Autor Subiect: Romtelecom ?  (Citit de 12918 ori)

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
Romtelecom ?
« : Noiembrie 10, 2007, 05:30:22 pm »
Acum sa nu zica nimeni ca fac discriminari, Rom telecom.
Nici nu stiu multe despre ei decat ca-si bat joc.
Vrei sa-ti iei internet, ia-ti de la ei frate, super oferta au si DC din cate am vazut super tari. Ce natie i-a cumparat si pe astia ca nu mai stiu ?
Ma suna clientul ca ii merge ca melcu situ, il intreb de unde are internet si hopa Romtelecom. Ma mai suna 10 si tot asa.
"Pai da nenea dar yahoo imi merge foarte bine" imi spun toti.
Eu ce sa le explic lor ? Ca e o problema ce nu tine de noi ?
Pai si rezolvarea ? Hai sa-i mut pe toti din Ro in SUA din cauza Romtelecom ?
Poate nu sunt ei de vina, nu stiu dar m-am saturat.

LiveHosting

• Webmaster
  • Mesaje postate: 538
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
Răspuns: Romtelecom ?
« Răspuns #1 : Noiembrie 10, 2007, 05:39:06 pm »
Pot sa confirm aceeasi treaba. E nasol.
As fi tras pentru noi inca o linie de net si de la romtelecom dar agentii aveau niste preturi /Mbps garantat de picai de pe scaun si nu puteai opri din ras.

In ultimul timp am inteles ca au fost clienti cu internet de viteza luminii de la Romtelecom la care li se incarcau greu site-urile de la noi.

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Noiembrie 10, 2007, 06:02:58 pm »
Romtelecom blows. Din toate punctele de vedere.

Florin

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #3 : Noiembrie 10, 2007, 08:03:09 pm »
Mai.
Acum ceva vreme,cand grecii aia simpatici aveu painica si cutitasul in mana la nivel de interconectare( telefonie) aveau omuletii peering garla ,cu RDS, cu UPC , mai cu toti greucenii care dadeau si ei telefonie.
De cand painica le-a zburat si cutitasul le-a ruginit ( citeste interconectare obligatorie  sti*ulata in lege) grecii au descoperit cu stupoare ca peeringul functioneaza dupa principii nebanuite de ei pana atunci...si culmea culmilor....se poate intampla , ba sa le taie un UPC peeringul pe motive de reciprocitate la nivel de capacitati , ba sa stea cu fibra plina 24 din 24.
Asa ca,ca omuleti destepti ce sunt,in loc sa mai dea un cascaval la peering ( nu mokangeala tip Ronix sau alte exchange) s-au apucat de trimis pachete pe unde aveau ei rutele bune , sa faca un pachetel mic , de la Cluj la Bucuresti ,un mic ocol prin China,via Chicago , cu halta in Frankfurt si oprire scurta pentru pipi in Viena.

Tomoiaga

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Noiembrie 10, 2007, 09:09:36 pm »
Sper ca or sa se trezeasca pana la urma...

LiveHosting

• Webmaster
  • Mesaje postate: 538
  • LiveSoft Datacenter
    • Vezi Profilul
    • LiveHosting
« Răspuns #5 : Noiembrie 10, 2007, 09:22:54 pm »
Da, dar cum spune si reclama pachetele merg de la Cluj la Bucuresti cu un mic ocol prin China,via Chicago , cu halta in Frankfurt si oprire scurta pentru pipi in Viena cu viteza luminiiiii.

Eu unul ma indoiesc ca se vor trezi prea curand. Ar fi fost ok macar daca aveau preturi ok la banda garantata incat sa putem contracta macar un 10Mbps si cu ei dar la ce preturi astronomice au, pur si simplu scoti agentii pe geam si pui cainii pe ei.  ;D

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Noiembrie 10, 2007, 09:29:48 pm »
Nu ştiu cât sunt probleme de plimbat pacheţele prin China, cât este problemă cu DNS-urile. Eu acasă am pus dns-urile de la OpenDNS şi nu am nici un fel de problemă. Viteza este cea indicată în contract, site-urile merg OK, rutele sunt cele "normale", mai puţin cele către UPC, care fac o excursie prin Olanda. Or, asta sună mai degrabă a problemă UPC decât a problemă Romtelecom.

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Noiembrie 10, 2007, 09:42:52 pm »
@zaboss, la RTC problema e cu DNS-urile...cat timp folosesti DNS-urile lor (ca 99%) din clienti, sunt probleme.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #8 : Noiembrie 10, 2007, 10:23:50 pm »
@zaboss.
Cand esti ISP si ai o problema maxima de peering ( vezi UPC ) situatia este penibila.
UPC are o cota de piata imediat sub RDS cu impact in utilizatori casnici si business.
Si nu numai cu UPC au probleme.
S-au infipt intr-un exchange din Bucuresti ,unde sunt gramada de retele de cartier.
Acum ,o bucata buna din gramada aia imping trafic prin RT
Sa stai ca un penibil cu probleme grele ba pe la nameservere,ba pe la routari...... e miez de miez.
Sa mai si bagi doua carute de bani in doua DC-uri state of the art ( really cele mai decente pe care le-am vazut) suna a tampenie.
Pacat de infrastructura pe care o au.
Mare pacat.

Cat despre preturi ,ia vedeti de unde iau ei banda si transport.
Hop si explicatia

Alex Vicol

• Membru
  • Mesaje postate: 144
    • Vezi Profilul
    • Spatiul Ro
« Răspuns #9 : Noiembrie 10, 2007, 10:44:46 pm »
@zaboss.
Cand esti ISP si ai o problema maxima de peering ( vezi UPC ) situatia este penibila.
UPC are o cota de piata imediat sub RDS cu impact in utilizatori casnici si business.
Si nu numai cu UPC au probleme.
S-au infipt intr-un exchange din Bucuresti ,unde sunt gramada de retele de cartier.
Acum ,o bucata buna din gramada aia imping trafic prin RT
Sa stai ca un penibil cu probleme grele ba pe la nameservere,ba pe la routari...... e miez de miez.
Sa mai si bagi doua carute de bani in doua DC-uri state of the art ( really cele mai decente pe care le-am vazut) suna a tampenie.
Pacat de infrastructura pe care o au.
Mare pacat.

Cat despre preturi ,ia vedeti de unde iau ei banda si transport.
Hop si explicatia

Subscriu ,

Cunosc bine situatia deoarece am lucrat acolo pana de curand si pot sa zic ca nici macar la birouri nu poti sa-ti rezolvi problemele pe net, trebuie sa astepti sa se trezeasca cineva de la bucuresti sa rezolve probleme in iasi , este o varza totala, nu am reusit sa imi explic cum pot sta ei linistiti in halul asta , le pleaca administratorii pe capete la ce li se ofera $.
Chiar nu`si pot permit sa`si rezolve problemele de ordin tehnic? Normal ca nu , nu are cine. Sunt perioade in care raman cartiere intregi cate o zi( a se citi: doua ) fara Net, catv , tel.

Tomoiaga

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Noiembrie 11, 2007, 01:56:48 am »
@zaboss, problema nu e cu DNS-urile (poate mai exista inca si aia), problema e peeringu intre Romtelecom si,  RDS si restul. Azi a mers execrabil. Da acum 5 ani 4K/s era ceva. Am testat din Romtelecom in RDS si totul mergea foarte prost (nu am testat numai catre mine, ci catre mai multe situri). Problema e cunoscuta,LiveHosting si  WBF stiu despre ce vorbesc. Nu stiu cine e ala cu coarne aici, RT ca nu vrea sa dea bani mai multi pentru peering mai bun sau RDS ca cere prea mult. In plus, problema apare din cand in cand, adica atunci cand intra romanii pe net cel mai des cu a fost in seara asta.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #11 : Noiembrie 11, 2007, 02:15:42 am »
Tomoiaga.
Ala cu coarne este de obicei ala cu capacitatile blanite ( a se citi RT)
Romtelecom are o prezenta notabila in toate mokka existente ( citeste exchange)
In toate acele mokka marii furnizori ( citeste UPC,RDS...) nu sunt prezenti direct.Din motive simple.
RT inca se alinta cu ideea mostenita de " cel mai...."
Poate la telefonie la sate.
In rest practica acelasi overselling sinistru ca si la telefonia mobila.
Acolo se aude prost sau de loc.
La net  se manifesta prin plimbat pachetele prin china, viteza stelara ...etc.
Net inseamna capacitati nationale + internationale.
Mai inseamna peering elegant pentru degrevarea traficului.
Dar astea sunt pentru altii,Romtelecom e miez si da net la click ( plic) :D
Vai de steaua lor daca o tin asa ,dpdvd tehnic

PS: preturile la capacitati,cand negociezi serios ,sunt cam aceleasi peste tot.
Nu cere nici RDS nici UPC si nici altii mai mai mult decat pretul pietei.
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2007, 02:17:15 am de WBF »

Tomoiaga

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Noiembrie 11, 2007, 09:39:16 am »
Ma gandesc la astia ce au prin contract canal garantat daca nu pot face ceva. Cunosc 2 persoane cu aceeasi problema si au "garantat". ANRC-u poate are ceva forta de decizie aici. Eh vezi ce inseamna sa nu fi Microsoft, poti sa ai coarne degeaba ca esti mic cu tot cu DC-u ala al tau si suportul extraordinar (probabil si ala directionat prin China si alte tari).

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #13 : Noiembrie 11, 2007, 11:24:16 am »
Nu vad legatura intre MS si RT.
Anyway,poate traduci cand ai vreme.

Cat despre contract ,RT , latime de banda...o sa fie destul de simpatic sa demonstrezi single side ca la momentul x nu aveai latimea de banda necesara.
Noi am ajuns la situatia penibila ca atunci cand clienti de RT reclama diverse sa-i sfatuim sa-si traga net.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #14 : Noiembrie 11, 2007, 01:26:34 pm »
...
Cat despre contract ,RT , latime de banda...o sa fie destul de simpatic sa demonstrezi single side ca la momentul x nu aveai latimea de banda necesara.
Noi am ajuns la situatia penibila ca atunci cand clienti de RT reclama diverse sa-i sfatuim sa-si traga net.

abia astept sa vad primul notar care certifica testele de trafic la un client