Autor Subiect: DotCommerce / ePayements  (Citit de 6260 ori)

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: DotCommerce / ePayements
« Răspuns #15 : Noiembrie 15, 2007, 09:51:49 pm »
Manilor.

Cand ai chargeback ai clar o problema.
Una care spune ca ori nu ai antifrauda ori clientul este nemultumit.

Este una bucate 30 de zile sti*ulate de VISA/Mastercard in care se pot rezolva aceste mizerii.
Ideea este sa nu ajungi la ele.
Cum faci asta???
Cu munca

joe

• Vizitator
« Răspuns #16 : Noiembrie 16, 2007, 09:19:58 am »
@eGazda: prin ajutor nu ma refeream la a pune ei mana sa te ajute la ceva.  Dar macar ai cui sa ceri o parere.  In varianta banca/romcard ma indoiesc ca primesti ceva sfaturi.

@WBF: Cu chargebackul e clar.  Ideal ar fi sa nu apara chargeback, dar daca e sa apara problema mare e in caz de frauda.  Cu un client nemultumit poate te mai descurci.  BRD/Romcard au ceva filtre antifrauda? Si o intrebare.  Acum vreo 2-3 luni cand m-am interesat la BRD era ceva gen 350 euro setup-ul, 10-15 euro/luna si 4% comisionul.  Probabil nu se pot spune conditiile negociate, dar macar o idee.  Se poate mai bine?

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #17 : Noiembrie 16, 2007, 10:32:09 am »
Antifrauda: ti-o faci singur ca nu este complicat.

La a doua intrebare: Da ,se poate mai bine.

Depinde de volum de tranzactii ,numar de tranzactii, vechimea in calitate de client BRD...etc.
Ca la orice serviciu de altfel
Trebuie inteles ca o mare parte din taxa de "instalare" merge la BNR.Care nu este negociabila.
Ramane sa negociezi ( vezi dependintele de mai sus) diferenta intre taxa perceputa de BNR si taxa de "instalare" ceruta de BRD.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #18 : Noiembrie 16, 2007, 07:06:47 pm »
Folosesc ePayment de cand au intrat pe piata (2004). Serviciul este ok, nu am avut probleme, nici macar chargeback-uri. In cazul in care o tranzactie e dubioasa, ma anunta si imi recomanda sa o anulez.

La minusuri doar doua chestii:
- comisionul de procesare [foarte] mare (intr-un fel e normal, ca e un serviciu la inceput si piata si rulajul sunt mici)
- si inca ceva, nu foarte important, legat mai mult de partea de programare si gestionare a produselor: solutia lor implicita presupune sa adaugi toate produsele intr-un catalog la ei (asta ca sa aiba un control mai mare asupra vanzarilor). Exista si variante ocolitoare

Pe ansamblu, eu vad ePayment ca un layer peste Romcard. Adica ofera servicii suplimentare: de la verificare antifrauda pana la monitorizarea serverelor Romcard. E o solutie ok pentru un utilizator aflat la inceput, care are nevoie de o solutie la cheie, asistenta si multe facilitati implicite.

Dotcommerce - vorba multa, fapte putine. Au un procent insignifiant din piata. E posibil sa ofere un comision mai bun decat ePayment, dar nu cred ca asta e singurul criteriu de alegere.

Alternative nu stiu in ce masura exista alternative - nici paypal nici authorize.net nu accepta plati in lei deci nu ofera solutii pentru o firma din Romania.

Oricum, toate magazinele online recunosc ca in Romania procentul clientilor care platesc online e foarte mic - 5-10 % maxim. Trebuie luat in calcul acest lucru cand se alege o varianta de procesare online.

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #19 : Noiembrie 17, 2007, 02:28:46 am »
Este firesc sa nu vreau sa platesc online mai ales ca mai peste tot unde te duci si comanzi ceva iti baga textul sunati pentru confirmarea stocului. Nu de putine ori am comandat acelasi produs la 4-5 magazine in aceeasi doar ca sa ma trimita de la unul la altul sau sa-mi zica ca imi pot aduce pe comanda.

In acest context de ce sa le platesc online si in avans daca de livrat oricum nu livreaza decat cand au ei produsul pe stoc ? Mai bine ma duc la sediu si platesc cash il iau sub brat sau il bag in portbagaj si asta e solutia cea mai avantajoasa.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #20 : Noiembrie 19, 2007, 07:06:11 pm »
Poate pentru marfa e mai usor sa o platesti la livrare, dar la servicii e exact pe dos.
Procentul mic e dat in mare parte de educarea pietei (putine carduri acceptate la plata pe net, frica de hackeri)