Autor Subiect: Marketing  (Citit de 1519 ori)

Ranma-kun

• Vizitator
Marketing
« : Noiembrie 21, 2004, 12:26:27 am »
Din punctul meu de vedere, in domeniul webhostingului cel mai important lucru e un marketing adecvat, concurenta este destul de mare si in Romania, nici nu mai vorbim despre exterior, am remarcat o serie de strategii aplicate de anumite site-uri pentru a-si atrage clientii, de la oferte promotionale, pana la hosting gratuit. Ash vrea sa aud si parerea unor oameni care au mai multa experienta, care este cea mai efectiva metoda de marketing  :?:

(Note: In caz ca exista un subiect identic, ii rog pe moderatori sa stearga acest topic)

darkstorm

• Vizitator
Re: Marketing
« Răspuns #1 : Aprilie 03, 2005, 08:51:55 am »
Citat din: "Ranma-kun"
Din punctul meu de vedere, in domeniul webhostingului cel mai important lucru e un marketing adecvat, concurenta este destul de mare si in Romania, nici nu mai vorbim despre exterior, am remarcat o serie de strategii aplicate de anumite site-uri pentru a-si atrage clientii, de la oferte promotionale, pana la hosting gratuit. Ash vrea sa aud si parerea unor oameni care au mai multa experienta, care este cea mai efectiva metoda de marketing  :?:

(Note: In caz ca exista un subiect identic, ii rog pe moderatori sa stearga acest topic)

Tin sa te corectez daca imi permiti.... "Romania Concurenta!!" nu as prea crede .. sunt cativa main provideri si restul reselleri asta nu e concurenta.. poti sa-ti dai seama de chestia asta dupa preturile practicate care sunt dupa parerea mea mult prea mari. Plus ca noi nu avem NOC-uri adevarate.. si alea care sunt pur si simplu nu se merita din cauza suportului , preturi fff. mari. In privinta marketingului, aici e o intreaga serie de lucruri care trebuie luata in vedere,  dar cred ca cea mai buna solutie ramane programul de affiliere(recomandare) , asta in cazul in care ai si un buget de marketing. Al doilea rand ai nevoie de o oferta cat mai fiabila care ar trebui sa satisfaca pe oricine, fie ca e o mare firma care are nevoie de cat mai multe resurse, fie ca e o simpla persoana care vrea sa isi faca o pagina personala. Oferta promotionala ar trebui sa existe intotdeauna, de fapt in asta consta si concurenta, cu cat mai ieftin cu atat mai bine. O mare parte a conceptului de marketing consta si in designul paginii, aici as recomanda chiar o firma profesionala sa se ocupe in caz ca ai ceva bani de investit in asta, daca nu ar trebui sa stai ceva pana sa faci un layout simplu profesionist, usor de navigat(degeaba bagi bani in reclama daca site-ul arata deplorabil dand dovada de neprofesionalism, eu unul nu as cumpara de la nimeni care nu se ingrijeste de imagine in primul rand). Si acuma venim la partea care o sa-ti aduca cea mai mare parte de clienti... recomandarea.... daca oferi servicii bune o sa existe mereu oameni care o sa te recomande.. si da.. pe gratis... aici ar trebui sa aloci iar un buget destul de marisor pentru a angaja personal calificat... Fara un suport adecvat nu vad cum ai putea prospera.. Marketingul e un subiect f. delicat, sper ca ai inteles unele lucruri care te pot ajuta pe parcurs.Iti urez bafta!