Autor Subiect: NOU - Probleme Simpliq?  (Citit de 8730 ori)

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: NOU - Probleme Simpliq?
« Răspuns #15 : Septembrie 15, 2007, 11:08:04 am »
mda....

LiveHosting

• Webmaster
  • Mesaje postate: 538
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
« Răspuns #16 : Septembrie 15, 2007, 03:10:07 pm »
Momentan tot e pe generator :)

Florin
Generatorul nu merge fara curent.  :o ;D

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #17 : Septembrie 15, 2007, 04:29:54 pm »
Mai live after the dead.

Intreruperile alea anuntate,asa cum le facem noi,de stam pe generator,nu cum stai tu cand cade curentul, pe langa , se fac in weekend ,nu cand are Renelul chef.
Sa nu te iau iarasi cu SPLA inexistent,generator in punga,MSSQL warez si alte alea alea.
Jenantule.

Cand faci intreruperi ,le anunti,cum le-am anuntat noi ,cu 48 de ore in avans.
Si nu poti monta un generator in 2 ore.
Intreaba pe aia de stiu ,cum se intampla cu reteaua electrica,mutata din cladire la generator si inapoi.

Pentru cei care se pare ca nu au primit mail:
S-a montat un nou generator,ca sa nu mai vedem "Dorele"
Cand montezi un generator nou ,trebuie sa tai curentul,minim de doua ori.
Asta s-a intamplat intre 8AM si8'40 AM si  14 -14'40 PM.
In rest , a functionat pe generator fde backup.
Cel putin ,Webfactor a mers fara probleme.

PS :
Sucks ,sezi bland ca iar te iau la purecat de ai de licentiat gramada!

« Ultima Modificare: Septembrie 15, 2007, 04:37:38 pm de WBF »

LiveHosting

• Webmaster
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
Răspuns: Răspuns: NOU - Probleme Simpliq?
« Răspuns #18 : Septembrie 15, 2007, 05:38:39 pm »
Man, sa minti oamenii ca ai generator cand el nu exista e trist si e vai de steaua voastra.
Daca le-ai anuntat ce tot vin clientii pe forum sa intrebe de voi?

stardust

• Vizitator
« Răspuns #19 : Septembrie 15, 2007, 06:13:38 pm »
Daca nu ai resurse sa oferi uptime&ce ai promis cand omul ti-a dat banii, de ce promiti si oferi?

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #20 : Septembrie 15, 2007, 07:19:06 pm »
Mah sucks...ciocu mic. Iti fac poza luni cu generatorul, si sa mor io de nu ti-o trimit. Printata. Pe ce curier rapid vrei.
So, yet again, ciocu mic.

Florin

LiveHosting

• Webmaster
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
« Răspuns #21 : Septembrie 15, 2007, 07:32:46 pm »
Mah sucks...ciocu mic. Iti fac poza luni cu generatorul, si sa mor io de nu ti-o trimit. Printata. Pe ce curier rapid vrei.
So, yet again, ciocu mic.

Florin
Bai ...

[moderat - gupi]
@livehosting, te rog sa nu folosesti injurii.

Tu mai trebuie sa cresti ca sa poti schimba o vorba cu mine. Nu am nimic cu tine dar ia vezi cum vorbesti.
Mie nu trebuie sa imi trimiti nimic pentru ca nu dau 2 lei pe tine. Sunteti copii, marunti si nesemnificativi. Daca vrei sa minti pe cineva minte pe cine crede pentru ca eu nu mai am varsta sa inghit aberatii copilaresti de genul acesta.

N-ai curaj sa faci un filmulet cu generatorul pacii.
« Ultima Modificare: Septembrie 15, 2007, 07:37:15 pm de Gupi »

Lorand R. Minyo

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 516
  • Le Trend Spotter
    • Vezi Profilul
    • Lorand R. Minyo
« Răspuns #22 : Septembrie 15, 2007, 07:55:12 pm »
Ca sa revenim la subiect, ma vad iarasi nevoit sa vin cu explicatii in ceea ce priveste downtime-ul de azi, sper ca ultimul intr-un sir nefericit din ultima vreme.

Cauza acestui downtime a fost, dupa cum stiti, instalarea unui nou generator la DC SimpliQ. Acest lucru a fost anuntat din timp, dar se pare ca din diferite motive (spam filters, refuzarea newsletter-ului etc), unii clienti SimpliQ nu au primit aceasta notificare.

Pentru a elucida dilema generator/revizie: Instalarea acestui generator a coincis cu revizia facuta de Electrica la reteaua electrica a cladirii, cat si a statiei de transformare apartinand acesteia.

In tot acest timp alimentarea intregului DC a fost intrerupta, urmand ca alimentarea acestuia sa fie asigurata de catre 3 generatoare mai mici pana la finalizarea reviziei si instalarii generatorului nou.

Din pacate UPS-urile nu s-au mentinut incarcate de catre generatoare, astfel incat s-a decis mutarea retelei electrice ale serverelor pe linia generatoarelor de backup.

Revizia anuntata de catre Electrica a durat intre 8 AM si 3 PM, asa cum a fost anuntat initial. Neprevazutul a intervenit in cazul neincarcarii UPS-urilor din generatoarele de backup.

Cele 2 downtime-uri au fost cauzate de trecerea de pe linia principala pe linia generatoarelor de backup si inapoi.

In aceeasi ordine de idei, intr-un fel ma bucura faptul ca aceste probleme se discuta pe un forum public, pentru ca astfel ambele parti isi pot exprima punctul de vedere, care ne ofera la randul nostru, ca si companie, posibilitatea sa demonstram ca suntem totali transparenti in ceea ce priveste orice aspect legat de companie si tratarea problemelor aparute.

Regretam aparitia downtime-ului de azi in cadrul procesului de revizie si instalare a unui nou generator, incident care a fost mitigat cu succes de catre echipa SimpliQ.

PS: Am sa rog pe cei care au de gand sa se injure reciproc pe plan personal sa o faca deschizand un nou thread.

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
« Răspuns #23 : Septembrie 15, 2007, 09:23:48 pm »
Lorand acest lucru nu a fost anuntat, sau daca a fost anuntat poate au fost anuntati doar anumiti clienti sau poate s-au folosit mijloace mai putin conventionale (din vorba in vorba, porumbei,etc. :) ) dar despre email sau telefon nici nu poate fi vorba.
Cat despre ce s-a intamplat astazi nici voi nu cred ca stiti prea bine ce a fost. Adrian Costin mi-a spus ca este vorba de instalarea generatorului, Florin Veres ca este vorba de o revize marator al Electrica la un consumator industrial (apropo nu am auzit in viata mea de o astfel de revizie la un client industrial) acum sa inteleg ca a fost si una si alta exact in aceeasi zi la aceeasi ora? Hai sa fim seriosi...
Downtime-urile au fost mult mai multe de doua, serverele restartandu-se de foarte multe ori.
Ceea ce faceti voi acolo poate fi caracterizat in multe moduri, dar "transparenta" nu este un cuvant pe care eu l-as folosi in aceeasi propozitie cu numele voastru.

Oricum eu sunt de parere ca un forum public nu este un loc propice pentru astfel de discutii pentru ca per total ramanem doar cu vorbele...exista alta locuri unde se poate discuta si unde se pot da explicatii.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #24 : Septembrie 15, 2007, 11:13:23 pm »
@Livehosting.
La conferinta pacii premergatoare hostingcon s-a adeverit ca nici SPLA nu aveai si overall e vai de steaua ta.Cu toate ca pe aici dadeai fum cu firme si probleme private la nivel inalt.
Legat de alte minciuni nu ma mai repet ,ca este obositor.Piei inapoi in gaura ta si eu zic sa revii dupa ce te mai racoresti si opresti hemoragia.
In alta ordine de idei, smechere, nu ai cum sa anunti o pauza de curent ,cu 48 de ore inainte.
Si fara generator ,nu stai up&alive cand singurul curent e ala dintre doua geamuri .
Food for thought.
Nu ai vazut vreun client Webfactor care sa fie debusolat pe aici,ei au fost anuntati de mult si stiau ce se inampla.
Faptul ca injuri ma duce cu ideea la ceva frustrari prin copilarie sau traume.
Sau la sapte ani de acasa,nu pertecuti pe strada.
La mai mare :P

@Egazda.
Ma mir,din moment ce toti clientii nostri ( recte Webfactor) stiau de intreruperi,ba mai erau anuntate si prin helpdesk,RSS....etc , si din moment ce mailurile s-au trimis aproximativ in acelasi timp ( mai exact cele de la Webfactor DUPA cele de la Simpliq) ma mir ca nu ai primit nici o avertizare.
Sincer ma mir.

« Ultima Modificare: Septembrie 15, 2007, 11:16:04 pm de WBF »

Uncle

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 71
    • Vezi Profilul
« Răspuns #25 : Septembrie 16, 2007, 12:05:46 am »
Eu sunt de acord cu egazda, a fost ceva extrem de ciudat. Nici eu nu stiam de intrerupere si sunt clientul vostru de ceva timp. Asta cu spam filter, newsletter blocat si mi-a mancat cainele tema sunt copilarii.

Vad ca se face referire la persoane debusolate care pun intrebari pe forum, exact asa am inceput acest subiect "Ma vad nevoit sa intreb din nou pe forum pentru ca nu functioneaza telefonul si sistemul de tichete" singura sursa de informare in astfel de situatie pentru mine cel putin este acest forum, si nu imi face placere sincer sa fiu.

Pana saptamana viitoare la aceasi ora, toate cele bune.

LiveHosting

• Webmaster
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
« Răspuns #26 : Septembrie 16, 2007, 01:17:12 am »
WBF ai fost acuzat de furt, publicitate mincinoasa, identitati umflate si false, testimoniale contrafacute, patronaj de datacentere prin New York si organizatii multi internationale cu preturi in euro fara tva, impartasirea de informatii confidentiale (grav, grav), vrajeli cu clustere de 2 lei, prostitutie si concurenta neloiala fata de clientii tai, nu iti platesti datoriile la prieteni, incapacitatea de a dezvolta un simplu site, vrajeala cu locurile de munca, vrajeala cu generatoare, etc si tot tu esti cu gura mare? Majoritatea au fost demonstrate de prietenii si fostii tai clienti.
Nu poti aduce unul dintre cele 8 generatoare pe care le detii in datacenterul din new york ca sa nu mai fie enspe mii de posturi pentru tine?
WBF ar trebui sa dai un ban catre hosterul forumului pentru ca se pare ca suportul tau tehnic are uptime mai mic ca mobilul meu.

Hai man termina. Mai lasane. Dute pe forumul ala al tau de cocos si minte. De ce nu ai vizitatori acolo?
Intradevar nu ne-a contactat nici un client debusolat de la tine.  ;D

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #27 : Septembrie 16, 2007, 09:45:31 am »
@Uncle.
Exista o diferenta intre Webfactor si Simpliq.Doua firme diferite,doua helpdeskuri diferite si clienti diferiti.
Spuneam ca sunt mirat din moment ce stiu ca s-au trimis mailuri de avertizare cu 48 de ore inainte.
Poate fi o intamplare nefericita.Si de aia ma mir.

Livehosting,te-as ruga sa nu devii din nou suburban si sa-ti vezi de supa ta,oferita warez ,de banda ta aia cea mai mare din vestul tarii (LMAO) ,de module de rewrite greu de implementat,SPLA inexistent , parteneriate MS care au uitat sa fie anuntate si overall de parteneriatul strans cu RENEL
Ar trebui sa incerci sa intelegi ca singurul cu acuze pe aici ai fost tu.
Tot ce ai castigat a fost o usoara hemoragie de clienti , un avertisment de la MS ca ar fi momentul sa te licentiezi si overall jena de a fi vazut in slapi la o conferinta.
Personal nu am nici un forum , nu prea simt nevoia.
Vad destule si pe alea cateva pe care stau ,plus mai vine cate un mascarici ca tine si ne descreteste fruntile.

Daca ma iau de tine din nou ,iar te costa o gramada :D
« Ultima Modificare: Septembrie 16, 2007, 09:48:58 am de WBF »

LiveHosting

• Webmaster
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
« Răspuns #28 : Septembrie 16, 2007, 11:46:16 am »
WBF hai sa ne intelegem. Ala cu SPLA inexistent esti tu. Eu am incheiat contracte spla pentru amandoua firme demult.
Tare sunt curios ce sistem de licentiere aveti pentru exchange.

Nu ma confunda cu un mascarici ca tine.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Topicul "NOU - Probleme Simpliq" a fost inchis
« Răspuns #29 : Septembrie 16, 2007, 11:55:43 am »
Avand in vedere ca discutia risca sa degenereze, pun punct aici topicului.
Daca doriti dus cu noroi, va rog s-o faceti la off-topic.

Cu respect,
Stefaniu -gupi- Criste