Autor Subiect: Cum profesionalizam forumul?  (Citit de 10038 ori)

SeerKan

• Membru
  • Mesaje postate: 312
    • Vezi Profilul
    • BL0G
Răspuns: Cum profesionalizam forumul?
« Răspuns #15 : Ianuarie 08, 2008, 08:29:13 pm »
Se poate face o regula ca moderatorii sa nu aiba voie sa recomande nici o firma, si atunci nu conteaza de la ce firma are hostingul.
In plus sunt multi care au siturile gazduite pe servere dedicate(nu shared) din sua/europa sau in datacentere care nu sunt prezente pe forum.

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #16 : Ianuarie 08, 2008, 09:02:32 pm »
Se poate si fara moderatori externi cu conditie sa trecem la limbaj civilizat si fara stouri. Parerea mea este ca daca vrei sa fii impartial trebuie doar sa fii atunci cand vezi pe careva ca face prostii sau umple n-1 pagini de discutii offtopic.

Un alt exemplu de ce as vrea sa vad ar fi o bursa hardware in care fiecare sa poata sa vanda servere sau echipamente de retea. Publicul va fi interesat de asa ceva ca nu toti vor servere noi sau nu din prima.
Accesul liber pentru oricine vrea sa vanda si sa cumpere servere, echipamente, etc.

Si alta sectiune pe care as vrea sa o propun ar fi cea de freelancing pentru sysadmini care vor sa isi ofere cunostiintele contra cost.
Pentru asta propun ca accesul sa fie liber pentru oricine este membru pe acest forum dar care intruneste un anumit numar de posturi, adica nu te inregistrezi si maine de apuci de freelancing.Cei care fac freelancing o sa dea si niste explicatii pe moca la cei care nu stiu ca sa arate ca stiu si uite asa castiga toata lumea, unii clienti altii cunostiinte.

Toate aceste chestii au legatura cu gazduirea fie ca este vorba de imbunatatiri aduse forumului sau de chestii complementare cu gazduirea.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #17 : Ianuarie 08, 2008, 09:17:42 pm »
Mai
Problema nu este moderarea.

Ce o tot frecam cu idei utopice.
Moderatori impartiali are WHT.
Aia e o companie care trateaza fiecre vizitator al forumului ca pe un client.
Are o politica proprie si nu are liste de furnizori ,nu lasa loc la calomnii si unde daca afirmi ceva la adresa unei firme trebuie sa o si dovedesti ( altfel pupi un ban instant)

Daca doriti sa faceti ceva  faceti.
Ca de povesti e podul plin
Tomoiaga a pus mana de a facut tutoriale.
Gupi la fel.
Au mai incercat si altii sa contribuie ,me included la un moment dat.
S-a pus drupal ,dar pariu ca toti sunt cu bookmark la forum
In rest se intra ,se da cu parerea si se iese.Daca intre timp nu se da un pm cu o ofeta&something.
Geez ,putem avea mama lui Vbulletin , repository & shit.
Ca tot aia.
Eu incercasem cel putin ( nu aici) ideea cu un thread cu panouri de control ,un thread cu toate traducerile de soafte .Si se pare ca a prins.
Whatever.

Profesionalizarea forumului incepe si se termina cu cuvantul profesional.
Cata vreme toleranta e la ordinea zilei ( toleranta dusa la indiferenta ) o sa fie exact acelasi lucru.
Singurele spike de vizitatori o sa fie cand se mai incinge cate un offtopic.
Offtopic care cu drag nu l-as face daca s-ar mai sesiza si altii.

Ce vad eu aici este o atitudine de om care sta cu mainile in buzunare la 5 metri de o talharie ( exemplu) ,nu face nimic ,dar cand vine presa este extrem de afectat si guraliv.

Cred ca "eu as vrea" ar trebui sa inceapa cu " eu am facut"
De vrut vor toti.
Moka daca se poate sau sa faca altii.

« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2008, 09:25:46 pm de WBF »

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #18 : Ianuarie 08, 2008, 10:12:26 pm »
nici WHT nu e ce pare, nu inteleg de ce se tot da ca exemplu.Ok are niste reguli si cam atat.
 Recent am avut un scandal pe tema simpla: "De ce dnsstuff are voie sa incalce regula x si eu ciocu mic ?" Si nu a fost prima data. dnsstuff intra, isi face reclama si pleaca iar eu, Tomoiaga cel mare si viteaz iau avertismente, mi se sterge textul si sunt scos din discutie, daca scriu intodns (nici macar link).

Aici multi ne cunoaste si suntem prieteni cel putin aparent, si cum vrem sa pastram aparentele nu o sa ne scandalizam decat in privat (exact ca pana acum, including parat, raportat etc).
Nu e vorba de schimbat moderatorii, sa-mi dati si mie exemplu de unul care a facut prostii ! (Da stiu ca nu se poate da exemplu pentru ca o sa te pui rau cu el(i), deci ce ziceam....)

« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2008, 10:15:05 pm de Tomoiaga »

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
« Răspuns #19 : Ianuarie 08, 2008, 11:27:33 pm »
Eu consider ca am contribuit cum am putut si am stiut. Am adaugat in lista la datacentere romanesti cand am gasit cate o firma care avea asa ceva. Am facut lista cu control panel free dar nu le-am facut review ca nu le-am avut pe toate instalate. Am ajutat oamenii care au pun intrebari la care stiam raspunsul. Am incercat sa fiu obiectiv si sa nu fac scandal (si chiar am reusit), reclama nu mi-am facut si as mai putea da cateva exemple dar ajung in offtopic ca la urma urmei este vb despre cum putem sa imbunatatim ceva pe aici.

Bun si acum sa trecem la faza cu moca & co. S-a sugerat trecerea la soft de forum platit a.k.a. Vbulletin cu sau fara lb. Romana nu mai conteaza. Ideea era ca se poate trece si la mama lui vbulletin ca nu softul era problema ci eternele certuri de pe forum.

Tomoioaga a scris tutoriale, cinste lui, tu ai adaugat alte chestii printre care si comparatia intre AMD si INTEL, cinste tie, altii au adaugat si ei ceva sau nu au adaugat nimic.. dar asta e treaba lor.

Consider ca nu e nevoie sa contribui decat daca vrei cu adevarat. Unii poate stau si freaca menta, iar altii isi rup din timpul liber ca sa adauge ceva util sau macar ca sa vada cine cu cine se mai face aici pe forum.

Toti suntem de acord ca forumul are potential asa ca sa gasim si solutia de a convietuii fara scandal.

dojo

• Vizitator
« Răspuns #20 : Ianuarie 13, 2008, 11:14:32 pm »
Cred ca este indicat sa nu mai fiti atat de domni cu cei care sar calul. Am inceput si eu sa fiu tot mai iute la manie si sa banez conturi direct, fara sa mai dau explicatii. Te salveaza de multe dureri de cap, mai ales in cazuri in care individul in cauza este clar ca nu doreste sa fie in comunitate, are doar niste rahat de imprastiat si gata. Pe astia de obicei ii salvez de grija si ii rad din prima.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #21 : Ianuarie 14, 2008, 12:33:19 pm »
nici WHT nu e ce pare, nu inteleg de ce se tot da ca exemplu.Ok are niste reguli si cam atat.
 Recent am avut un scandal pe tema simpla: "De ce dnsstuff are voie sa incalce regula x si eu ciocu mic ?" Si nu a fost prima data. dnsstuff intra, isi face reclama si pleaca iar eu, Tomoiaga cel mare si viteaz iau avertismente, mi se sterge textul si sunt scos din discutie, daca scriu intodns (nici macar link).

Aici multi ne cunoaste si suntem prieteni cel putin aparent, si cum vrem sa pastram aparentele nu o sa ne scandalizam decat in privat (exact ca pana acum, including parat, raportat etc).
Nu e vorba de schimbat moderatorii, sa-mi dati si mie exemplu de unul care a facut prostii ! (Da stiu ca nu se poate da exemplu pentru ca o sa te pui rau cu el(i), deci ce ziceam....)

Man,nici o legatura cu scandalul tau.
Tu ai intrat pe WHT si in speranta de a face cunoscut un serviciu similar si gratuit.
Decat ca cei de la dnsstuff.com platesc reclama la greu pe WHT.Pentru conformitate ,poti sa vezi cat costa sa ai inserat in headerul de la TOATE paginile forumului o reclama.

25% off DNSstuff Membership for WHT members! Unlimited access to killer DNS & networking tools! Join Now (Coupon: WHT834FF462)

Ideea este ca nu ai intrat acolo nici sa faci scandal ,nici sa arunci cu noroi.
Daca faceai asta erai zburat atat de repede de nici in cache la Mozilla nu mai ramanea urma de wht :P
Cata vreme se considera forumul asta o rampa de lansare pentru diversi "new entry" si se face asta prin atacuri jenante la membrii deja existenti de multa vreme nu este in regula.
In plus , cata vreme noi ,pe aici , vom tolera sau vom avea o atitudine laxa fata de magari sunt doua variante:
Prima ar fi ca eu sa ma fac ca nu vad si ei sa se faca ca nu i-a vazut nimeni.
A doua ar fi ca forumul asta sa nu mai fie considerat o rampa de lansare.Este super miez sa-ti lansezi o afacere cu zero investitie , doua posturi pe un forum si un scandal.

Cat despre aportul fiecaruia.... cine vrea face ,cine nu...nu.
Dar sa nu se mire nimeni ca primeste fix cat da.

IMHO ideea cu moderatori externi este o varza.
Cu taiatul macaroanei inainte de a se ajunge la offtopic sunt perfect de acord.
Nu sunt de acord insa cu inchisul ochilor la tampenii.
Nu de alta dar intr-o perioada scurta de timp tot noi o luam in freza.
Ca exemplu ar fi acel hype tolerat care s-a transformat in strans clienti cu orice pret si mai apoi s-a vandut pisica moarta pe bani aiurea.
Si acum toti care au un hype de acel gen sau care vor sa faca unul au impresia certa ca tampenia aia valoreaza conform precedentului si mai mult de atat , au impresia certa ca e ok sa faci mizerii de acel gen.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #22 : Ianuarie 14, 2008, 03:41:18 pm »
pe wht era vorba de o regula a forumului in care scria ca nu ai voie sa postezi nimic legat de serviciile tale, regula care nu s-a aplicat la dnsstuff. Ca ei platesc pentru reclama, treaba lor, dar nu stiam ca poti sa platesti si sa incalci niste reguli. Adica na, stiam, se intampla tot timpul, nu mai esti american prost daca platesti...
Cat despre restul, de acord.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #23 : Ianuarie 14, 2008, 08:33:53 pm »
Ok, ca sa nu lungim postul asta la nesfarsit voi incerca sa trag niste concluzii:
 - reguli mai clare si mai stricte
 - moderarea mai dura ... cine incalca regulile ramane fara tot postul si primeste si ban daca insista
 - cod de etica mai strict pentru furnizori (nu stiu daca sau cum il putem impune)
 - extinderea "serviciilor" furnizate de gazduire.info (wiki, tutoriale, ...) - pana acum nu ne-a prea iesit chestia asta :(

Regulile care le-am vazut in mare ar fi:
 - forumul nu e loc de reclama de nici un fel!
 - se modereaza cu taierea intregului post orice mesaj necivilizat
 - fara offtopic-uri (nici in posturi si nici in sectiune speciala)

Legat de furnizori ... simplul fapt ca cineva are o firma nu inseamna absolut nimic pentru eventualul client ci este minimul pe care acel furnizor il poate face. In acest moment gazduire.info listeaza furnizorii care au firma insa cred ca este cazul sa schimbam si lucrul asta. Mi se pare normal sa listam un furnizor care ofera ceva vizitatorilor (aloca timp pentru moderare, face tutoriale, pune la dispozitie traduceri utile). Poate in felul asta incurajam dezvoltarea naturala a unui cod etic mai strict printre furnizori care se vor implica mai mult si mai util si pe deasupra rezolvam si extinderea serviciilor.

Voi inchide acest topic pentru a putea merge mai departe.
Daca sunt completari punctuale sau corecturi la ceea ce am zis mai sus va rog sa-mi dati un mesaj privat  si le voi adauga.