Autor Subiect: webfactor?  (Citit de 3760 ori)

resahc

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 15
    • Vezi Profilul
    • GT Solutions
webfactor?
« : Decembrie 11, 2007, 07:53:48 pm »
Dupa o scurta si foarte dezamagitoare experienta cu cei de la resellerzoom ma gandesc sa ma reorientez pe un hoster roman. . . chiar daca e mai scump. . . . macar am cu cine comunica.
Ma gandeam sa incerc un pachet r2 de la webfactor, si din cate am inteles este pe acest forum o persoana care lucreaza/detine aceasta companie.  Daca nu ma insel, o rog sa ma contacteze in privat pentru a-i putea pune cateva intrebari.

P. S.  Daca aveti alte recomandari pentru un cont reseller (ro sau altceva) va rog nu ezitati :)

Numai bine

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
Răspuns: webfactor?
« Răspuns #1 : Decembrie 11, 2007, 08:09:12 pm »
Ai putea sa spui eventual care au fost problemele cu resellerzoom, in general am auzit ca lumea e multumita de ei...

yeyro

• Vizitator
« Răspuns #2 : Decembrie 11, 2007, 08:09:34 pm »
Daca nu ma insel, o rog sa ma contacteze in privat pentru a-i putea pune cateva intrebari.

Sau mai bine folosesti Centrul de asistenta de pe site-ul lor, sau de ce nu pagina de contact;  De ce mergi sa il cauti la 'vecini' cand il poti cauta 'acasa'?

resahc

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
    • GT Solutions
« Răspuns #3 : Decembrie 11, 2007, 08:35:57 pm »
Am instalat cateva site-uri dintr-un cont vechi in cel abia cumparat de la RZ si au inceput problemele. . . . navigand prin site-uri . . . . din cate in cad mai apare cate o eroare 404. . . care dispare la al doilea al treilea refresh.  Ma uit in awstats si vad ca 97% dintre requesturi au intors 404.  Discutia cu cei de la rz a fost ceva de genu:
Eu - "domle. . . este problema asta. . . . scripturile sunt bune. . . ce se intampla?"
Ei - "faceti ticket la suport sa vada adminii seniori"
Eu - ok (fac ticket. . . primesc raspuns in mail peste juma de zi. . )
Ei - e o problema de dns-uri . . . . conturile dvs rezolva tot serverul vechi
Eu - am schimbat dns-urile acum cateva zile . . . la ping, tracert si http rezolva serverul dvs. . . nu are treaba serverul vechi. . . si in plus. . . am creat un cont nou pe serverul dvs. . . . si nici ala nu merge cum trebuie. . . si ala n-are server vechi ca e site facut acum 2 zile direct la dvs pe server. . .
Ei - intr-adevar site-ul cu pricina este creat la noi pe server si dns-urile sunt puse cum trebuie, va mai putem ajuta cu ceva?

legat de webfactor. . . vroiam sa vb in timp real cu cineva si vad ca la ei suportul este tot timpul ocupat.

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Decembrie 11, 2007, 08:43:39 pm »
resahc, este pe site la webfactor un numar de telefon, la care chiar raspunde cineva (mai multe persoane, depinde pe cine prinzi) :)

Florin

resahc

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
    • GT Solutions
« Răspuns #5 : Decembrie 11, 2007, 09:02:58 pm »
ok,
multumesc

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #6 : Decembrie 11, 2007, 10:26:21 pm »
Persoana care detine parte din webfactor nu se ocupa de suport tehnic.
In schimb raspunde la telefon,mail sau cereri pe helpdesk.
Nu raspunde pe yahoo sau msn.
Persoana care te lamureste tehnic tocmai a postat mai sus
« Ultima Modificare: Decembrie 11, 2007, 10:30:09 pm de WBF »

stardust

• Vizitator
« Răspuns #7 : Decembrie 12, 2007, 12:33:05 pm »
Pare un load balancing troznit daca e sa ghicesc ca si problema.
Chiar daca ar fi problema de propagare DNS, nu se poate ca din 100 requesturi pe care le faci in urmatoarele 5 minute, la fiecare cateva secunde sa dea 404... Pentru ca o data ce hostname-ul este gasit, este tinut in cache de windows.

Nu stiu cum poate cineva sa zica "e o problema de dns-uri . . . . conturile dvs rezolva tot serverul vechi", chiar din raspunsul asta nu inteleg nimic, cum adica un cont rezolva serverul vechi?!:) Contul face si contabilitate si cafea?:)

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #8 : Decembrie 12, 2007, 02:06:43 pm »
Stardust o sa intelegi cum vine aia cand o sa folosesti servere centralizate de DNS la un cluster intreg.
Si cand o sa muti un cont de pe un server pe altul.
Si cand ai scriptul facut ad labam.
Si cand ai acelasi cont pe doau servere si nu intri sa stergi manual vechile intrari.
Deh,de alea lejere

Si ca sa fiu rautacios,pentru intrebari cu dns si cafea pune mana si deschide alt thread.

resahc

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
    • GT Solutions
« Răspuns #9 : Decembrie 15, 2007, 08:11:07 pm »
Situatia a fost cam asa. . . . cateva din conturile pe care le hostam la ei. . . au fost hostate anterior pe alt server de la alta firma.  Dupa ce mi-au activat pachetul de hosting cei de la RZ am mutat cateva conturi de pe serverul vechi pe cel de la RZ si am schimbat dns-urile la acele domenii cu cele de la RZ si probabil prin "rezolva serverul vechi" se refereau la faptul ca inca nu se propagase schimbarea de dns-uri si domeniul directiona requesturile tot la serverul vechi si nu la RZ.

Nu prea ma pricep la detaliile tehnice din spatele unui server de hosting, sau la alte detalii legate de aspectul hosting. . . in schimb sunt PHP Developer de ani buni, singurul lucru pe care il pot afirma cu tarie in experienta cu cei de la RZ e ca 100% nu era o problema cu scripturile site-urilor mele, implicit nu era raspunderea mea sa rezolv problema. 
Cu mutatul conturilor am cerut ajutorul celor de la RZ si mi-au spus ca tot ce trebuie sa fac este un full backup la fiecare cont, sa uploadez arhiva pe serverul lor si sa deschid un ticket pentru a mi-o restaura.  Si evident sa schimb dns-urile la domenii.  Ceea ce am si facut.

M-a deranjat f tare faptul ca era o problema destul de grava si importanta pt mine (80% din traficul de pe site-urile alea este provenit din motoare de cautare si riscam penalizari mari din partea lor pentru aceste "pagini down") iar ei abia se sinchiseau sa-mi dea cate un raspuns la ticket pe zi, si ala de genu "la noi merge. . la tine chiar nu merge?"

P. S.  Legat de webfactor, va multumesc pentru informatii desi vina mea a fost ca nu am "puricat" prea bine site-ul lor ca sa vad intr-un tarziu ca ofera garantie de returnare a banilor in 30 de zile, deci decat sa-i bat la cap cu fel de fel de intrebari mai simplu e sa cumpar un cont reseller si sa ma lamuresc singur din practica.

stardust

• Vizitator
Răspuns: Răspuns: webfactor?
« Răspuns #10 : Decembrie 16, 2007, 01:54:44 pm »
Stardust o sa intelegi cum vine aia cand o sa folosesti servere centralizate de DNS la un cluster intreg.
Si cand o sa muti un cont de pe un server pe altul.
Si cand ai scriptul facut ad labam.
Si cand ai acelasi cont pe doau servere si nu intri sa stergi manual vechile intrari.
Deh,de alea lejere

Si ca sa fiu rautacios,pentru intrebari cu dns si cafea pune mana si deschide alt thread.

Deci tu dai vina pe serverul dns, ca omului ii apare un 404 din cand in cand:) Si poate imi explici si mie cam pe ce bazezi logica cu dns-ul... ca eu nu prea o vad. Sa inteleg ca daca din 10 clickuri pe acelasi link, al 4lea si al 8lea dau 404, e problema e dns...