Nici nu stiu cum sa denumesc topicul. . . Care e situatia: am un site hostat la un provider din primii 5 in Romania, pe server din Bucuresti (alegere gresita, deoarece sunt singurul utilizator din RO al site-ului meu).
De cel putin o luna de zile nu mai pot accesa decent propriul site, sunt nevoit sa recurg la trick-uri (pt a accesa un server aflat la 300km de mine) gen proxy, socks.
Problema cea mai grava e ca de cateva zile si utilizatorii externi au probleme intr-un mod aleatoriu, ca sa nu spun haotic: Franta > Request Timed Out, Germania > Ping OK, Rusia > Request Timed Out, Australia > Ping OK, o locatie din USA > Request Timed Out, alta locatie din USA cu ping normal pt distanta aceea fata de datacenter. La fel, Belgia cu probleme, Finlanda OK.
Initial am crezut ca e deficienta RDS, insa iata ca si clientii externi au probleme. E drept ca de la tehnicii RDS (celebrii pt habarnmamism) am primit o explicatie tara amuzanta la un ping cu 70% Request Timed Out catre Google. com: "se fac teste in reteaua fiberlink de mare viteza". Probabil exista e un abonat Google Vasile in reteaua RDS. . .
Suport-ul tehnic al host-ului meu este OK, spun ca problema nu e din server si mai mult nu poat face, eu il inteleg, insa. . . deficientele dureaza de prea mult timp.
Am postat aici deoarece consider ca e clar o problema de interconectare la intrarea in tara (dar si in intern), undeva la RDS, la RTC, insanu as putea spune exact in ce fel. Ma puteti ajuta cu ceva idei?
Va multumesc si felicitari pt site.