Folosesc ePayment de cand au intrat pe piata (2004). Serviciul este ok, nu am avut probleme, nici macar chargeback-uri. In cazul in care o tranzactie e dubioasa, ma anunta si imi recomanda sa o anulez.
La minusuri doar doua chestii:
- comisionul de procesare [foarte] mare (intr-un fel e normal, ca e un serviciu la inceput si piata si rulajul sunt mici)
- si inca ceva, nu foarte important, legat mai mult de partea de programare si gestionare a produselor: solutia lor implicita presupune sa adaugi toate produsele intr-un catalog la ei (asta ca sa aiba un control mai mare asupra vanzarilor). Exista si variante ocolitoare
Pe ansamblu, eu vad ePayment ca un layer peste Romcard. Adica ofera servicii suplimentare: de la verificare antifrauda pana la monitorizarea serverelor Romcard. E o solutie ok pentru un utilizator aflat la inceput, care are nevoie de o solutie la cheie, asistenta si multe facilitati implicite.
Dotcommerce - vorba multa, fapte putine. Au un procent insignifiant din piata. E posibil sa ofere un comision mai bun decat ePayment, dar nu cred ca asta e singurul criteriu de alegere.
Alternative nu stiu in ce masura exista alternative - nici paypal nici authorize.net nu accepta plati in lei deci nu ofera solutii pentru o firma din Romania.
Oricum, toate magazinele online recunosc ca in Romania procentul clientilor care platesc online e foarte mic - 5-10 % maxim. Trebuie luat in calcul acest lucru cand se alege o varianta de procesare online.