Autor Subiect: Contarct cu ISP trebuie sa specifice banda minima?  (Citit de 7499 ori)

hws

• Vizitator
Contarct cu ISP trebuie sa specifice banda minima?
« : Noiembrie 25, 2004, 12:11:57 am »
Mi-am instalat si eu internet pe CATV de la rds.. insa in contractul lor nu este specificat nicaieri cat este viteza minima garantata. Scrie ca maxim 256 kbps, insa nu scrie cat e garantat.

Este legal un astfel de contract? Sau daca ma plang la ei, o sa imi spuna ca "nu-ti place, nu te obliga nimeni sa semnezi"!... si oricum... oamenii se bucura ca au internet.. chiar daca banda garantata e 0 kbps (adica ZERO).

Oricum serviciul lor cu publicul e naspa...

Le-am scris acum o luna sa ii intreb si eu cand incepe perioada de contorizare a traficului, sa stiu si eu cum sa il folosesc optim... insa nimic...
"Fitza" care a raspuns la telefon a zis ca nu stie :-)
O sa le scriu acum la aia mai mari.. sunt curios daca reactioneaza cumva... ca la noi protectia consumatorului este ca si inexistenta!

Multumiri.

PS: De ce la noi e atat de greu sa faca cineva o treaba ca lumea cand o face?!?

PaginaWeb.Ro

• Vizitator
« Răspuns #1 : Noiembrie 25, 2004, 12:31:07 am »

Seby

• Vizitator
heh
« Răspuns #2 : Noiembrie 25, 2004, 02:01:45 am »
mai bine ai incerca Astral ...

PaginaWeb.Ro

• Vizitator
« Răspuns #3 : Noiembrie 25, 2004, 02:10:46 am »

Seby

• Vizitator
heh
« Răspuns #4 : Noiembrie 25, 2004, 02:23:00 am »
Vreau sa-ti zic ca la Brasov , Astral se tine cel mai bine ...
RDS & PCNET e de toata jena aici ...

hws

• Vizitator
« Răspuns #5 : Noiembrie 25, 2004, 08:35:53 am »
Din pacate in Satu Mare nu avem alta varianta... doar RDS are trase cabluri... cel putin in acea zona...

Totusi, "e legal un contract in care sa nu specifici ce serviciu minim oferi clientului?". A citit cineva prin legi?

E ca si cum as vinde eu ceva intr-o sticla de un litru si ii spun clientului "stii, in sticla e maxim 750 ml, dar totusi nu garantam ca gasesti ceva"...

kwha_net

• Moderator
  • Oaspete
  • Mesaje postate: 88
    • Vezi Profilul
    • http://rohost.com/
« Răspuns #6 : Noiembrie 25, 2004, 12:36:43 pm »
nu am vazut un contract de catv dar atata timp cat ai chiar si 1kbps nu poti sa te plangi pt. ca ai internet si asta e serviciul pt. care platesti bani, daca nu ai deloc atunci se considera downtime si probabil sunt trecute ceva prevederi pt. nefunctionalitate (deduceri din factura viitoare etc.)

Marius

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #7 : Noiembrie 25, 2004, 02:05:31 pm »
eu din cite stiu contractele cablelink si astral IPA au specificate urmatoarele conditii:

1. viteza metro - 128kbps, acum 256, ca au modificat toti pachetele
2. viteza internet - viteza metro / 8. Minim garantat. Deci fiecare canal de 256kbps poate fi impartit intre maxim 8 clienti. Daca ai noroc si esti singur, iti va merge cu 256kbps si in internet.

Eu de exemplu am acasa astral IPA, de 256 kbps. In zona la mine nu prea a a auzit multa lume de internet :), si prin urmare sunt singur pe banda, si chiar imi merge cu 29-30 Kbytes/s, si metro si internet.

Acum approx. 1 an, cind aveam numai 128 kbps, am incercat sa fac uncapping la modem :). (da, eram convins ca se poate). Am reusit sa-mi vad fisierul de configurare, unde era f clar specificat maxim 128 si minimul 16, adica chiar 128/8.

Ca n-am reusit eu sa fac modemul sa ia fisierul modif. de mine de pe serverul local de tftp, e alta poveste :))

Anyway, la rds ar trebui sa fie asemanator, nu am vazut nici un fisier de configurare de acolo. Poate altcineva :)

evi|one

• Vizitator
Re: heh
« Răspuns #8 : Noiembrie 26, 2004, 11:52:52 am »
Citat din: "Seby"
Vreau sa-ti zic ca la Brasov , Astral se tine cel mai bine ...
RDS & PCNET e de toata jena aici ...

Sunt in Brasov, si am CableLink ... ZBARNAIE :)
Ar fi si culmea sa nu zbarnaie avand in vedere ca abonatii ii poti numara pe degetele de la maini.

Seby

• Vizitator
heh
« Răspuns #9 : Noiembrie 26, 2004, 06:32:28 pm »
tot timpul ?:D
nu cred

evi|one

• Vizitator
« Răspuns #10 : Noiembrie 26, 2004, 06:42:25 pm »
Download-urile mi-au mers cam cu 30-35KBps oricand am incercat (inclusiv pe extern). Evident ca nu fac download-uri nonstop ca sa stiu daca merge asa *tot timpul*.

Seby

• Vizitator
heh
« Răspuns #11 : Noiembrie 26, 2004, 06:59:37 pm »
Citat din: "evi|one"
Download-urile mi-au mers cam cu 30-35KBps oricand am incercat (inclusiv pe extern). Evident ca nu fac download-uri nonstop ca sa stiu daca merge asa *tot timpul*.

cine a zis ceva de downloaduri , aici e vorba de stabilitatea conexiunii tale ...

evi|one

• Vizitator
« Răspuns #12 : Noiembrie 26, 2004, 11:04:22 pm »
Si cam cum se poate aprecia stabilitatea conexiunii mele? Si mai ales: cum o poti aprecia TU.

As putea sa fac un script care sa trimita ping-uri din minut in minut, dar mi-e lene de ma doare. Si apoi, i don't see the point. Cand mi-a trebuit net am avut, fara exceptie. E drept totusi ca am cablelink doar de o saptamana :). Serviciul abia a fost lansat in Brasov.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
Re: heh
« Răspuns #13 : Noiembrie 27, 2004, 01:31:46 am »
...avand in vedere ca abonatii ii poti numara pe degetele de la maini.

Heh, un prieten de-al meu de la RDS Brasov imi spune ca ce ai zis tu nu va mai fi valabil in curind :)

Seby

• Vizitator
« Răspuns #14 : Noiembrie 27, 2004, 04:46:43 am »
Si cam cum se poate aprecia stabilitatea conexiunii mele? Si mai ales: cum o poti aprecia TU.

As putea sa fac un script care sa trimita ping-uri din minut in minut, dar mi-e lene de ma doare. Si apoi, i don't see the point. Cand mi-a trebuit net am avut, fara exceptie. E drept totusi ca am cablelink doar de o saptamana :). Serviciul abia a fost lansat in Brasov.

cum a fost lansat asa il vor si scoate ,  RDS s***s anyway ...