Autor Subiect: Vodafone 3G broadband (HSDPA 3.6Mbps)  (Citit de 3067 ori)

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
Vodafone 3G broadband (HSDPA 3.6Mbps)
« : August 01, 2007, 11:04:15 am »
Foloseste cineva Vodafone 3G broadband (HSDPA) si poate sa imi spune cum merge, eventual comparativ cu Zapp (abonamentul unlimited)?

Ma intereseaza:
- sunt timpi de ping mai buni decat pe Zapp? (zapp are cu yahoo.com in jur de 600ms)
- rata de transfer la download? (De preferat din Cluj-Napoca, si eventual localiati mici unde nu mai e pe 3G.
- stabilitate: se deconecteaza, se blocheaza?
- rata de upload
- am citit ceva ca 3G nu merge asa bine in cladiri (cu pereti cu fier-beton) comparativ cu Zapp; chestie datorata frecventelor de lucru
- a folosit cineva abonamentul in roaming, ma intereseaza in primul rand retele din Europa ce sunt ale lui Vodafone

MYOTIS

• Vizitator
Răspuns: Vodafone 3G broadband (HSDPA 3.6Mbps)
« Răspuns #1 : August 01, 2007, 08:39:52 pm »
Eu am cel mai ieftin abonament cel de 200 MB iar cardul este Huawei E620. In plus fata de cardul standard i-am luat si o antena micuta externa.

• viteza medie de download in Bucuresti, Timisoara este de 1.2Mbps, maximul atins e in jur de 2.8Mbps (cei 3.6Mbps promisi sunt basme)
  • un ping facut mai adineauri la yahoo arata:
    Ping statistics for 66.94.234.13:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 88ms, Maximum = 103ms, Average = 95ms

• stabilitate: stabil in orasele mari
  • rata de upload medie: 340 - 380kbps dar asta depinde probabil enorm de serverul unde faceti upload
  • in zone fara acoperire 3g broadband merge execrabil, exact ca dialup-ul... 20-56kb/s.
  • am avut constant probleme (scaderea vizibila a vitezei) intr-o cladire veche de pe la 1800 si ceva (acolo am de asemenea semnal foarte prost pe voce connex/orange) ... foarte ciudat fenomenul cladirea fiind in zona centrala pe linga catedrala unde afara din cladire ai semnal super ok
  • nu am folosit abonamentul in roaming dar teoretic prin europa ar trebui sa mearga mai bine ca la noi pentru ca retele 3G nu sunt asa mare noutate

Toate cele expuse aici sunt valori dupa ureche. N-am stat sa fac teste mai avansate. Traficul extra arde rau la buzunar. Eu nu-l folosesc decit pentru urgente.
« Ultima Modificare: August 01, 2007, 08:44:46 pm de MYOTIS »