renuntam la ea lasam PHP fara suport JPG

Nu renuntam PHP nu e thread safe.
libpng Din documentatia oficiala: "Libpng is thread safe, provided the threads are using different instances of the structures. Each thread should have its own png_struct and png_info instances, and thus its own image. Libpng does not protect itself against two threads using the same instance of a structure." Posibile probleme si cu libpng asadar... Si un alt exemplu de ce PHP trebuie regindit pentru multi-threading.
Iar mai jost o scurta lista cu librariile despre care am citit ca-s cu probleme dar nu am avut ocazia sa aflu mai multe (probabil ca lista e mult mai mare):- Ming
- Net-SNMP
- liboci8
- Sablotron
Iar raspunsul meu pentru Tomoioaga la intrebarea "Apache 2 cu php fata de Apache 1 cu php e mai slab, aici a cui e vina ?" e urmatorul:
E mail slab pentru ca nu lucreaza pe threaduri. Nu lucreaza pe threaduri din cauza PHP-ului nu pentru ca nu poate. E ca o masina de curse la care-am atasat o remorca de la tara. Am citit de asemenea in alta parte o reprezentare foarte plastica a Apache/PHP. Apache e gaina si PHP e oul. Acum oul e mai destept de cit gaina.