Situatia a fost cam asa. . . . cateva din conturile pe care le hostam la ei. . . au fost hostate anterior pe alt server de la alta firma. Dupa ce mi-au activat pachetul de hosting cei de la RZ am mutat cateva conturi de pe serverul vechi pe cel de la RZ si am schimbat dns-urile la acele domenii cu cele de la RZ si probabil prin "rezolva serverul vechi" se refereau la faptul ca inca nu se propagase schimbarea de dns-uri si domeniul directiona requesturile tot la serverul vechi si nu la RZ.
Nu prea ma pricep la detaliile tehnice din spatele unui server de hosting, sau la alte detalii legate de aspectul hosting. . . in schimb sunt PHP Developer de ani buni, singurul lucru pe care il pot afirma cu tarie in experienta cu cei de la RZ e ca 100% nu era o problema cu scripturile site-urilor mele, implicit nu era raspunderea mea sa rezolv problema.
Cu mutatul conturilor am cerut ajutorul celor de la RZ si mi-au spus ca tot ce trebuie sa fac este un full backup la fiecare cont, sa uploadez arhiva pe serverul lor si sa deschid un ticket pentru a mi-o restaura. Si evident sa schimb dns-urile la domenii. Ceea ce am si facut.
M-a deranjat f tare faptul ca era o problema destul de grava si importanta pt mine (80% din traficul de pe site-urile alea este provenit din motoare de cautare si riscam penalizari mari din partea lor pentru aceste "pagini down") iar ei abia se sinchiseau sa-mi dea cate un raspuns la ticket pe zi, si ala de genu "la noi merge. . la tine chiar nu merge?"
P. S. Legat de webfactor, va multumesc pentru informatii desi vina mea a fost ca nu am "puricat" prea bine site-ul lor ca sa vad intr-un tarziu ca ofera garantie de returnare a banilor in 30 de zile, deci decat sa-i bat la cap cu fel de fel de intrebari mai simplu e sa cumpar un cont reseller si sa ma lamuresc singur din practica.