Autor Subiect: probleme romtelecom, clicknet?  (Citit de 7814 ori)

Mihai Gianu

  • Vizitator
probleme romtelecom, clicknet?
« : Octombrie 08, 2007, 09:40:33 pm »
in ultimele 5 ore internetul de la romtelecom se misca fffoarte incet, din 300k/s daca merg 10k/s

mai are cineva probleme sau sumtem singurii?

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 532
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #1 : Octombrie 08, 2007, 09:51:05 pm »
Dupa ora 3-4 astazi s-a miscat foarte greu.

etp.ro

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 825
  • Karma: +8/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.myserver.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #2 : Octombrie 08, 2007, 10:28:55 pm »
Sunt curios de o chestie.
Vi se misca prost oriunde? sau in special in tara?

pentru ca citez dintr-un prieten sus-pus prin RDS: "peeringul gigabit RDS-RTL este full. Enjoy"  :))

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2782
  • Karma: +41/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #3 : Octombrie 08, 2007, 10:35:09 pm »
pentru ca citez dintr-un prieten sus-pus prin RDS: "peeringul gigabit RDS-RTL este full. Enjoy"  :))
in ce sens: inspre sau dinspre ?
(doar asa, ca si moft personal ...)

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 532
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #4 : Octombrie 08, 2007, 10:39:17 pm »
Externul se misca foarte greu, nu stiu cum e acum, aici sunt pe rds.

etp.ro

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 825
  • Karma: +8/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.myserver.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #5 : Octombrie 08, 2007, 10:39:59 pm »
gupi, era citat.
Intelegi si tu ce am inteles si eu :)

zaboss

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 254
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #6 : Octombrie 08, 2007, 11:43:56 pm »
Sunt probleme cu rezolvarea dns-urilor la site-urile externe. Unde "rezolvă", merge în parametri, unde nu, trebuie insistat până găseşte.

MxHost

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 393
  • Karma: +2/-1
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #7 : Octombrie 08, 2007, 11:58:53 pm »
Si eu am ADSL RTC si merge f greu de cateva zile, nu doar de azi, azi a mers f rau in special

Mihai Gianu

  • Vizitator
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #8 : Octombrie 09, 2007, 02:57:33 am »
s-a dezghetat teava, la 2.57 merge perfect.

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 532
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #9 : Octombrie 09, 2007, 11:07:12 am »
Astazi se pare ca din cand in cand mai da erori de dns, solutia temporara e opendns.com

Bogdan.eGazda

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 944
  • Karma: +13/-0
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #10 : Octombrie 09, 2007, 01:08:08 pm »
Solutia la problema DNS de la Romtelecom este folosirea ca server DNS al IP-ului 193.231.236.17 - este un server DNS RDS din clasa business si care este up tot timpul si mult mai important nu face cacheing mai deloc. (cam cum ereau cele vechi de la Romtelecom cu 80.97..... - desfintate din pacate).

As a side note: tocmai am taiat saptamana trecuta abonamenul de la Romtelecom, devenisera mult prea nesimtiti: de cand au trecut pe "noua" platforma DNS au avut probleme cel putin o data pe saptamana, problemele de viteza nu sunt de ieri de azi ci cel putin in provincie sunt de cand au facut noua marire de viteza (dupa ora 14:00 viteza de dial-up 8-10 KB/s), ne-au trecut pe IP dinamic desi in contract este prevazut clar IP static precum si care este acesta => au o clasa de IP-uri care este bannata pe unde te astepti si pe unde nu te astepti, probleme mari cu platile (cine foloseste Enom stie despre ce vorbesc), la suport tehnic daca in trecut se dateau peste cap sa te ajute acum mai mai ca te iau peste picior.
Se pare ca asta se intampla cand treci de la cateva mii de abonati la cateva sute de mii.
Pacat...

Mihai Gianu

  • Vizitator
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #11 : Octombrie 10, 2007, 01:03:39 am »
se pare ca problema continua, de necrezut.

Bogdan.eGazda

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 944
  • Karma: +13/-0
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #12 : Octombrie 12, 2007, 09:36:49 pm »
Nu este deloc de necrezut..Romtelecom a crescut foarte mult in ultima vreme si a vandut mult mai mult de cat are.
Daca ne uitam sa vedem ca peering-ul in Ronix este full, la fel si cel din Interlan, din spusele lui etp si cel cu RDS, si la modul in care merge externul probabil ca si aceasta este saturata nu este nicio mirare pentru mine ca internetul lor merge asa cum merge.
Ma tem ca un serviciu ce a pornit ca unul cu o calitate foarte buna a ajuns la "standardele" RDS si UPC.

Dupa mine problema nu este cu utilizatorii clicknet, cam toti stiu ce platesc, adica un serviciu fara nicio garantie, dar ce te faci cu clientii ce au banda garanta? (si nu sunt putini) sau cu cei ce au servere in unul din Datacenterele lor? care dupa cum arata graficele sunt si ei afectati.

Mihai Gianu

  • Vizitator
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #13 : Octombrie 13, 2007, 04:04:40 pm »
daca nu ma insel romtelecom sunt singuri din romania care ofera internet prin adsl.
internetul prin adsl este f bun atat timp cat nu se va repeta problemele de saptamana aceasta.

Mihai Gianu

  • Vizitator
Răspuns: probleme romtelecom, clicknet?
« Răspuns #14 : Decembrie 21, 2007, 11:56:48 pm »
in ultimele 2 zile internetul prin adsl de la romtelecom merge in valuri!

voua cum va merge!?