Autor Subiect: Cum profesionalizam forumul?  (Citit de 10038 ori)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Cum profesionalizam forumul?
« : Ianuarie 08, 2008, 02:24:17 am »
Vad ca timpul trece insa problemele cu forumul sunt aceleasi... certuri peste certuri (de obicei intre hosteri) culminand in momentele cand un nou furnizor vrea sa se faca cunoscut.

Eu propun sa ne stoarcem putin creierele, sa lasam la o parte mandria personala si sa vedem care sunt motivele pentru care lucrurile nu au mers bine si ce putem face in continuare.

Pana acum experienta ne-a aratat ca nimeni dintre cei prezenti aici nu are timp pentru a se ocupa serios de forum asa ca avem nevoie de solutii ce functioneaza in acest context.

Ii rog pe cei ce nu se pot controla sa evite acest post. Vreau doar mesaje strict obiective si cat mai scurte.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
Răspuns: Cum profesionalizam forumul?
« Răspuns #1 : Ianuarie 08, 2008, 02:45:35 am »
Putem adauga reguli inspirati de WHT si sa le aplicam foarte strict.

Cum ar fi:
Citat
We take the "Be Polite" rule very seriously! We do not tolerate any rudeness. Any member who is intentionally unpleasant or disruptive may be banned without warning.

You may not use discussions to recommend, praise, or belittle other products or services, or any company; without first hand experience of those products or services. This includes companies recommending other companies. Any post not meeting a moderator's criteria will be removed without notice.

You may not bump threads. Bumping can refer to posting useless information, posting one-liners or any other action to deliberately keep a thread hot or to bring it to the top of its forum. Moderators will use their discretion, depending on the nature of the post, as to whether to take action or not.

Daca se aplica doar cele 3 de mai sus, de exemplu, ar disparea mult moloz de pe forum. Si se mai pot adauga reguli.

Nu cred ca e cazul sa mai fie folosita "moderarea
in line". Adica daca un membru a incalcat o regula, se sterge postul cu totul (nu se sterge doar linkul, de ex.) si se trimite un PM cu detalii. Unele incarcalcari (grave), chiar daca singulare, pot duce la ban temporar (30 de zile de ex. pe WHT).

Apoi, cred ca sectiunea Offtopic ar putea sa dispara. Threadurile fluviu de contrari nu fac decat sa dauneze imagini g.info si distrag inutil atentia.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #2 : Ianuarie 08, 2008, 02:49:07 am »
Si in regulile actuale nu sunt trecute consecintele incalcarilor.

Si aplicarea stricta a regulilor cred ca e cea mai importanta parte.

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
« Răspuns #3 : Ianuarie 08, 2008, 09:55:49 am »
Sugestia mea: Vezi care e factorul comun la majoritatea scandalurilor si elimina acel factor. Automat se vor rezolva majoritatea scandalurilor.
Si preferabil moderatori externi(care nu sunt hosteri si nu au nici un fel de interes, nu zic ca neaparat cei care sunt acum au, dar ar elimina multe probleme, plus cei din afara ar putea "gandi mai clar" asupra problemei si actiona in consecinta.)

O zi buna.

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
« Răspuns #4 : Ianuarie 08, 2008, 10:48:24 am »
Solutia ar fi dupa mine in primul rand atragerea de utilizatori noi nu din randul hostarilor. Daca ar creste numarul topicurilor utile ar scadea cu siguranta certurile sau ar fi mai putin vizibile.
Cat timp pe acest forum intra maxim 20 de oameni certurile sunt inerente.

Ar trebui facut un director al hostarilor care sa fie credibil si de calitate, propuneri au mai fost, la capitolul realizare stam mai prost.

Propunerea lui SeerKan legata de moderatori este foarte buna. Cat timp moderatorii si administratorii acetui forum sunt toti hostari credibilitatea forumului tinde la 0. Oricum moderarea pe acest forum se face (si o spun cu parere de rau) total aiurea...
Propunerea lui Adi legata de regulile forumului si modul de aplicare al lor este iarasi foarte buna. Pe aici ca cineva sa isi ia ban trebuie sa injure pe toata lumea, sa faca spam la greu si tot ne mai gandim sa ii dam o a zecea sansa.

Per total forumul asta a progresat extrem de putin in ultimii ani ...

joe

• Vizitator
« Răspuns #5 : Ianuarie 08, 2008, 11:21:07 am »
Eu sunt unul din cei care doar citesc acest forum.  Cunostintele mele tehnice foarte limitate in domeniu, ma fac sa urmaresc multe discutii cu subiecte care ma intereseaza.  Din pacate multe din aceste discutii incep foarte bine si la obiect si se termina cu reply-uri gen "a mea e mai mare".  Gazduire. info fiind un forum strict tehnic, ar trebui sa fixati reguli care sa elimine alunecarile.  Reguli care sa mai si fie respectate.  Iar acele reguli sa aiba si urmari, ca degeaba zici ca "Nu ai voie sa. . . . " daca oricum nu se intampla nimic.  Pe mine nu ma ajuta sa citesc un topic de n pagini, din care n-1 sunt moderate.  Ok, inteleg ca sunt orgolii, dar cred ca ar trebui sa hotarati rolul forumului: de schimb de pareri legate de gazduire care ar ajuta si multi useri ca mine care au nevoie dar nu stiu sau un mare offtopic cu 10-20 de membri care se injura unul pe altul.

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Ianuarie 08, 2008, 11:49:12 am »
@joe: am deschis acum ceva vreme niste discutii tehnice insa contributia a venit in 2 feluri:

1. pareri personale, care este firesc sa vina insa ar trebuii si niste argumente tehnice "de ce asa si nu altcumva"
2. raspunsuri offtopic care nu fac decat sa ingreuneze cititul si extragerea acelei informatii utile

Din pacate nu am primit raspunsul dorit care includea si explicatia si cred ca multi doresc sa stie si de ce e bine sa faca asa si de ce nu, care sunt avantajele si care nu sunt avantajele pentru ca anumite chestii trebuie sa le invete.

Ca masuri sugerate pentru dezvoltarea sa as sugera:
  • mai putina cearta si mai multa dedicatie in a raspunde la obiect
  • un limbaj civilizat
  • moderatorii existenti + moderatori externi (ce nu fac parte din cadrul firmelor pentru o mai mare transparenta)
  • un sistem de penalizari ce nu poate decat culmina cu ban definitiv
  • stabilirea unei anumite cote de abateri max permisa

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #7 : Ianuarie 08, 2008, 12:27:23 pm »
Vad multe degete indreptate spre moderatori si activitatea lor.
As indrazni sa intreb utilizatorii: de cate ori ati folosit link-ul "Report to moderator" in conditii in care discutiile au degenerat ? Link-ul acela este foarte util si nu trebuie considerat ca fiind o pâră ruşinoasă, ci un semn semn de alarmă motivat în privinţa unui topic controversat.

Apoi, am vazut mai multe idei privind aducerea de moderatori externi.
Ideea e foarte bună, dar:
- cum îi putem măsura calitatea activităţii ?
- cum credeţi că poate fi motivat un astfel de moderator ?

Asta a fost cârcoteala.

Pe de altă parte, mi-ar place ca undeva pe lângă acest forum să fie şi un repository de "lucruri utile" (traduceri de Kayako, Modernbill, AWBS si alte cele, eventual ca si proiecte SVN actualizate si cu responsabili). De asemenea, o baza de HowTo cu lucruri simple (cum schimb nameserverele la Godaddy, cum transfer un sit, etc) ar ajuta mult.

Doamne ajuta!

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #8 : Ianuarie 08, 2008, 01:17:35 pm »
As mai sugera un cod de etica minima a furnizorilor.
Nu are nimeni treaba cum se descurca fiecare comercial dar un minim de bun simt ar trebui impus.

Este dragalas sa vad utilizatori de warez ( cam toti iubim warezul...sau nu)in lista de furnizori.Sau non firme.

Si as mai dori ca la nivel de moderare ,in clipa in care se ajunge la calomnii sa se taie macaroana.

In felul asta nu o sa mai vedeti certuri.
Pe de alta parte ori se face forum comercial ( ma indoiesc sincer,nu exista resurse de a face managementul unui asemenea tip de forum ) ori se taie din radacina partea comerciala.

Ca sa-ti faci publicitate nu este nevoie de versiunea cheap ,cu 1 post si agatat cei 3-5 vizitatori care apar.Pentru aia se poate merge pe Softpedia unde rata de useri versus furnizori este mare si-si bat altii capul cu moderarea.

Eu am preferat sa nu fiu listat la furnizori si nici linkuri nu mi-am pus in semnatura.

Va aduc aminte ca a trebui cateva luni sa dati afara aberatii de genul Xtreamart ,IDG iar la Spanoche s-a lasat sa curga ( nu ca nu ar fi bunicul tepei)
Cata vreme nu impuneti un anumit nivel o sa tropaim printre anomalii.

Legat de profesionalizare ( ca asa e titlul)
Warezul nu are legatura cu profesia
Regii tepei nu au legatura cu profesia
Hype-uri se pot face oriunde altundeva , nu aici.
Forumul nu e platforma de lansare daca esti profesionist
« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2008, 01:19:27 pm de WBF »

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #9 : Ianuarie 08, 2008, 01:17:45 pm »
Încă ceva,

Mai demult, la înregistrarea pe learn@reflex, trebuia să trimiţi o 'scrisoare de intenţie' administratorilor forumului. Câteva rânduri cu ce ai făcut în viaţă, la ce te pricepi şi ce aştepţi de la forum.

O măsură similară mi-ar place şi aici.
« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2008, 01:19:51 pm de Gupi »

netvista

• Webmaster
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Ianuarie 08, 2008, 02:22:59 pm »
Apoi, am vazut mai multe idei privind aducerea de moderatori externi.
Ideea e foarte bună, dar:
- cum îi putem măsura calitatea activităţii ?
- cum credeţi că poate fi motivat un astfel de moderator ?
Nu cred ca este asa de greu sa gasesti cativa care sa nu aiba aparteneta la una din firme sau care sa gandeasca obiectiv fara sa tina partea nimanui. La urma urmei era doar o sugestie insa nu automat si cea mai buna solutie.

Pe de altă parte, mi-ar place ca undeva pe lângă acest forum să fie şi un repository de "lucruri utile" (traduceri de Kayako, Modernbill, AWBS si alte cele, eventual ca si proiecte SVN actualizate si cu responsabili). De asemenea, o baza de HowTo cu lucruri simple (cum schimb nameserverele la Godaddy, cum transfer un sit, etc) ar ajuta mult.
Si mie mi-ar place dar aici o dam in diverse alte discutii ca incepe lumea sa te intrebe daca ceri o traducere de vbulletin la ce iti trebuie si daca ai licenta pentru vbulletin cu toate ca nu ar trebuii sa o faca. La fel ca si la alte chestii cum ar fi kayako modernbill sau awbs.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #11 : Ianuarie 08, 2008, 02:33:58 pm »
@netvista.
De ce nu ar trebui sa fii intrebat?
Ca exemplu ,pe WHT ,pana sa ajungi la povesti despre vbulletin sau kayako trebuie sa-ti validelizi licenta ( ticket in helpdeskul de la WHT)

netvista

• Webmaster
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Ianuarie 08, 2008, 03:04:10 pm »
@wbf: eu sunt de parere ca singurul care ar trebuii sa o faca este proprietarul de drept care este si dezvoltatorul, insa cum ziceam asa ceva genereaza alte discutii si uite si dovada discutiei intre noi.

Dupa cum vad avem 2 variante:
1. copiem sistemul wht cat mai mult posibil pentru ca vedem ca merge si da roade (copiere)
2. dezvoltam forumul inntr-o maniera proprie care sa dea la randul ei rezultate (inovare)

EDIT 1: Propun o sedinta de brainstorming in care fiecare scrie ce-i trece prin cap (idei bune nu bazaconii).

EDIT 2: Propun o sectiune WIKI in care fiecare poate scrie si adauga tutoriale daca vrea.
« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2008, 03:07:49 pm de netvista »

stardust

• Vizitator
« Răspuns #13 : Ianuarie 08, 2008, 04:15:14 pm »
Exista o singura solutie: nu mai lasati threaduri defaimatoare la adresa omului/firmei. Mai ales ca in 99% din cazuri sunt discutabile.

Trebuie sa alegi: ai un forum de scandal despre hosteri, sau ai un forum de discutii on topic.

AndreiPietrosu

• Furnizor servicii
  • Membru
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • KeyHost
« Răspuns #14 : Ianuarie 08, 2008, 08:24:54 pm »
O singura observatie:
Foarte buna ideea cu moderatorii externi, dar e si un scenariu pesimist. Nu apartine niciunei firme de hosting, ok, dar tinand cont ca trebuie sa fie moderator aici trebuie sa aibe niste cunostiinte, cel putin minime, asta inseamna ca poate are si el un cont de hosting la o firma probabil. Probabilitatea ca el sa fie client la una din firmele de pe forum este destul de mare zic eu, si fie ca vrea, fie ca nu vrea, va fi destul de greu sa nu favorizeze, chiar daca foarte putin, firma respectiva.

Moderatorul ideal cred ca ar fi cineva extern, cu cunostiinte cel putin minime si care are un cont de hosting pe afara.